Закарпаттю потрібен перинатальний центр

    Закарпаттю потрібен перинатальний центрПРЕЗИДЕНТСЬКИЙ КОНТРОЛЬ

    Область покращує надання медичних послуг та оновлює парк «швидких»

    Президент Віктор Янукович підтримав ініціативу прискорення початку будівництва перинатального центру на Закарпатті. Про це після зустрічі з главою держави повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олександр Ледида.

    Керівник Закарпатської ОДА доповів Президентові про хід медичної реформи в області. Він зазначив, що в державному бюджеті передбачено фінансування будівництва перинатального центру на 2014 рік. «Ми хотіли б його наблизити», — сказав він, додавши, що всі необхідні документи вже зібрано та виділено земельну ділянку.

    Як повідомляє прес-служба Президента, Віктор Янукович підтримав необхідність початку будівництва перинатального центру в 2013 році. А особливу увагу звернув на ситуацію з цінами на ліки та роботу швидкої допомоги в області.

    У цьому контексті голова Закарпатської ОДА поінформував Президента, що з оновленням автопарку робота «швидких» у деяких важкодоступних районах області покращиться. «На базі первинних пунктів надання медичної допомоги в таких районах на постійному чергуванні перебуватиме бригада «швидкої». Якщо людина звертається по допомогу вдень, працюватиме сімейний лікар. Після 18 години підключатимемо швидку допомогу, і вона працюватиме», — сказав він.

    Голова Закарпатської ОДА доповів, що протягом тижня у чотирьох районах області буде введено систему автоматизованого управління швидкою допомогою з використанням GPS-навігації.

    Окрім цього, йшлося про роботу прикордонних пунктів пропуску, ситуацію з паводком та проведенням в області весняно-польових робіт. Віктор Янукович акцентував на питанні роботи прикордонних пунктів пропуску, зокрема швидкості проходження через кордон. А Олександр Ледида сказав, що черги є лише у піковий час: «На нашому боці прикордонники й митники оформляють машину до 3,5 хвилини, а європейські — в Угорщині, Румунії, Словаччині — до 10 хвилин».

    Він також розповів главі держави про реалізацію в області програми з переходу на альтернативні джерела енергії та індивідуальні системи опалення для економії газу (це дасть змогу заощадити 32—34%). За його словами, за результатами першого кварталу зростання ВВП області становило 1,8%, збільшується кількість робочих місць, відкриваються нові підприємства.

    Голова Закарпатської ОДА повідомив, що паводок в області минув фактично без збитків, окрім підтоплень деяких сільських територій, пов’язаних з меліоративними каналами. Олександр Ледида зазначив, що у горах ще залишилося багато снігу, втім, згідно з прогнозами Гідрометцентру, значної повені не очікується. Тож річки повинні забезпечити нормальний пропуск паводка.

    Повідомив посадовець і про те, що через природні умови цього року польові роботи в області розпочинаються зі значним запізненням. Однак уже найближчими днями температура грунту та погода дадуть змогу розпочати весняно-польові роботи.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Державтоінспекція повідомляє - жодного випадку перешкоджання руху автобусів не було

    Сьогодні на деяких Інтернет - сайтах зявилася інформація щодо перешкоджання з боку ДАІ руху автобусів, які прямують у Київ на акцію в підтримку євроінтеграційного курсу. Державтоінспекція України ...

    Скандал: приватні повідомлення у Facebook опинилися у загальному доступі

    Французький уряд вимагає від соціальної мережі Facebook пояснень, як приватні повідомлення могли опинитися у загальному доступі.

    Про переоформлення ліцензії на постачання природного газу, виданої ТОВ «ГАЗ-ТРЕЙД-ОЙЛ», Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про переоформлення ліцензії на постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом, виданої ТОВ «ГАЗ-ТРЕЙД-ОЙЛ»

    Старейший банк Швейцарии закрыт из-за помощи гражданам США в уклонении от уплаты налогов

    Старейший частный банк Швейцарии Wegelin & Co объявил о прекращении своей деятельности, сообщает Reutersв. Такое заявление руководство Wegelin & Co сделало после того, как признало свою вину ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Огромное спасибо всем, кто работал над созданием сайта. Ваш интернет портал - без всякого сомнения сейчас - единственный в своем роде. Здорово, что есть такие нужные интернет сайты. Этот сайт очень прост в использовании. На нем полезно работать - просто и быстро.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b