В Ашгабаті президенти обговорили розвиток СНД

    В Ашгабаті президенти обговорили розвиток СНД

    Серед пріоритетів — енергетика, залізничний транспорт, аграрний сектор, екологія, культура і спорт

    У рамках дводенного робочого візиту до Туркменістану Президент Віктор Янукович взяв участь у черговому засіданні Ради глав держав Співдружності Незалежних Держав. Перед зустріччю глав держав СНД у вузькому колі Президент України взяв участь у неформальному спілкуванні та церемонії фотографування учасників. Зокрема під час короткої зустрічі із Президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком Віктор Янукович обговорив питання двостороннього співробітництва та тему відносин із Митним союзом. Мав зустріч він і з Президентом Росії Володимиром Путіним.

    Глави держав Співдружності ухвалили рішення спільно відзначити 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Фото Михайла МAРКIВA

    Однак із господарем саміту Президентом Туркменістану Гурбангули Бердимухамедовим переговори тривали довше. Глави держав вели мову про подальший розвиток співпраці. Тож Віктор Янукович зазначив, що всі домовленості, які існують між сторонами, перебувають у стадії реалізації. Позитивній динаміці в розвитку двосторонніх відносин сприяє й робота Спільної міжурядової українсько-туркменської комісії з економічного та культурно-гуманітарного співробітництва. Президент звернув також увагу на перспективи збільшення товарообігу між країнами.

    «Непроста економічна ситуація у світі вимагає активізації торговельно-економічної взаємодії між Україною та Туркменістаном», — додав він, висловивши переконання, що розв’язанню цього завдання сприятиме укладення угоди про зону вільної торгівлі.

    У свою чергу Президент Туркменістану відзначив перспективу подальшої розбудови дружніх відносин. Окрім цього, він запросив Віктора Януковича відвідати Туркменістан з державним візитом. Президент України прийняв це запрошення і сказав, що зараз країни готують до підписання низку документів для вирішення «цілого ряду міждержавних питань, які відповідають викликам часу».

    Як повідомляє прес-служба Президента, у коментарі місцевому національному телеканалу «Алтин Асир» та газеті «Нейтральний Туркменістан» Віктор Янукович зазначив, що планує відвідати цю центральноазійську країну з державним візитом у першій декаді лютого 2013 р.

    А вже під час розширеного засідання Ради глав держав СНД Гурбангули Бердимухамедов озвучив рішення голів держав — членів СНД: «У Співдружності Незалежних Держав у 2013 році головуватиме Білорусь».

    Президент Туркменістану висловив сподівання на подальший розвиток цієї організації й повідомив, що під час зустрічі у вузькому колі прийнято декларацію про розвиток СНД.

    Як передає його слова УНІАН, пріоритетною в подальшій діяльності організації буде співпраця країн у сфері енергетики, залізничного транспорту, аграрному секторі, екології, у сфері культури і спорту.

    А Президент Білорусі Олександр Лукашенко пообіцяв до кінця 2012 року підготувати концепцію головування його країни в СНД і план заходів щодо його реалізації. Окремо він повідомив, що наступне засідання глав держав відбудеться в жовтні 2013 року в Мінську.

    Глава Виконавчого комітету СНД Сергій Лебедєв розповів, що на засіданні прийнято рішення про продовження його повноважень до кінця 2016 року. За його словами, глави держав ухвалили рішення щодо спільних заходів зі святкуванні 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    В России на одно уголовное дело в отношении судьи приходится 20 дел в отношении адвокатов

    Рост числа уголовных дел по преступлениям коррупционной направленности отмечает по итогам 9 месяцев с. г. Следственный комитет РФ. По сообщению пресс-службы СКР, за первые три квартала года в ...

    Філософія світла Галини Москвітіної

    Галина Москвітіна одна з найвідоміших українських графіків, яка свого часу ілюструвала видання Майстер і Маргарита Михайла Булгакова та Повне зібрання творів Вільяма Шекспіра. Прикметно, що ...

    Про внесення змін до величини інвестиційної складової тарифу продажу електричної енергії в Оптовий ринок електричної енергії України ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго", Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення змін до величини інвестиційної складової тарифу продажу електричної енергії в Оптовий ринок електричної енергії України ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго"

    На території Харківської області проводяться заходи з профілактики аварійності на пасажирському транспорті

    Наразі на території Харківської області, як і по всій Україні, тривають заходи з профілактики аварійності на пасажирському транспорті.

    Об адвокате - устами Клиентов

    Этот интернет портал классный! Пользовался очень чуть ли не по три раза на день. Этот сайт ждет хорошее будущее. Удачи Вам, ребята. Хотелося б видеться с Вашими трудами чаще! Дерзайте!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b