Про припинення юридичної особи - Сумський окружний адміністративний суд - Є.Д. Кравченко

  1. СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
  2. ПОСТАНОВА
  3. І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 грудня 2014 р. 9:07 Справа №818/3542/14

Сумський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кравченка Є.Д., розглянувши в порядку скороченого провадження в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом Охтирської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Сумській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Графавто-Сервіс" про припинення юридичної особи,-

В С Т А Н О В И В:

Охтирська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Сумській області (далі - позивач) звернулася до суду з позовною заявою, в якій просить припинити юридичну особу - Товариства з обмеженою відповідальністю "Графавто-Сервіс" (далі - відповідач), мотивуючи свої вимоги тим, що відповідач не звітує про фінансово-господарську діяльність більше року, що є підставою для припинення юридичної особи згідно ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Відповідач копію ухвали про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі отримав, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення (а.с. 13), але в установлений строк заперечення проти позову чи заяви про визнання позову до суду не подав.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що позов обґрунтований і підлягає задоволенню в повному обсязі, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що відповідач зареєстрований як юридична особа, що підтверджується копією витягу з ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с. 5-6).

Як встановлено з довідки Охтирської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Сумській області від 19.11.2014 № 11002/10/18-11-15-0117 відповідач з 16 січня 2013 року звітності не подає і заборгованості перед бюджетом не має (а.с. 8).

Надаючи правову оцінку відносинам, що виникли між сторонами, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 9 Закону України "Про систему оподаткування" від 25 червня 1991 року № 1251 (що діяв до 01 січня 2011 року) платник податків зобов'язаний подавати до податкової інспекції декларації, фінансову звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів (обов'язкових платежів).

Згідно із п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України встановлено, що платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Відповідно до з п. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15 травня 2003 року № 755 (далі - Закон № 755) підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Як вбачається з ч. 1 ст. 33 Закону № 755 юридична особа припиняється за судовим рішенням. Відповідно до ч. 2 ст. 33 Закону № 755 юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Згідно із пп. 20.1.12 п. 20.1. ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Відповідно до ч. 1 ст. 256 КАС України постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження у адміністративних справах, передбачених пунктами 1, 3, 4 частини першої статті 183-2 цього Кодексу, виконуються негайно.

Враховуючи неподання відповідачем більше року органам державної податкової служби документи фінансової звітності, відсутність у відповідача податкової заборгованості, а також право органів державної податкової служби на звернення до суду із адміністративним позовом про припинення юридичної особи, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Охтирської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Сумській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Графавто-Сервіс" про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу - Товариства з обмеженою відповідальністю "Графавто-Сервіс" (42700, Сумська обл., м. Охтирка, провул. Дніпропетровський, буд. 10, кв. 61, ідентифікаційний код 38288640).

Копію постанови суду направити державному реєстратору за місцем знаходження юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю "Графавто-Сервіс", для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя (підпис) Є.Д. Кравченко

З оригіналом згідно

Суддя Є.Д. Кравченко

Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.
Нравится

Это будет Вам интересно

В Ашгабаті президенти обговорили розвиток СНД

У рамках дводенного робочого візиту до Туркменістану Президент Віктор Янукович взяв участь у черговому засіданні Ради глав держав Співдружності Незалежних Держав. Перед зустріччю глав держав ...

Полномочия местных разрешительных центров предлагают расширить

Кабинет Министров Украины предлагает Верховному Совету Украины передать местным разрешительным центрам право выдавать разрешительные документы предприятиям. Об этом говорится в правительственном ...

Державна судова адміністрація України проведе міжнародну конференцію «Інноваційні підходи в судовому адмініструванні»

10 - 12 вересня 2012 року в Києві відбудеться міжнародна конференція «Інноваційні підходи в судовому адмініструванні», організатором якої є Державна судова адміністрація України (ДСА України).Міжнародна ...

Працює економіка — діють соціальні гарантії

Перебування глави уряду в області розпочалося з приватного сільгосппідприємства Україна в Брусилівському районі. Нині господарство обробляє приблизно 1400 га ріллі, майже третина якої ще кілька ...

Об адвокате - устами Клиентов

Огромное спасибо всем, кто работал над созданием сайта. Этот интернет сайт -,действительно, на данный момент - единственный в своем роде. Как здорово, что есть такие так необходимые всем интернет порталы. Этот интернет портал многообразен в пользовании. На нем здорово проводить свободное время - просто, удобно,быстро.

Рекомендовано Адвокатом
Телефон семейных адвокатов
Статьи о семейном праве
Стягнення заборгованості через суд

Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

Консультации Адвоката
Новости Семейного права
Утверждена программа празднования Нового года ...

Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b