Про проведення XI Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячої журналістики МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ЛИСТ

  1. 14.12.2012  № 1/9-904
  2. Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій

    Про проведення XI Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячої журналістики "Прес-весна на Дніпрових схилах"

    Міністерство освіти і науки, молоді та спорту інформує, що 17 — 19 травня 2013 року в м. Києві відбудеться XI Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики "Прес-весна на Дніпрових схилах" за темою "Молодь і соціум" (умови додаються). Організатори заходу — Головне управління освіти і науки Київської міської державної адміністрації, Київський Палац дітей та юнацтва, Інформаційно-творче агентство "Юн-прес", Національна Спілка журналістів України.

    Мета фестивалю-конкурсу: залучення молодих людей до соціальної активності в громадському, культурному, економічному житті міста, держави, світу; формувати почуття гідності громадянина; виховання інтелектуально й духовно розвиненого підростаючого покоління — майбутнього нації, країни, світу.

    До участі у фестивалі-конкурсі запрошуються учні загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних навчальних закладів, шкільні газети, медіа-центри, редакції.

    Місце проведення: м. Київ, Київський Палац дітей та юнацтва (вул. І. Мазепи, 13).

    Додаткова інформація: 01010, Україна, м. Київ, Вул. Івана Мазепи, 13, оф. 246; e-mail: press-vesna@ukr.net; yun-press@mail.ru; yun-press@ukr.net; Skype: kapa_adamovna; www.yun-press.jimdo.com; тел./факс: (044) 280-92-91.

    Заступник Міністра

    Б. М. Жебровський

    Додаток до листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України 14.12.2012  № 1/9-904

    УМОВИ проведення XI Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики "Прес-весна на Дніпрових схилах"

    Мета фестивалю-конкурсу: залучення молодих людей до соціальної активності в громадському, культурному, економічному житті міста, держави, світу; формувати почуття гідності громадянина; виховання інтелектуально й духовно розвиненого підростаючого покоління — майбутнього нації, країни, світу.

    Завдання:

    - сприяння реалізації положення Міжнародної конвенції про права дитини( 995_021 ) вільно висловлювати свою думку, отримувати та передавати інформацію будь-якого роду, незалежно від кордонів, в усній, письмовій або друкованій формі;

    - створення умов для самореалізації обдарованої молоді в інформаційному просторі, а саме: залучення творчих сил, інтелектуального потенціалу до роботи в дитячих та молодіжних ЗМІ, поглиблення їх природних здібностей, надання професійної допомоги та підтримки в процесі створення інформаційної продукції;

    - розкриття за допомогою різноманітних жанрових напрямів та тематик особливостей життєдіяльності молоді в умовах сучасного міста;

    - вивчення ситуації зі ЗМІ м. Києва та ініціювання створення молодіжного інформаційного центру для вивчення та вирішення проблем сучасної молоді;

    - встановлення та зміцнення професійних та творчих контактів між молодіжними ЗМІ міста та молодіжними організаціями країн світу;

    - інтеграція української молодіжної політики у світовий процес розвитку інформаційних видань для молоді.

    Організаторами та співорганізаторами фестивалю-конкурсу є:

    - Міністерство освіти, науки, молоді та спорту України;

    - Головне Управління освіти і науки КМДА;

    - Київський палац дітей та юнацтва;

    - Інформаційно-творче агентство "ЮН-ПРЕС";

    - Головне Управління у справах сім'ї, молоді та спорту;

    - Управління професійно-технічної освіти м. Києва;

    - Національна спілка журналістів України;

    - Київська обласна державна адміністрація;

    - Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка;

    - Київський Міжнародний Університет;

    - Київський Славістичний університет;

    - Університет "КРОК";

    - Інститут Реклами;

    - Міжнародний благодійний фонд "Надії і Добра";

    - Товариство "Просвіта";

    - Кондитерська компанія "АВК";

    - Центр культури та мистецтв "Парк "Київська Русь";

    - Група компаній "Фокстрот";

    - Київський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді;

    - Молодіжна бізнес-школа;

    - Радіо — "Школяда", "Ера", "Голос Києва", "Голос России";

    - Газети та журнали — "Молодь України", "Молодіжне перехрестя"; "Освіта України", "Юн-пресІнформ", "Міст-М", "Україна", "Однокласник", "Стіна", "Шкільна столиця", "Вечерние вести"; "Голос України", "Хрещатик", "Урядовий кур'єр", "Жінка", "Країна";

    - Телекомпанії: Перший Національний, ТРК "Київ", "5 канал", "УТР "Всесвітня служба ТБ та радіомовлення України".

    УЧАСНИКИ

    У Фестивалі беруть участь учні загальноосвітніх навчальних закладів, позашкільних закладів освіти, представники дитячих та молодіжних видань України та країн зарубіжжя.

    Вік учасників 13 — 21 років

    МІСЦЕ ТА ТЕРМІНИ ПРОВЕДЕННЯ

    Місце проведення: Київський Палац дітей та юнацтва (вул. Івана Мазепи, 13) Термін проведення: 1 етап — листопад 2012 року — березень 2013 року (учасники конкурсів працюють над творчими роботами); 2 етап — березень — травень 2013 року (робота журі: оцінювання творчих робіт); 3 етап — 17 — 19 травня 2013 р. (підбиття підсумків конкурсів, нагородження переможців та проведення прес-толоки дитячих ЗМІ м. Києва).

    НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ

    Лауреатам, які посядуть I місця у номінаціях "Журналістська робота", "Літературний твір", "Телефільм", "Фоторепортаж", надаються пільги під час вступу до ВНЗ, що виступають співорганізаторами Фестивалю; переможці фестивалю-конкурсу нагороджуються дипломами, цінними подарунками.

    ТЕМАТИКА ФЕСТИВАЛЮ

    Фестиваль — відмінний плацдарм для творчості юних початківців: фотоаматорів, молодих "акул пера", починаючих поетів та письменників, юних тележурналістів, відеооператорів та "айтішників"! Підготовка до участі у фестивалі потребує початкових професійних умінь та навичок, а безпосередня участь — відкритість до нових, цікавих знань. Протягом трьох фестивальних днів юні журналісти стають учасниками культурно-ділової програми, до якої долучаються відомі журналісти, редактори провідних ЗМІ, режисери знаних телепрограм, громадські діячі. Про важливість та зростаючу популярність фестивалю говорять надіслані роботи, які щороку збільшують свою кількість та розширюють географію: у 2012 році оргкомітетом було отримано більше трьох тисяч робіт із 69-и населених пунктів України та 13-и країн зарубіжжя.

    Стрімкий розвиток людства неможливий без піднесення та утвердження правових засад державності та розвитку громадянського суспільства, які, в свою чергу, нездійсненні без залучення молодого покоління. Тому суспільне рівняння, на перший погляд, є досить простим: "молодь = майбутнє"! Але, звичайно, за цими двома словами криється багато аспектів, як на планетарному так і на особистісному рівні! Від якості соціалізації молоді залежить, яким нам бачити світ надалі! І журналісти, як представники четвертої влади, безумовно, мають вагомий вплив на цей процес!

    Сьогодні Ви, юні журналісти своєї країни, можете висловити власну думку щодо сучасного стану та місця молоді у багатошаровій соціальній системі. А стартувати пропонуємо на Міжнародному фестивалі-конкурсі дитячо-юнацької журналістики "Прес-весна на Дніпрових схилах", темою якого у 2013-му році є "МОЛОДЬ І СОЦІУМ". Створи власний журналістський доробок за такими тематичними напрямами:

    - "Я і держава". Місце молоді у сучасному світі. Глобалізація і молодіжні рухи. Молодь і політика — два полюси чи одне ціле?! Роль молоді у розбудові держави.

    - "Я і здоров'я". Молодість — "весна життя": як зібрати вдалий врожай?!

    - "Я і освіта". Учнівська молодь — фундамент державного відродження. Освітнє середовище як ресурс особистісного розвитку.

    - "Я і сім'я". Діалог поколінь через діалог особистостей. Сім'я — основа основ.

    - "Я і дозвілля". Молодь та ідеали, або не створи собі кумира. Інтернет-компетентність сучасної молоді. Соціальні мережі — вимога часу?!

    - "Я і суспільство". Майбутні фахівці на ринку праці — становище та перспективи. Молодіжні субкультури — невід'ємний пазл картини сьогодення.

    - "Я і духовність". Світогляд сучасної молоді. Духовність та ціннісні орієнтації молоді — проблеми та пошуки. Моральне чи матеріальне: що обирає молодь?!

    Не зволікай! Пиши! Дивуй! Перемагай!

    НОМІНАЦІЇ ФЕСТИВАЛЮ:

    Журналістська робота

    Відповідно до запропонованої тематики на конкурс подається робота в електронному (на дискеті, диску) та роздрукованому вигляді. Стандарт (14 кегль, гарнітура Times New Roman, міжрядковий інтервал 1,5, наявність полів: праве — 1,2 см, верхнє, нижнє і ліве — 2 см).

    Роботи оцінюються за такими критеріями:

    - відповідність жанру (стаття, репортаж, інтерв'ю, замальовка, тощо);

    - актуальність обраної теми;

    - відповідність заголовка змістові;

    - уникнення мовних повторів (тавтології) і штампів;

    - уміння мислити оригінально.

    Фоторепортаж

    Відповідно до запропонованої тематики на конкурс подаються роботи: колективні — від 25 фоторобіт, індивідуальні — від 5. Фотороботи можуть бути чорно-білими або кольоровими, розмір — 15 х 21. На звороті зазначати: назву роботи, відомості про автора.

    Фотороботи ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ наклеювати на картон або оздоблювати.

    Фотороботи оцінюються за такими критеріями:

    - розкриття теми;

    - авторська робота;

    - вміння відобразити своє бачення у висвітленні теми.

    Телефільм

    Відповідно до запропонованої тематики на конкурс подаються роботи як індивідуальні, так і колективні, формату VHS, DV, хронометражем до 10 хвилин.

    Відеофільми оцінюються за такими критеріями:

    - режисерський хід;

    - операторська робота;

    - розкриття теми;

    - авторська робота;

    - уміння мислити оригінально;

    - відповідність обраному жанру.

    Літературний твір

    Відповідно до запропонованої тематики на конкурс подається робота в електронному (на дискеті) та роздрукованому вигляді. Стандарт (14 кегль, гарнітура Times New Roman, міжрядковий інтервал 1,5, наявність полів: праве — 1,2 см, верхнє, нижнє і ліве — 2 см).

    Роботи оцінюються за такими критеріями:

    - відповідність жанру (оповідання, нарис, гумореска тощо);

    - важливість проблеми (ідеї), викладеної у доробку;

    - стиль літературної мови (вдале використання образних мовних засобів, ідіом, уникнення мовних повторів і штампів);

    - уміння мислити оригінально.

    Соціальний проект

    До Оргкомітету подаються роботи індивідуальні або авторських колективів — соціальні проекти (до 10 сторінок), що мають практичне спрямування, сприяють вирішенню соціально-значущих проблем. Форма проекту: 1. Назва проекту; 2. Інформація про автора (або авторський колектив); 3. Опис проекту; 4. Мета та завдання; 5. Форма та план реалізації проекту; 6. Задіяні ресурси; 7. Очікувані кількісні та якісні результати (в разі виконання проекту — фактичні досягнення); 8. Соціальне значення та післядія проекту; 9. Бібліографія проекту.

    Роботи оцінюються за такими критеріями:

    - актуальність та соціальне значення;

    - реалістичність, економічність, перспективність;

    - використання демонстраційних матеріалів (у разі, якщо проект уже реалізовувався);

    - оформлення проекту.

    Газета

    Оргкомітету надається шкільна газета, зміст якої відповідає тематичному напряму конкурсу.

    Газети оцінюються за такими критеріями:

    - відповідність тематичному напряму;

    - актуальність інформації, оперативність реагування на шкільні події;

    - уміння висловлювати авторську думку;

    - відповідність матеріалів обраному жанру, різноманітність жанрів;

    - дизайн газети.

    Номінація "Інтернет-журналістика та ІТ"

    До оргкомітету подається інформаційний ресурс (блог, сайт, живий журнал, форум тощо) згідно з тематикою фестивалю. Інформаційний ресурс може бути зроблений: на готовому майданчику (ЖЖ, twitter, bloger, facebook, blox.ua, worldpress, "БОТИНОК" тощо) або розроблений самостійно в програмі css та html.

    Роботи оцінюватимуться за такими критеріями:

    - Чітка відповідність тематиці фестивалю;

    - Зручність використання;

    - Структурованість (рубрики, підрубрики);

    - Інформаційне наповнення;

    - Швидкість завантаження;

    - Дизайн, оформлення.

    КАТЕГОРИЧНО заборонено використання неадаптованих до Інтернету фотографій (розподільна здатність не більше 72 dpi). Роботи, виконані на базі соціальних мереж (типу — Vkontakte.ru, odnoklassniki.ru тощо), НЕ РОЗГЛЯДАЮТЬСЯ!

    Радіоробота

    Відповідно до запропонованої тематики на конкурс подаються роботи як індивідуальні, так і колективні (радіопрограми, радіорепортажі, інформаційні програми тощо) формату MP3 або avi. хронометражем до 10 хвилин.

    Радіоробота оцінюються за такими критеріями:

    - режисерський хід;

    - якість звукомонтажу;

    - розкриття теми;

    - авторська робота;

    - уміння мислити оригінально;

    - відповідність обраному жанру.

    Усі роботи обов'язково мають бути підписані

    (ім'я, прізвище, вік, клас, навчальний заклад, гурток, телефон, домашня адреса)

    ОРГКОМІТЕТ: 01010, Україна, м. Київ, Вул. Івана Мазепи, 13, оф. 246 E-mail: press-vesna@ukr.net; yun-press@mail.ru; yun-press@ukr.net; Skype: kapa_adamovna www.yun-press.jimdo.com Тел./факс: (044) 280-92-91

    {Текст взято з сайту МОНмолодьспорту України http://www.mon.gov.ua}

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Державна судова адміністрація подала до Кабінету Міністрів України проект змін до постанови КМУ № 268 «Про упорядкуванню структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів»

    Державна судова адміністрація України звернулася до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова із проектом змін у додатки 43, 44, 45, 46, 47 постанови КМУ від 9 березня 2006 року № 268 «Про упорядкуванню ...

    Щодо видачі ліцензій на провадження професійної діяльності на фондовому ринку – депозитарної діяльності, діяльності із зберігання активів інститутів спільного інвестування, ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ХРЕЩАТИК», Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Щодо видачі ліцензій на провадження професійної діяльності на фондовому ринку — депозитарної діяльності, а саме: депозитарної діяльності депозитарної установи, діяльності із зберігання активів інститутів спільного інвестування, ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ХРЕЩАТИК»

    У Москві Діамант потьмянів

    Поразка це також частина професії. Відтепер про це знає і непереможний досі німецький боксер лівансько-сирійського походження Мануель Чарр на прізвисько Діамантовий Хлопець. Пізнього суботнього ...

    Про внесення змін до складу комісії з ліквідації державної госпрозрахункової установи "Агентство з питань банкрутства", Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

    Про внесення змін до складу комісії з ліквідації державної госпрозрахункової установи "Агентство з питань банкрутства" Унести зміни до складу комісії з ліквідації державної госпрозрахункової установи "Агентство з питань банкрутства" ( v0178665-06 ), затвердженого наказом Міністерства економіки України від 24.05.2006 № 178 "Про деякі питання ліквідації державної госпрозрахункової установи "Агентство з питань банкрутства", що належить до сфери управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі України", увівши до нього Білоусова Анатолія Федоровича — помічника генерального директора державного підприємства "Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів" як голову комісії, ідентифікаційний номер [...] домашня адреса: м. Київ, [...], Муравську Олену Миколаївну — заступника начальника відділу моніторингу та аналізу фінансової звітності підвідомчих підприємств, установ і організацій адміністративно-господарського департаменту, ідентифікаційний номер [...], Пілюк Ніно Валеріївну — заступника начальника відділу правового забезпечення структурних перетворень та розвитку реального сектору економіки управління правового забезпечення економічної політики юридичного департаменту, ідентифікаційний номер [...], вивівши з нього Некряча Олега Володимировича та Логвинчука Романа Петровича.

    Об адвокате - устами Клиентов

    Этот ресурс - удивительный.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b