Аграрний фонд триматиме ціни

    Аграрний фонд триматиме ціни

    Резерви продовольчого зерна достатні, аби хліб не дорожчав

    Вадим БУЧА для «Урядового кур’єра»

    Міністерство аграрної політики та продовольства прогнозує цьогорічний валовий збір зернових на рівні 46—46,5 млн тонн. Про це повідомив керівник відомства Микола Присяжнюк. За його словами, вже намолочено 26,8 млн тонн, з яких 25,5 млн тонн — ранні зернові. Найвища врожайність у Київській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій областях. А найнижчі показники в Миколаївській, Дніпропетровській областях та Автономній Республіці Крим.

    Микола Присяжнюк поінформував, що кукурудзи намолочено на площі 7% загального клину, або 1,2 млн тонн. Гречку зібрано на площі 145 тис. га (50%) і намолочено 150 тис. тонн, просо зібрано на площі 114 тис. га (67%) і намолочено 130 тис. тонн. Міністр підкреслив, що такі показники набагато перевищують обсяги внутрішнього споживання цих культур.

    Паралельно із збиранням урожаю розпочато посівну озимих. Уже засіяно 730 тис. га, що становить 9% прогнозу. Пшеницею засіяно 660 тис. га, житом — 53 тис. га, ячменем — 12 тис. га. Крім того, площі посіву озимого ріпаку становлять 860 тис. га, або 90% прогнозу. Торік в аналогічний період ріпаком було засіяно 750 тис. га. На превеликий жаль, сказав Микола Присяжнюк, у зв’язку з посухою посівної озимих майже не проводять у південних та південно-східних областях. Однак міністр підкреслив, що в цих областях акумульовано необхідну сільгосптехніку, аби при настанні сприятливих погодних умов провести посівну в стислі терміни.

    Загалом, за словами урядовця, під урожай 2013 року озимі культури планується засіяти на площі 9,1 млн га, зокрема озимі зернові — на площі 8,1 млн га і озимий ріпак — на площі приблизно 1 млн га. При цьому Микола Присяжнюк наголосив, що для проведення осінньо-польових робіт аграрії повністю забезпечені пально-мастильними матеріалами, добривами та засобами захисту рослин.

    Говорячи про експортний потенціал, урядовець зазначив: «Мінагрополітики планує показники експорту зерна обсягом 21 млн тонн, з яких пшениці — 4—4,5 млн тонн, ячменю — 3 млн тонн, кукурудзи — приблизно 13 млн тонн». При цьому він наголосив, що нині підстав для обмежень експорту зерна немає.

    Міністр також звернув увагу та те, що через несприятливі погодні умови у багатьох країнах прогнозується загальне зниження врожаю, через що на світових ринках є попит на зерно та спостерігається позитивна динаміка цін. Зокрема вартість продовольчої пшениці зросла протягом серпня—вересня на 45—50 дол. США за тонну до 323 дол. за тонну, на фуражну пшеницю — на 33 дол. до 294 дол., на кукурудзу — на 43 дол. до 308 дол.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Брак с иностранцем

    Решение семейных споров между иностранцами в Украине, развод с иностранцем в Украине, заключение брака с иностранцем

    Про призначення Курочкіна І.П. заступником директора Державного спеціалізованого підприємства “Укрспецторг”, Кабінет Міністрів України

    Про призначення Курочкіна І. П. заступником директора Державного спеціалізованого підприємства "Укрспецторг" Призначити Курочкіна Ігоря Павловича заступником директора Державного спеціалізованого підприємства "Укрспецторг".

    У Каїрі розпочався ісламський саміт

    У Каїрі розпочинається саміт Організації ісламського співробітництва.Цього року у ньому беруть участь менше половини лідерів її 57 країн-членів.

    Об адвокате - устами Клиентов

    Этот интернет портал классный! Пользовался очень чуть ли не по три раза на день. Этот сайт ждет хорошее будущее. Удачи Вам, ребята. Хотелося б видеться с Вашими трудами чаще! Дерзайте!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b