Дорослою у ролі немовляти в материнській утробі?

    Дорослою у ролі немовляти в материнській утробі?

    Це так органічно й справдешньо в цирковому шоу Rizoma «Time»

    Людмила ЯНОВСЬКА, Світлана СКРЯБІНА (фото), «Урядовий кур’єр»

    Ті чоловіки, які до цього причетні, але самі не відчують ніколи й нізащо, таку мить іноді зважуються упіймати власним поглядом. Проте навіть неслабаки духом з найатлетичнішими статурами при цьому нерідко непритомніють, коли в пологовому будинку їхні нащадки перетинають кордон білого світу…

    Політ акторів

    У сфері, до якої колись причепилося і таке нефілософське визначення, як «цирк на дроті», зважилися і зуміли зворушливо, прекрасно й делікатно відтворити життєдайну еротику того віконця жіночого лона, з якого виринають у білий світ усі, — через образ зафільмованої троянди, яка уповільнено розкриває пелюстки і своє лоно на великому екрані позаду сцени. Ця квітка — одна з дійових осіб шоу Rizoma «Time» Анатолія Залевського, українського еквілібриста, який здобув найвищі світові нагороди: Гран-прі в Парижі, на Міжнародному фестивалі «Цирк завтрашнього дня», в Монте-Карло, де став «Золотим клоуном», — нагорода рівнозначна за престижністю «Оскару».

    Маленька троянда всесильна великими метаморфозами

    Прем’єра Різоми відбулася в театрі імені Івана Франка 1999 року, і потім вистава мандрувала європейськими містами. А повністю відзнята німецьким телебаченням, вона постала з телеекранів перед глядачами Німеччини, Швейцарії і Франції.

    Механізмом, який уміє контролювати час, хоче володіти кожен

    В оновленій версії: як Різома-«Час», шоу нещодавно презентоване у Національному академічному театрі російської драми імені Лесі Українки, а восени колектив вирушить з ним у світове турне. У захопливому дійстві цікаві філософські ідеї Анатолія Залевського втілені в переплетінні циркових мистецтв, хореографії, сучасної музики та мультимедійних ефектів. І маленька червона троянда вже в руках головної героїні, яка й сама, закохуючись, з незграбно-роботизованої істоти розквітає впродовж вистави, немов квітка, веде до образу немовляти у всесвіті материнської утроби, в автономній галактиці плаценти. Не знаю, де ще можна дорослій людині втілити цей образ так органічно-переконливо, як це сталося в цирковому шоу Анатолія Залевського Різома-«Час». Такій ролі можна позаздрити: у житті повернутися до свого первісного стану не дано нікому, а ось відчути його на сцені пощастило і вдалося цирковій актрисі.

    Пелюстки рук і погляди — до неба

    А скільки завгодно разів народитися можна у Творчості, і не лише в мистецьких іпостасях. Час тоді вимірюється не секундами й не роками — злетами душі, а у випадку циркової вистави Різома-«Час» — ще й вражаюче-дивовижними пластичними варіаціями тіл. Різома в перекладі з французької означає морську водорість, у якій верхівка й корінь переплетені так, що не розрізниш, де початок, а де кінець. Така гнучкість і граційність і в артистів команди Анатолія Залевського, і в метафоричній історії, яку вони відтворюють на сцені: про Любов, Час і Народження в людях творчих начал — ліричних, драматичних, комічних тощо. Таке, принаймні, моє прочитання вистави Різома-«Час». А хтось побачить і відчує в ній щось інше.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Із траурним привітом!

    Днями зустрів знайомого сумчанина, якому щойно виповнилося 90. До слова, ювілей відзначили доволі гучно, адже ветерана добре знають у місті. Він не тільки педагог, а й письменник: на його уроках ...

    Про внесення змін до Закону України "Про Національний архівний фонд та архівні установи", Верховна Рада України

    Державні архівні установи та архівні відділи міських рад мають право на отримання в установленому порядку документів юридичних осіб з метою виявлення документів, що підлягають внесенню до Національного ...

    Про схвалення остаточного звіту за результатами реалізації спільного з Європейським банком реконструкції та розвитку проекту “Програма інвестицій та розвитку системи водопостачання та очищення води м. Запоріжжя”, Кабінет Міністрів України

    Про схвалення остаточного звіту за результатами реалізації спільного з Європейським банком реконструкції та розвитку проекту "Програма інвестицій та розвитку системи водопостачання та очищення води м. Запоріжжя"

    Росія відновить польоти до Сирії – через Київ

    Авіаційне сполучення між Росією і Сирією здійснюватиметься через Київ. Про це УНІАН повідомили у Федеральному агентстві повітряного транспорту (Росавіація).

    Об адвокате - устами Клиентов

    Довольно оригинальный, актуальный и новый интернет портал! Хочется отблагодарить вас денежкой. Как это можно организовать?

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b