Про індексацію грошових доходів, Міністерство соціальної політики УкраїниМІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

  1. 06.08.2012  № 169/10/137-12
  2. Про індексацію грошових доходів

    Департамент стратегічного планування Міністерства соціальної політики України розглянув Ваше звернення <...>, що надійшло до Державної установи "Урядовий контактний центр", і повідомляє.

    Пунктом 5 Порядку проведення індексації грошових доходів населення( 1078-2003-п ) (далі — Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 р. № 1078 (зі змінами і доповненими, внесеними постановами Кабінету Міністрів України від 17.05.2006 р. № 690, від 11.07.2007 р. № 913, від 12.03.2008 р. № 170, від 25.01.2012 р. № 35 та від 13.06.2012 р. № 526), визначено, що місяць, в якому відбулося підвищення грошових доходів населення, вважається базовим при обчисленні індексу споживчих цін для проведення індексації. Грошові доходи, одержані за цей місяць, не індексуються. Обчислення індексу для подальшої індексації починається з наступного за базовим місяцем.

    У разі коли грошовий дохід з урахуванням суми підвищення менше суми грошового доходу з урахуванням індексації до його підвищення, у базовому місяці сума загального доходу визначається з таким розрахунком, щоб сума грошового доходу з урахуванням індексації не перевищувала загального доходу до його підвищення.

    Приклад проведення індексації у разі підвищення грошових доходів наведено в додатку 4 до Порядку( 1078-2003-п ).

    При визначенні фіксованої суми індексації береться заробітна плата в частині постійних складових в розрахунку за повний відпрацьований місяць, окрім розміру премії, оскільки відсоток премії щомісячно може змінюватися, і не має постійного характеру виплат.

    Виплати, які проводяться виходячи із середньої заробітної плати, індексації не підлягають, оскільки суми індексації враховуються під час обчислення середньої заробітної плати.

    У випадку, якщо працівник відпрацював неповний робочий місяць, фіксована сума індексації виплачується пропорційно відпрацьованим робочим дням.

    Якщо у місяці не відпрацьовано жодного робочого дня, фіксована сума індексації за цей місяць не виплачується.

    У випадку, коли у працівника в період між переглядом заробітної плати виникло право на індексацію, то зберігається виплата фіксованої індексації та додається нова сума індексації.

    Фіксована сума індексації і нова сума індексації виплачуються до наступного збільшення заробітної плати, при якому таке збільшення перевищить зазначені суми індексації.

    Директор Департаменту стратегічного планування

    О. Крентовська

    Заработная плата, 2012, 09, № 9

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Адвокат по сімейних справах

    Адвокат по сімейних справах, поміч адвоката по сімейних справах, розподіл майна між подружжям, складання шлюбного контракту

    Обнародованы направления реформирования таможни, подготовленные Миндоходов

    На сайте Министерства доходов и сборов Украины обнародован текст программы «Основные направления реформирования украинской таможни».

    Дело в отношении Н.Мельниченко отправлено на дорасследование

    Генеральная прокуратура Украины отменила обвинительное заключение по уголовному делу в отношении экс-майора Управления Государственной охраны Николая Мельниченко, подозреваемого в разглашении ...

    За этот год почти 600 человек привлекли к ответственности за нарушение прав детей

    В Киевской области в текущем году к ответственности привлечено почти 600 лиц за нарушение прав детей. Об этом сообщили в пресс-службе прокуратуры области.

    Об адвокате - устами Клиентов

    Довольно оригинальный, актуальный и полностью отличающийся от всех остальных портал! Хочется отблагодарить вас финансово. Как это можно организовать?

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b