Про затвердження Змін до Порядку справляння митних платежів при ввезенні на митну територію України товарів громадянами, Міністерство фінансів УкраїниМІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

  1. 05.12.2012  № 1279
  2. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26 грудня 2012 р. за № 2189/22501

    Про затвердження Змін до Порядку справляння митних платежів при ввезенні на митну територію України товарів громадянами

    Відповідно до Закону України від 07 червня 2012 року № 4915-VI ( 4915-17 ) «Про внесення змін до Податкового та Митного кодексів України щодо узгодження їх окремих норм» та підпункту 64 пункту 4 Положення про Міністерство фінансів України( 446/2011 ), затвердженого Указом Президента України від 08 квітня 2011 року № 446, НАКАЗУЮ:

    1. Затвердити Зміни до Порядку справляння митних платежів при ввезенні на митну територію України товарів громадянами( z0916-12 ), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 22 травня 2012 року № 581, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 06 червня 2012 року за № 916/21228, що додаються.

    2. Департаменту податкової, митної політики та методології бухгалтерського обліку Міністерства фінансів України (Чмерук М. О.) та Департаменту митних платежів Державної митної служби України (Зварич В. В.) в установленому порядку забезпечити:

  3. подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України;
  4. оприлюднення цього наказу.
  5. 3. Цей наказ набирає чинності через 10 днів з дня його офіційного опублікування.

    4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра фінансів України Мярковського А.І. та першого заступника Голови Державної митної служби України Дороховського О. М.

    Міністр

    Ю. Колобов

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства фінансів України 05.12.2012  № 1279

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26 грудня 2012 р. за № 2189/22501

    ЗМІНИ до Порядку справляння митних платежів при ввезенні на митну територію України товарів громадянами( z0916-12 )

    1. У розділі ІІ( z0916-12 ):

    у підпунктах «а»( z0916-12 ), «б» пункту 2.2( z0916-12 ) слова «та/або сумарна вага» замінити словами «та сумарна вага»;

    доповнити пункт 2.7( z0916-12 ) після цифр «8702, 8703» цифрами і словами «8704 (загальною масою до 3,5 тонни)».

    2. Розділ ІІІ( z0916-12 ) викласти у такій редакції:

    «ІІІ. Особливості справляння митних платежів при тимчасовому ввезенні на митну територію України товарів та транспортних засобів особистого користування

    3.1. При тимчасовому ввезенні на митну територію України товарів, що переміщуються в ручній поклажі та/або супроводжуваному багажі та сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 1000 євро, які ввозяться через пункти пропуску через державний кордон України, відкриті для повітряного сполучення, та 500 євро та сумарна вага яких перевищує 50 кг, через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення пункти пропуску через державний кордон України, громадянами вноситься грошова застава в розмірі суми митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких товарів на митну територію України з метою вільного обігу.

    3.2. При тимчасовому ввезенні транспортних засобів особистого користування на митну територію України громадянами-нерезидентами на термін, що не перевищує одного року за умови реєстрації таких транспортних засобів в уповноважених органах іноземних держав, митні платежі не нараховуються та грошова застава не вноситься.

    3.3. При тимчасовому ввезенні громадянами-резидентами, які перебувають на тимчасовому консульському обліку у відповідній консульській установі України за кордоном, на строк, що не перевищує 60 днів протягом одного календарного року, транспортного засобу особистого користування, що відповідає умовам, установленим абзацом четвертим частини третьої статті 380 Кодексу( 4495г-17 ), митні платежі не нараховуються.

    3.4. При тимчасовому ввезенні громадянами-резидентами транспортних засобів особистого користування, що класифікуються за товарними позиціями 8702, 8703, 8704 (загальною масою до 3,5 тонни), 8711, 8716 згідно з УКТ ЗЕД( 2371г-14 ), громадянами сплачуються митні платежі, які підлягають сплаті при імпорті таких транспортних засобів.

    Тимчасове ввезення громадянами-резидентами на митну територію України інших транспортних засобів особистого користування дозволяється на строк до одного року під письмове зобов'язання про їх зворотне вивезення за умови письмового декларування в порядку, передбаченому законодавством України для громадян, та із застосуванням до них заходів гарантування, передбачених розділом X Кодексу( 4495г-17 ).

    3.5. Унесення грошової застави здійснюється з використанням бланка квитанції МД-1( za066-05 )».

    3. Пункт 4.1 розділу IV( z0916-12 ) викласти у такій редакції:

    «4.1. При ввезенні товарів з метою транзиту, що переміщуються в ручній поклажі та/або супроводжуваному багажі та сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 1000 євро, що ввозяться через пункти пропуску через державний кордон України, відкриті для повітряного сполучення, та 500 євро та сумарна вага яких перевищує 50 кг, через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення пункти пропуску через державний кордон України, громадянами вноситься грошова застава в розмірі суми митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких товарів на митну територію України з метою вільного обігу».

    Директор Департаменту податкової, митної політики та методології бухгалтерського обліку

    М. О. Чмерук

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Про звільнення Момота О.І. з посади начальника Придніпровської залізниці, Кабінет Міністрів України

    Про звільнення Момота О.І. з посади начальника Придніпровської залізниці Звільнити Момота Олександра Івановича з посади начальника Придніпровської залізниці у зв’язку з обранням його народним депутатом України.

    Про витрати на амортизацію основних засобів, Державна податкова служба України

    Державна податкова служба України з метою належної організації адміністрування податку на прибуток повідомляє про витрати на амортизацію основних засобів.

    Пласідо Домінго потрапив до лікарні

    Відомий іспанський тенор Пласідо Домінго у шпиталі в Мадриді лікується від тромбоемболії легеневої артерії, тобто закупорки артерії легенів.

    Як я розлучилася з чоловіком і залишилася одна з дитиною

    Історія про те, як я пішла від чоловіка, маючи на руках дитину.

    Об адвокате - устами Клиентов

    Этот интернет сайт здоровский! работал на нем довольно часто. Думаю, что этот портал ожидает светлое будущее. Желаю удачи. Хотелося б встречаться с Вашими работами почаще!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b