Золота шпага країни

    Золота шпага країни

    Фехтувальниця Яна ШЕМЯКІНА

    Золота шпага країни

    Найкоштовніша прикраса — то олімпійське «золото», а мрії рано чи пізно здійснюються, якщо мріяти правильно. Правильно вірити, докладати зусиль, ставити мету і досягати. Про все це вона думала, стоячи на найвищій сходинці лондонського п’єдесталу під звуки українського гімну.

    Фехтувальниця Яна Шемякіна здобула перше «золото» для України на минулих Олімпійських іграх у Лондоні. Того дня вона здійснила не лише свою мрію, а й виправдала сподівання нас усіх.

    — Це тільки збоку фехтування здається легким і видовищним. Насправді це складний вид спорту. А щоб досягти легкості й до автоматизму відшліфувати влучність, треба багато й наполегливо тренуватися, — каже Яна. — Тренуюся по шість годин щодня за будь-якої погоди: вранці обов’язково бігаю крос, плаваю і тільки після такої розминки беру в руки шпагу. Багато спортсменів не витримують такого темпу і сходять з фехтувальної доріжки після першої невдачі. Іноді через прикрі помилки під час турніру і справді хочеться все кинути й забути про виснажливі тренування. Однак це не мій шлях — не належу до слабких людей. Якщо у когось через поразку опускаються руки, для мене це стимул, який змушує працювати наполегливіше.

    Яна Шемякіна стрімко ввійшла до числа найкращих фехтувальників України: стала наймолодшою чемпіонкою континенту і першою чемпіонкою Європи із львівською пропискою. Юна шпажистка зі Львова останнє десятиліття тріумфально перемагає на найпрестижніших світових та континентальних першостях у кадетському та юніорському віці. Такої колекції нагород (10 медалей різного гатунку) не вдалося зібрати жодній ровесниці-фехтувальниці. І ці перемоги, за словами її тренера Андрія Орликовського, не варто вважати випадковими. А попереду новий олімпійський цикл.

    Баскетболістка Аліна ЯГУПОВА

    Кращий молодий гравець Європи

    У дитинстві вона хотіла бути схожою на… Майкла Джордана. А нині має схоже амплуа — атакуючий захисник. Місяць тому баскетболістку жіночої національної збірної України Аліну Ягупову визнали найкращим молодим гравцем року в Європі за результатами голосування вболівальників і представників ЗМІ.

    На цей вибір істотно вплинули результати нещодавніх ігор. Приміром, у відбірному турнірі на континентальну першість 2013 року Ягупова була лідером нашої збірної за очками (14,3) і підбираннями (6,3).

    Згодом Аліна взяла участь у чемпіонаті Європи U-20, де в середньому за гру набирала по 26,6 очка, 10,1 підбирання, 5,1 передачі та 3 перехоплення. І в підсумку стала першою на турнірі за очками та передачами. Тож і в зазначеному рейтингу обійшла інших номінанток зі значним відривом.

    «Аліна — одна з найперспективніших молодих гравців і, я впевнений, вона зробить собі ім’я й у дорослому баскетболі», — зазначив, коментуючи результати опитування, президент ФІБА-Європа Олаф Рафнссон.

    А генеральний секретар ФІБА-Європа Каміл Новак, вітаючи дівчину з перемогою в номінації, навіть провів паралель: гравці, котрі здобували цю нагороду раніше, досягли найвищого рівня в дорослому баскетболі, тому, поза сумнівом, Аліна також досягне значних висот.

    Можливо, саме про це і мріяли її батьки, коли одного дня привели дівчинку з обнадійливими природними даними у дніпропетровську секцію.

    А поки що краща молода баскетболістка Європи грає за клуб вищої ліги кіровоградський «Єлисавет-Баскет». Любить літній дощ і гру в теніс. Та понад усе віддана помаранчевому м’ячеві. А що минулого місяця їй виповнився лише 21 рік, то головні спортивні й життєві успіхи ще попереду.

    Телеведуча Тетяна КУЛИК

    Орієнтир на українське подвижництво

    Чого чекають глядачі від людини, яка щовечора приходить майже в кожний дім, де світиться вогник телеекрана, як ведуча соціально-політичної програми? На нашу думку, передусім привітної усмішки, гарних манер, артистизму та дикторської вправності й того, що вміщує поняття співпереживання чи небайдужої причетності до сказаного і показаного. А вже затим свіжої цікавої інформації, об’єктивного погляду на події і їхніх учасників.

    Тетяна Кулик, ведуча Київської обласної державної регіональної телерадіокомпанії розповідає, що вдячна своїм учителям зі столичного Національного університету культури і мистецтв, які доклали чималих зусиль, щоб вона відповідала очікуванням своїх глядачів. З-поміж них — видатні актори Ада Роговцева та Михайло Барнич, чудовий диктор Олександр Сафонов та інші професіонали, які допомагають становленню молодої зміни.

    До формули успіху наша героїня зараховує і своє нестримне бажання наслідувати кращих: ще малою ставила дзеркало, піднімалась на стілець і уявляла себе… Тетяною Цимбал.

    Нині вже вона сама, Тетяна Кулик, на одному із центральних каналів у прямому ефірі готує і веде популярні й актуальні програми «Під гострим кутом», «Місце зустрічі — Хрещатик» і нинішню, нову — «Український клуб». Каже, що гостями їхнього з відомим українським телевізійником Олександром Савченком клубу є шановані вітчизняні літератори, науковці, громадські діячі, люди з активною громадянською позицією, котрі, як чутливий камертон, відгукуються на різноманітні події сьогодення.

    Поза роботою наша героїня дбає, за її словами, про традиційні українські цінності: сім’ю, виховання донечки, якій старанно вишиває святкову сорочку, родинне вогнище. Каже, що не сприймає того, що називають попсою, натомість віддає перевагу народній пісні, танцю, християнській вірі, історії й культурі свого народу.

    Рекордсменка Європи і світу зі стрибків з парашутом Світлана ДЬЯЧОК

    Спробуйте — і у вас вийде

    Коли ваші батьки майже щодня підкорюють небо, то, вочевидь, вам теж до снаги бездонна синь і яскравий купол парашута, який у вправних руках красиво й елегантно доправляє сміливу людину з висоти на рідну землю.

    Такі думки змалечку приходили в світлу голівку донецької дівчинки з таким самим сонячним іменем — Світлана. Та в школі вона почала мріяти про більш приземлену професію медика. У чотирнадцять юнка зважилася таки перевірити себе: мовляв, чи зможе стрибнути з парашутом так вправно і красиво, як це зазвичай роблять тато й мама. Вийшло чудово, і вона зрозуміла: небо — її покликання.

    Сьогодні старший лейтенант 156-го зенітного ракетного полку повітряного командування «Центр» Повітряних сил Світлана Дьячок уже має дві вищі освіти — викладача фізичного виховання та спорту і психолога. Розпланувавши своє спортивне життя, молода жінка вже здійснила понад 3000 стрибків, встановила два світові рекорди в класичному парашутизмі, які і понині залишаються непереможеними. Має звання заслуженого майстра спорту і півсотні чемпіонських титулів.

    — Мої європейські і світові рекорди належать рідній країні, — каже пані Світлана. — А нині я мрію ще статичемпіонкою світу у своєму виді спорту. Вважаю, що українські дівчата і хлопці спроможні піднятися на найвищі щаблі спортивної слави. В цьому повинна бути зацікавлена і країна, передусім забезпечивши належну сучасну матеріальну базу для занять парашутизмом.

    Своє духовне осереддя Світлана знаходить у сім’ї, батьківській оселі, з теплотою згадує свою добру наставницю-бабусю, колишню фронтовичку Анну Єгорівну. У вільні хвилини захоплюється давнім українським ремеслом — вишиванням картин. Зізнається, що нещодавно їй вдалося передати своїм шитвом глибину прекрасного пейзажу Івана Шишкіна «Жито».

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Яке Різдво без «павука»?

    Давнім знаком Різдвяних свят є дідух. Виготовляють його із злакових культур, і він може різнитися за формою, розмірами, прикрасами. В Українському домі Перемога в Тернополі організували виставку ...

    А.Ковриженко присоединился к МЮГ AstapovLawyers в роли советника и руководителя практики проблемных активов в СНГ

    Алексей Ковриженко присоединился к AstapovLawyers в качестве советника и руководителя практики проблемных активов в регионе СНГ. Об этом сообщает пресс-служба компании.

    С начала года СБУ зарегистрировала 148 случаев ввоза в страну шпионского оборудования

    С начала текущего года Управление СБУ в г. Киеве зарегистрировало 148 уголовных производств по фактам незаконного перемещения с использованием почтового канала и курьерских служб через государственную ...

    Наркоманов предлагают лечить трудом

    Глава Федеральной службы по наркоконтролю РФ (ФСКН) Виктор Иванов предложил создать в России трудовые коммуны для реабилитации наркоманов. Об этом, как передает «Интерфакс», он заявил на пресс-конференции ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Просто замечательный! Хорошенький сайтик! Классно! Всё доступно и просто. Благодарю за профессиональный сайт!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b