газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетикиНАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ ЕНЕРГЕТИКИ

ПОСТАНОВА

  1. 06.12.2012  № 1571
  2. Про відмову ТОВ «ФАВОРИТ СИСТЕМ» у видачі ліцензії на постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом

    Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, на засіданні, яке проводилось у формі відкритого слухання 6 грудня 2012 року, розглянула питання про видачу ТОВ «ФАВОРИТ СИСТЕМ» ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом.

    На підставі поданих заявником документів Комісією встановлено таке.

    Відповідно до пункту 15 Переліку документів, що додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності( 756-2001-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.07.2001 № 756, серед інших, передбачених цим Переліком, документів ТОВ «ФАВОРИТ СИСТЕМ» мало надати документ, що підтверджує достатність власних активів суб'єкта господарювання у заявлених обсягах.

    Відповідно до Нормативів достатності власних активів суб'єктів підприємницької діяльності( z0672-99 ), затверджених постановою НКРЕ від 29.07.99 № 983 «Про затвердження нормативів достатності власних активів суб’єктів підприємницької діяльності» (далі — Постанова), нормативи розраховуються на підставі даних балансу підприємства.

    Пунктом 2 Постанови( z0672-99 ) визначено, що показники нормативів достатності власних активів, розраховані для кожного суб'єкта підприємницької діяльності, повинні відповідати цим Нормативам. Якщо підприємство не дотримується вимог хоча б одного з нормативів, затверджених цією постановою, то воно повинне надати Комісії додаткові гарантії у формі банківської гарантії або копії договору на відкриття кредитної лінії, що підтверджує відповідність затвердженим нормативам.

    Разом з тим, ТОВ «ФАВОРИТ СИСТЕМ» не надало до Комісії балансу Товариства, а надало копію балансу Договору про спільну діяльність від 13.05.2004 р. № 429, у якому ТОВ «ФАВОРИТ СИСТЕМ» визначено уповноваженою особою. Крім того, додаткових гарантій Товариством до заяви на видачу ліцензій на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом також не було надано.

    Водночас, Постановою( z0672-99 ) передбачено, що нормативи достатності власних активів не розраховуються для суб'єктів підприємницької діяльності, якщо постачання природного газу вони здійснюють за рахунок власного видобутку.

    На підтвердження господарської діяльності з власного видобутку природного газу Товариством було надано, зокрема, копію Договору про спільну діяльність від 13.05.2004 № 429 (далі — Договір) з додатковими угодами до нього.

    Разом з тим, за результатами розгляду Договору та додаткових угод до нього не вбачається ведення Товариством господарської діяльності з власного видобутку природного газу.

    Відповідно до пункту 2.1.3. Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом( z0027-10 ), затверджених постановою НКРЕ від 13.01.2010 № 10, провадження господарської діяльності з постачання газу за нерегульованим тарифом можливе за умови дотримання ліцензіатом установлених НКРЕ нормативів достатності власних активів та інших показників (вимог), що обмежують ризики з операцій на ринку газу.

    Згідно зі статтею 11 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності»( 1775-14 ) підставою для прийняття рішення про відмову у видачі ліцензії є невідповідність заявника, згідно з поданими документами, ліцензійним умовам, встановленим для виду господарської діяльності, зазначеного в заяві про видачу ліцензії.

    З огляду на вищевказане, відповідно до Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059( 1059/2011 ) «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики», абзацу третього частини третьої статті 11 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності»( 1775-14 ) та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом( z0027-10 ), затверджених постановою НКРЕ від 13.01.2010 № 10, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 15.01.2010 за № 27/17322, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Відмовити ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ФАВОРИТ СИСТЕМ» (код ЄДРПОУ 38077415, м. Київ, вул. Ушинського, буд. 40, офіс 219) у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом у зв’язку з невідповідністю заявника, згідно з поданими документами, ліцензійним умовам, встановленим для виду господарської діяльності, зазначеного в заяві про видачу ліцензії.

    Голова Комісії

    С. Тітенко

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    В Україні запровадять ремені безпеки для пасажирів в автобусах

    В Україні почнеться введення обов'язкових ременів безпеки для пасажирів в автобусах. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Костянтин Єфименко, повідомляє Gazeta.ua.

    «Не хочу ризикувати життям»

    Щоб убезпечитися від дорожньо-страхових негараздів, квитки варто купувати в касах

    Майже 9 млрд грн українці заборгували за комунальні послуги

    На сьогодні населення України заборгувало 9 мільярдів гривень за комунальні послуги. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального ...

    «А ЮНЕСКО хай зачекає!»

    Старовинні деревяні храми Закарпаття знаки будівельної майстерності й естетики стародавніх зодчих, залишені ними на цій землі, а ще свідчення віри і духовних поривань краян. Останніми роками ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Этот интернет портал не просто лучший друг - ваш интернет проект, - родственник для всех, кто живёт новыми видеоидеями!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b