Іранський інтерес

    Іранський інтересНа запрошення Національної спілки журналістів в Україні перебувала делегація провідних журналістів Ісламської Республіки Іран. Власне, візит десяти представників друкованих, телевізійних та електронних ЗМІ є результатом домовленості посла Ісламської Республіки Іран в Україні Акбара Гасемі-Аліабаді з головою НСЖУ Олегом Наливайком. За чотири дні іранські гості встигли провести зустрічі в Адміністрації Президента, Верховній Раді, Держкомтелерадіо, інформагенціях Укрінформ та УНІАН, Українському медіа-холдингу. Не оминула увагою закордонна делегація й редакцію нашої газети.

    Іранських журналістів цікавило в нашій газеті все від «А» до «Я». Фото Світлани СКРЯБІНОЇ

    Опівдні головний редактор «УК» Сергій Брага зустрічає в кабінеті першого секретаря Посольства Ісламської Республіки Іран в Україні Мохаммада Резу Хейрхахана, гендиректора інформагентства «Фарс» Сейєда Незамоддіна Мусаві, директора 1-го каналу Телебачення Ірану Мехді Фараджі, виконавчого директора газети «Джаван» Мохаммада Вадуда Хейдарі, головного редактора інформагентства «Мехр» Пайяма Тірандаза, кореспондентів та фотокореспондентів цієї країни. Його мета — ознайомити гостей, як нині працюється в українській державній газеті їхнім українським колегам.

    «Ми робимо унікальний для вітчизняного медіапростору продукт, певні статті друкуються тільки у нас. Так ведемо боротьбу за масового читача, і з вітчизняними комерційними виданнями витримуємо конкурентну боротьбу, — акцентував, гортаючи сторінки одного з номерів газети, Сергій Брага. — Ми виходимо п’ять разів на тиждень із щоденним накладом понад 40 тисяч примірників. У штаті маємо майже 120 працівників, з яких 20 є власними кореспондентами в регіонах країни. 95% примірників передплатні...»

    Однак він не встигає продовжити — іранці проявляють неабияке зацікавлення: «І ми не знайдемо «Урядового кур’єра» в кіосках? Яка собівартість вашої газети? Інші комерційні видання також потрібно передплачувати?» Гості жваво запитують і про кількість в арсеналі власних матеріалів, і про джерела, з яких «черпаємо» інформацію. Та головред «УК» відповідає однозначно: «Ми використовуємо дані з інформаційних агентств як привід для написання власних матеріалів!». Цим дає зрозуміти: наша газета інформаційно об’єктивна, не подібна до інших, відрізняється від приватного сектору ЗМІ! Інтерес іранських журналістів зростає ще більше. Вони записують електронну адресу сайту нашої газети й просять подальшої екскурсії.

    Делегації знадобилося півгодини, щоб оглянути кожен з творчих відділів редакції, технічні підрозділи, музейну кімнату. Що й казати — гості забажали спуститися сходами, а не ліфтом, до подвір’я. А паралельно поспілкуватися й з кореспондентами «УК». «А який відсоток в іранському журналістському просторі жінок?» — запитую, з огляду на відсутність представниць прекрасної статі в складі делегації. «О, в нас їх насправді працює багато. Є прогресивний жіночий журнал «Занан», агентство ISNA. Єдине, там вони пишуть про культуру та мистецтво», — акцентує заступник керівника цього інформагентства Ебрагім Асгярі.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Дороговказна нитка

    Про підприємство та Юрія Цибулю, який його очолює, вперше заговорили в області після II Луганського міжнародного інвестиційного форуму й початку проекту Золота сотня, ініційованого головою облдержадміністрації ...

    П.Лазаренко лишат свободы, если он вернется на Украину, – прокуратура

    В случае возвращения экс-премьер-министра Украины Павла Лазаренко на Украину, его ожидает лишение свободы. Об этом 1 ноября сообщил начальник главного следственного управления по расследованию ...

    Який сум, якщо бебі-бум?

    Вперше за останні роки протягом першого півріччя на Сумщині зафіксовано підвищення народжуваності. Якщо торік за цей період світ побачили 4867 малюків, то цьогоріч 5398.

    Не тільки отримувати послуги

    Нині в нас розповсюджена медична модель інвалідності, за якою людину розглядають як хворого пацієнта. Його повинні лікувати, реабілітувати, надавати медичні послуги.

    Об адвокате - устами Клиентов

    Этот портал отличный! Пользовался очень часто. Думаю, что этот интернет сайт ждет хорошее будущее. Желаю удачи. Хотелося б встречаться с Вашими работами почаще! Действуйте!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b