Положення про регламентну комісію регіонального центру оцінювання якості освіти, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту УкраїниЗАТВЕРДЖЕНОЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства ( z1885-12 ) освіти і науки, молоді( z1885-12 ) та спорту України( z1885-12 ) 22.10.2012  № 1130( z1885-12 )

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 8 листопада 2012 р. за № 1888/22200

    ПОЛОЖЕННЯ про регламентну комісію регіонального центру оцінювання якості освіти

    1. Це Положення визначає основні функції, права та порядок організації діяльності регламентної комісії регіонального центру оцінювання якості освіти.

    2. Регламентна комісія регіонального центру оцінювання якості освіти (далі — регламентна комісія) — колегіальний орган у системі зовнішнього незалежного оцінювання (далі — зовнішнє оцінювання), що створюється при регіональних центрах оцінювання якості освіти.

    3. Основні функції регламентної комісії:

  1. вирішення питань, що належать до компетенції регіонального центру оцінювання якості освіти;
  2. захист прав осіб, які виявили бажання взяти участь у зовнішньому оцінюванні, об’єктивний розгляд їхніх апеляційних заяв щодо недоліків, які були допущені під час реєстрації особи для проходження зовнішнього оцінювання, та щодо порушень процедури проведення тестувань, які могли негативно вплинути на результати виконання тестів.

    4. У своїй діяльності регламентна комісія керується чинним законодавством України, наказами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Українського центру оцінювання якості освіти, цим Положенням.

    5. Регламентна комісія має право:

    одержувати в установленому порядку від працівників регіонального центру оцінювання якості освіти, персоналу пунктів тестування та пунктів обробки бланків відповідей документи, необхідні для виконання покладених на регламентну комісію завдань, а також іншу інформацію про проходження абітурієнтами зовнішнього оцінювання;

    у разі потреби запрошувати на засідання регламентної комісії заявника, осіб, залучених до проведення зовнішнього оцінювання;

    здійснювати в межах своєї компетенції запити до місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, навчальних закладів, закладів охорони здоров’я тощо.

    6. У разі неправомірних дій члени регламентної комісії несуть відповідальність, передбачену законодавством України, у тому числі за розголошення конфіденційної інформації.

    7. До складу регламентної комісії (не менш як п’ять осіб) входять представники регіонального центру оцінювання якості освіти, місцевих органів управління освітою, закладів охорони здоров’я та інші (за згодою).

    Очолює роботу регламентної комісії голова.

    8. Склад регламентної комісії затверджується наказом директора регіонального центру оцінювання якості освіти до початку реєстрації осіб, які виявили бажання взяти участь у зовнішньому оцінюванні.

    9. Організацію роботи регламентної комісії, своєчасний та об’єктивний розгляд звернень, ведення справ, дотримання встановленого порядку збереження документів і конфіденційної інформації забезпечує її голова.

    10. Документами регламентної комісії, що зберігаються протягом п’яти років після завершення встановленого строку розгляду апеляційних заяв, є:

  3. протоколи засідань комісії;
  4. апеляційні заяви щодо порушення процедури;
  5. матеріали, що необхідні для здійснення розгляду апеляційних заяв (письмові пояснення громадських спостерігачів, персоналу пункту тестування щодо обставин, викладених у зверненні тощо);

    інші матеріали, що стосуються рішень, прийнятих регламентною комісією.

    11. Рішення регламентної комісії приймається більшістю голосів за умови присутності на засіданні не менш як двох третин від загальної кількості членів комісії. У разі рівної кількості голосів «за» та «проти» приймається рішення, яке підтримав голова комісії.

    Директор департаменту вищої освіти

    Ю. М. Коровайченко

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Щодо методичних рекомендацій із громадянської освіти та виховання, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

    Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської і Севастопольської міських державних адміністрацій Головам рад ректорів (директорів) вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації, ректорам (директорам) вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації Інститутам післядипломної педагогічної освіти

    Хороший слоган поможет отличить «пятизвездочную» юрфирму от районной консультации

    Сегодня отечественный юридический бизнес в большинстве своем уже не задается вопросами: а нужен ли юрфирме слоган, и где его размещать – в качестве эпиграфа к иску, на визитке или в заголовке ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    «Шахтар» перетворюється на футбольного важковаговика

    Найцінніша риса українського чемпіона однаковий склад виконавців міжнародного рівня, половина з яких здатна брати на себе тягар лідера у скрутній ситуації. Під час домашнього матчу з чинним ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Спасибо его создателям и тем, от кого зависит разработка этого интернет портала.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b