Про звернення до Генеральної прокуратури України, Центральна виборча комісіяЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

  1. від 15 листопада 2013 року № 332
  2. Про звернення до Генеральної прокуратури України

    До Центральної виборчої комісії 11 листопада 2013 року надійшла скарга кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 132 Найди Олега Володимировича, а 13 листопада 2013 року — доповнення до скарги на дії кандидата у народні депутати України в цьому ж окрузі Корнацького Аркадія Олексійовича та рішення Центральної виборчої комісії.

    На обґрунтування заявлених у скарзі вимог суб’єкт звернення зі скаргою повідомляв, зокрема, про подання до Центральної виборчої комісії документів щодо реєстрації кандидата у народні депутати України Корнацького А. О., які, на його думку, містять недостовірні відомості щодо партійності вказаного кандидата.

    На підтвердження зазначеного до скарги додано, серед інших документів, довідку від 7 листопада 2013 року, оформлену на бланку виконавчого комітету Миколаївської обласної організації Політичної партії Народний Союз "Наша Україна", підписану головним консультантом цього комітету Дядюшко Н. В. та засвідчену печаткою вказаної організації партії. Згідно із зазначеною довідкою Корнацький А. О. є членом політичної партії "Народний Союз Наша Україна".

    До Центральної виборчої комісії 13 листопада 2013 року надійшли заперечення на скаргу за підписом Рохманова С.І., довіреної особи кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 132 Корнацького А. О., відповідно до яких Корнацький А. О. не є членом Політичної партії "Народний Союз Наша Україна". Крім того, на думку суб’єкта звернення із запереченнями, додані до скарги документи містять ознаки фальсифікації, оскільки юридичної особи з найменуванням Миколаївська обласна організація Політичної партії Народний Союз "Наша Україна" не існує, а за відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців зареєстровано Миколаївську обласну організацію Політичної партії "Наша Україна".

    Вказані факти можуть свідчити про наявність ознак підробки доданих до скарги документів.

    Постановою Центральної виборчої комісії від 13 листопада 2013 року № 327( v0327359-13 ) скаргу кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 132 Найди О. В., зареєстровану в Центральній виборчій комісії 11 листопада 2013 року за № 21-36-8521, залишено без розгляду по суті.

    Разом з тим, згідно з частиною четвертою статті 13 Закону України ( 1932-15 ) "Про Центральну виборчу комісію" у разі виявлення у процесі розгляду питання на засіданні Комісії ознак вчинення злочину чи іншого правопорушення Центральна виборча комісія приймає рішення про звернення до відповідних правоохоронних органів та передає їм відповідні матеріали.

    Крім того, частиною двадцять п’ятою статті 74 Закону України ( 4061-17 ) "Про вибори народних депутатів України" визначено, що у разі надходження до Центральної виборчої комісії або окружної виборчої комісії заяви чи іншого повідомлення щодо порушень, які мають ознаки вчинення злочину чи адміністративного правопорушення, відповідна виборча комісія невідкладно звертається до відповідних правоохоронних органів щодо перевірки зазначеного повідомлення та реагування згідно із законами України.

    Враховуючи викладене, відповідно до частини двадцять п’ятої статті 74 Закону України( 4061-17 ) "Про вибори народних депутатів України", керуючись частиною четвертою статті 13 Закону України ( 1932-15 ) "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

    1. Звернутися до Генеральної прокуратури України та передати їй скаргу кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 132 Найди О. В. та заперечення на вказану скаргу разом з доданими до них документами для вжиття заходів реагування відповідно до законів України.

    2. Копії цієї постанови надіслати кандидатам у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 132 Найді О. В, Корнацькому А. О. та Генеральній прокуратурі України.

    3. Цю постанову оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

    Голова Центральної виборчої комісії

    М. ОХЕНДОВСЬКИЙ

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Коли ризик не є благородством

    Невтішна статистика свідчить, що майже кожні 20 хвилин у країні фіксують дорожньо-транспортні пригоди, щодоби на дорогах гине 11 осіб і 87 отримують травми.

    Ажіотажу перед Днем знань не буде

    Для когось останній місяць літа час відпустки та відпочинку, а для когось підготовка до насичених роботою осінніх місяців. Насамперед це стосується освітньої галузі, адже до Дня знань необхідно ...

    Про внесення змін до Порядку складання кваліфікаційних екзаменів з іноземних мов, Міністерство закордонних справ України

    Зареєстровано в Міністерстві  юстиції України 26 липня 2013 р. за № 1263/23795 Про внесення змін до Порядку складання кваліфікаційних екзаменів з іноземних мов

    газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом ТОВ «АЗОВБІЗНЕСАЛЬЯНС» та ТОВ «ГАЗЛАЙН ЛІМІТЕД», Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про видачу ліцензій на постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом ТОВ «АЗОВБІЗНЕСАЛЬЯНС» та ТОВ «ГАЗЛАЙН ЛІМІТЕД»

    Об адвокате - устами Клиентов

    Этот сайт просто отпад. Thanky! Несомненно необходимый и в тоже время функциональный интернет портал.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b