Українці стали частіше хворіти на гострі кишкові інфекції

    Українці стали частіше хворіти на гострі кишкові інфекції

    Малину краще їсти свіжою

    Випадок з масовим отруєнням дітей сальмонельозом в київському дитячому садочку став черговим нагадуванням про небезпеку, що підстерігає кожного з нас і про яку ми часто забуваємо.

    — Щоліта в кожній країні зростає частота виникнення кишкових інфекцій. Але цьогоріч, у порівнянні з минулим роком, в Україні почастішали спалахи кишкових інфекцій в організованих колективах, зокрема в дитячих садках. З початку поточного року в Україні зафіксували 14 спалахів захворювання на гострі кишкові інфекції, внаслідок яких постраждала 221 особа, в тому числі 101 дитина. Основна причина виникнення інфекцій в організованих колективах — елементарне порушення санітарного законодавства, — повідомив заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби Олександр Кравчук.

    За словами фахівця, цього літа спостерігається значне зростання захворюваності на ентеровірусні інфекції на території двох сусідніх з Україною областей Росії. Зокрема, у Ростові-на-Дону захворіло 189 дітей, з яких у 88 було діагностовано серозний менінгіт. Серед захворілих здебільшого діти дошкільного віку, які відвідували дитячі дошкільні заклади. Захворювання протікало в середній і важкій формі, починалося з високої температури, симптомів менінгіту, виразкового стоматиту.

    У Липецькій області в червні на ентеровірусну інфекцію захворіло 250 осіб, понад 80 з них мають підтверджений діагноз серозного менінгіту.

    У зв’язку з цим територіальним органам Держсанепідемслужби України доручено зробити моніторинг поширення ентеровірусів у зовнішньому середовищі, забезпечити належний контроль за станом здоров’я осіб, що перетинають державний кордон, посилити санітарно-просвітницьку роботу серед населення щодо дотримання гігієнічних вимог, спрямованих на запобігання інфікуванню ентеровірусами.

    Влітку руки потрібно мити якомога частіше. Фото з сайту auroracamp.com

    — Це важливо, адже ентеровірусна інфекція дуже підступна різноманітністю клінічних форм (вірус здатний уразити нервову, серцево-судинну, ендокринну системи, шлунково-кишковий тракт, нирки), — розповів Олександр Кравчук. — Захворювання може починатися з високої температури і головного болю, а може протікати безсимптомно. Але людина, яка захворіла, завжди небезпечна для оточуючих. Шляхи передачі вірусу різноманітні — через брудні руки і продукти харчування, а також повітряно-крапельний. Вірус здатен тривалий час зберігатися у воді, особливо у стічній. Тож не варто забувати, особливо в літній період, про якість води, яку ми п’ємо і в якій купаємося. Не пийте воду з джерел, в яких ви не впевнені. Після сильних дощів краще не купатися в річках і водоймах. Лабораторні дослідження підтверджують, що після дощу в 90% випадків санітарно-епідеміологічні показники води значно погіршуються.

    Ще одне джерело небезпеки — продукти харчування. Це стосується не лише сумнозвісних фаст-фудів, а й делікатесної продукції. Нещодавно в європейських країнах спалахнув справжній продуктовий скандал. Під час проведення виробничої перевірки в Нідерландах у замороженій малині був виявлений небезпечний норовірус, який викликає шлунково-кишкові захворювання і вражає мозок. У деяких випадках без лікування людина може загинути від зневоднення. В бідних країнах норовіруси щорічно забирають життя не менше 200 тис. дітей у віці до 5 років. Іноді симптоми норовірусної інфекції схожі із грипом, що ускладнює лікування.

    В Державній санітарно-епідеміологічній службі висловлюють припущення, що в Україну може потрапити заморожена малина з Нідерландів, уражена норовірусною інфекцією.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    У ДТП на Донеччині загинуло п’ятеро людей та 16 травмовано

    Трагічна автопригода сталася 30 березня, о 3 годині, на 658 км автодороги Одеса - Мелітополь - Новоазовськ, неподалік села Лебедіно Новоазовського району.

    ДТП в Киеве: Тойота не разминулась с Фольксвагеном. ВИДЕО

    Три женщины пострадали в результате ДТП в столице. По предварительным данным, в районе АЗС автомобиль Тойота, поворачивая, не разминулся с Фольксвагеном. От мощного удара пострадали пассажирки ...

    Про офіційні (облікові) курси банківських металів, Національний банк України

    Національний банк України 27.02.2013 встановлює офіційні (облікові) курси банківських металів Код цифровий Код літерний Кількість унцій Назва Облікові курси

    Древняя персидская «Декларация прав человека» царя Кира будет выставлена в музее США

    Британский музей передает в аренду американским коллегам одно из своих самых древних сокровищ, цилиндр Кира – ради содействия углублению культурного взаимопонимания между США и Ираном.

    Об адвокате - устами Клиентов

    Просто замечательный! Хорошенький интернет проектик! Классно! Всё очень удобно и просто. Спасибо за профессиональный сервис!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b