Розумне ціноутворення пожвавить ринок

    Розумне ціноутворення пожвавить ринокВнутрішня торгівля України має безліч хронічних проблем, які потрібно терміново розв’язувати. Саме це стало основним лейтмотивом прямої телефонної лінії уряду з громадянами, яку днями провів заступник міністра економічного розвитку і торгівлі — керівник апарату Володимир Павленко.

    «Передусім йдеться про законопроект «Про внутрішню торгівлю», розробка та жваве обговорення якого тривають роками. А це дуже важливий документ, адже він повинен врегулювати цивілізовані відносини між виробниками, постачальниками, торговельними мережами та споживачами. Тому Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив нашому міністерству прискорити його доопрацювання до початку лютого», — зазначив він.

    На думку заступника міністра, стимулювання розвитку внутрішнього ринку має відбуватися шляхом постачання якісної і дешевшої продукції за умови захисту прав споживачів. Серед них питання розумного ціноутворення на кінцеві продукти — чи не найважливіше.

    Як зазначив Володимир Павленко, уряд готовий до нової дискусії з усіма ланками ланцюга «виробник—постачальник—торгівля», а також місцевими органами влади задля вироблення тактики та стратегії розвитку внутрішньої торгівлі.

    Кореспондент «УК» поставив запитання, яке стосувалося чималої різниці в цінах та якості на продукти харчування, одяг та інші товари між європейськими торговельними мережами й українськими не на користь останніх. Чому вартість плодів, овочів, молочних продуктів, приміром, в австрійських супермаркетах інколи в 1,5-2 рази нижча, ніж в українських?

    На це високопосадовець відповів, що, на жаль, нам буде дуже складно докопатися до істини в цьому аспекті. «По-перше, питання в різниці вартості кредитних ресурсів там і в нас. Так, зауважте, якщо в Австрії сільгоспвиробники, власники оптових компаній та ритейлори беруть кредити в євро на розвиток своїх бізнесів під 2,5%, то в Україні — під 26% у гривнях. Звісно, що підприємцям нашої держави важче і довше їх «відбити». Ми маємо дорогі енергоносії, недешеві витрати за логістикою», — зауважив він.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    За версту відчують

    Державну автомобільну інспекцію МВС України і Укртрансінспекцію Міністерства інфраструктури України продовжує непокоїти стан дотримання правил безпеки дорожнього руху у сфері пасажирських перевезень ...

    Про внесення зміни до пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. № 167, Кабінет Міністрів України

    Про внесення зміни до пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. № 167 На часткову зміну абзацу другого пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. № 167( 167-2013-р ) "Про утворення комісії з проведення реорганізації Державної служби молоді та спорту" зазначити нову посаду Глущенка Сергія Вікторовича — перший заступник Міністра молоді та спорту.

    Щодо порядку списання малоцінних та швидкозношуваних предметів, Міністерство фінансів України

    Щодо порядку списання малоцінних та швидкозношуваних предметів Міністерство фінансів України розглянуло Ваш запит <...> щодо порядку списання бюджетними установами малоцінних та швидкозношуваних предметів та повідомляє.

    В Україні з’явився «Ритуальний дуб»

    7 липня у Національному музеї народної архітектури та побуту України відбулося відкриття першої черги нової експозиції Памятка археології Ритуальний дуб.

    Об адвокате - устами Клиентов

    Этот сайт суперовый! Пользовался очень чуть ли не по три раза на день. Думаю, что этот интернет портал ждет хорошее будущее. Желаю удачи. Хотелося б встречаться с Вашими новыми работами чаще! Дерзайте!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b