Щодо внесених змін до Закону України МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ

ЛИСТ

  1. 27.08.2012  № 3302-04/32327-08
  2. Щодо внесених змін до Закону України "Про здійснення державних закупівель"

    Міністерство економічного розвитку і торгівлі України на численні звернення суб'єктів сфери державних закупівель щодо придбання, оренди землі, будівель, іншого нерухомого майна або майнових прав на землю, будівлі, іншого нерухомого майна повідомляє.

    Закон України "Про здійснення державних закупівель"( 2289-17 ) (зі змінами) (далі — Закон) встановлює правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти.

    При цьому Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель"( 5044-17 ) від 04.07.2012 р. № 5044-VI, який набрав чинності 05.08.2012, внесено зміни, зокрема, до частини третьої статті 2 Закону( 2289-17 ).

    Так, згідно з частиною третьою статті 2 Закону( 2289-17 ) дія цього Закону не поширюється на випадки, якщо предметом закупівлі є, зокрема, придбання, оренда землі, будівель, іншого нерухомого майна або майнових прав на землю, будівлі, інше нерухоме майно.

    Відповідно до частини першої статті 181 Цивільного кодексу України( 435-15 ) до нерухомих речей (нерухоме майно, нерухомість) належать земельні ділянки, а також об'єкти, розташовані на земельній ділянці, переміщення яких є неможливим без їх знецінення та зміни їх призначення.

    У свою чергу, згідно зі статтею 190 Цивільного кодексу України ( 435-15 ) майном як особливим об'єктом вважаються окрема річ, сукупність речей, а також майнові права та обов'язки. Майнові права є неспоживною річчю. Майнові права визнаються речовими правами.

    Таким чином, у разі якщо предметом закупівлі є придбання, оренда землі, будівель, іншого нерухомого майна або майнових прав на землю, будівлі, інше нерухоме майно, таку закупівлю замовник може здійснювати без проведення процедур закупівель відповідно до частини третьої статті 2 Закону ( 2289-17 ).

    Одночасно зазначаємо, що виходячи з частини другої статті 19 Конституції України( 254к/96-ВР ) та відповідно до Положення про Мінекономрозвитку( 634/2011 ), затвердженого Указом Президента України від 31.05.2011 р. № 634, норм Закону( 2289-17 ) до компетенції Мінекономрозвитку не належить віднесення предметів закупівлі, визначених у частині третій статті 2 Закону, до таких, на які дія Закону не поширюється.

    Директор Департаменту державних закупівель та державного замовлення

    Б. Горбанський

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Судья из Техаса запретил ФБР взламывать компьютеры для нужд расследования

    Судья из Техаса (США) отклонил запрос ФБР на «взлом компьютера, предположительно использованного в преступных целях», сообщает The Wall Street Journal.

    Про затвердження персонального складу комісії з реорганізації Державної митної служби України, Міністерство доходів і зборів

    Про затвердження персонального складу комісії з реорганізації Державної митної служби України {Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства доходів і зборів № 36 від 04.02.2013 ( v0036810-13 )}

    Про призначення позачергових виборів Суходільського сільського голови (Суходільська сільська рада Глухівського району Сумської області), Верховна Рада України

    ПОСТАНОВА  Верховної Ради України У зв’язку з достроковим припиненням повноважень Суходільського сільського голови Дежурного Ф.І. (Суходільська сільська рада Глухівського району Сумської області) та відповідно до пункту 30 частини першої статті 85 Конституції України( 254к/96-ВР ), частини третьої статті 14( 2487-17 ), частин першої( 2487-17 ) та п’ятої статті 15( 2487-17 ), статей 60 ( 2487-17 ), 61 Закону України( 2487-17 ) "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" Верховна Рада України постановляє:

    хворих на хронічні вірусні гепатити, закуплених у централізованому порядку за кошти Державного бюджету України на 2012 рік, Міністерство охорони здоров'я України

    Про затвердження розподілу лікарських засобів для лікування дітей, хворих на хронічні вірусні гепатити, закуплених у централізованому порядку за кошти Державного бюджету України на 2012 рік

    Об адвокате - устами Клиентов

    Большое спасибо за тот огромнейший труд, который Вы делаете постоянно для пользователей. Молодцы!!!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b