Щодо порядку приєднання до мереж приватної особи, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетикиНАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ ЕНЕРГЕТИКИ

ЛИСТ

  1. 25.07.2013  № 5135/26/47-13
  2. Гр. К-у В.І.

    Щодо порядку приєднання до мереж приватної особи

    Шановний В.І.!

    Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (далі — НКРЕ), розглянула Ваш запит на інформацію від 22.07.2013 щодо порядку приєднання до мереж приватної особи та в межах своєї компетенції повідомляє наступне.

    Згідно з пунктом 1.3 Правил приєднання електроустановок до електричних мереж( z0236-13 ), затверджених постановою НКРЕ від 17.01.2013 № 32 (далі — Правила), електропередавальна організація не має права відмовити в приєднанні до її мереж електроустановки замовника за умови дотримання ним вимог цих Правил.

    Послуга з приєднання надається на підставі договору про приєднання, що укладається за типовою формою (додаток 1 до Правил( z0236-13 )).

    Для отримання проекту договору про приєднання замовник звертається до електропередавальної організації за місцем розташування його електроустановок із заявою про приєднання електроустановки певної потужності (додаток 2 до Правил( z0236-13 )) та пред'являє паспортний документ.

    Відповідно до положень пункту 1.5 Правил( z0236-13 ) суб'єкт господарювання має право за зверненням замовника погодити приєднання його електроустановок до власних технологічних електричних мереж у рахунок зменшення дозволеної потужності за договором про постачання електричної енергії або в межах резерву потужності існуючих трансформаторів та пропускної спроможності електричних мереж цього суб'єкта у відповідний період доби. Про своє рішення щодо погодження суб'єкт господарювання протягом трьох робочих днів з дня отримання звернення повідомляє замовнику.

    У разі приєднання електроустановок замовника до електричних мереж суб'єкта господарювання, який не є електропередавальною організацією, електропередавальна організація, на території здійснення ліцензованої діяльності якої розташовані електроустановки замовника, видає технічні умови на приєднання до електричних мереж цього суб'єкта господарювання, які погоджуються цим суб'єктом господарювання.

    Плата за приєднання до електричних мереж суб'єкта господарювання визначається електропередавальною організацією відповідно до методики розрахунку плати за приєднання електроустановок до електричних мереж.

    Електроустановки, які внаслідок приєднання до технологічних електричних мереж суб'єкта господарювання стають транзитними, мають бути забезпечені оперативно-технічним обслуговуванням персоналом власника транзитних установок або за відповідним договором зі спеціалізованою організацією, яка має право на виконання таких робіт.

    Таким чином, приєднання електроустановок замовників до електричних мереж приватних осіб Правилами( z0236-13 ) не передбачено.

    З повагою,

    Член Комісії

    Ю. Власенко

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Щодо пільгового митного оформлення вантажів, що надходять в Україну в рамках Угоди між Україною і США щодо надання допомоги Україні в ліквідації стратегічної ядерної зброї, Державна митна служба України

    Харківська обласна митниця Для використання в роботі надсилаємо копію довідки від 28.12.12 № 03/15-5757 Міністерства енергетики та вугільної промисловості України з переліками вантажів, яка підтверджує належність вантажів до таких, що призначені для виконання Угоди між Україною і США щодо надання допомоги Україні в ліквідації стратегічної ядерної зброї, а також запобігання розповсюдження зброї масового знищення( 840_007 ), від 25 жовтня 1993 року.

    Суперництво з Піднебесною загострюється

    Чотиримедалі здобули українські стрибуни у воду на стартовому етапі Гран-прі у Мадриді однузолоту, дві срібні та одну бронзову.

    Объявлены в розыск экс-председатели правления ПАО «НАК «Надра Украины»

    Генеральной прокуратурой Украины сообщено о подозрении бывшим должностным лицам Публичного акционерного общества «Национальная акционерная компания «Надра Украины» в совершении уголовного преступления, ...

    Киевлянин, нелегально переправлявший сограждан в Англию, приговорен к 8,5 годам лишения свободы

    Суд в Британии приговорил украинца к 8,5 годам лишения свободы за переправку нелегальных мигрантов с Украины в Великобританию, пишет УНН. «Главаря организованной преступной группировки, которая ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Огромное количество необходимой информации. Большущее Вам спасибо. С Вами приятно работать! Ребята - Вы действительно умнички.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b