Щоб слово берегло пам’ять

    Щоб слово берегло пам’ять

    У Києві вручали нагороди лауреатам премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності

    Ірина КУЦЮК для «Урядового кур’єра»

    Цього року на її здобуття було висунуто майже 40 творчих робіт понад п’ятдесяти авторів із п’ятнадцяти областей та регіонів країни. У номінації «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації» премію отримав Данило Кулиняк за нарис «Благочестя нерушимий блюститель Данило Братковський». Публікація розповідає про поета і громадського діяча, українського патріота Данила Братковського, закатованого польською шляхтою в Луцьку в листопаді 1702 року. «За кращий твір у телевізійній сфері» відзначено представницю Першого національного, автора і режисера Іванну Чередниченко та її телевізійний проект «Київська старовина. Світ мистецтва».

    Фільми містять своєрідну галерею майстрів і показують історії видатних людей з київської минувшини, чия творчість уже стала національним надбанням для наших сучасників, чиє мистецтво впливає на розвиток духовності країни.

    В. о. голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський і голова Національної спілки журналістів Олег Наливайко вручають відзнаку Данилові Кулиняку за нарис «Благочестя нерушимий блюститель Данило Братковський». Фото надане Національною спілкою журналістів України

    Творча група Українського радіо у складі автора і ведучої Вікторії Наумчук, оператора Тетяни Паламарчук нагороджена за радіопередачу «Живий голос Василя Стуса», підготовлену до 75-річчя від дня народження поета. У програмі використані унікальні архівні звукові матеріали — вірші поета в авторському виконанні. Оригінальну композицію і структуру передачі доповнюють коментарі лауреатів премії імені Василя Стуса — Лесі та Галини Тельнюк з оцінкою творчої спадщини поета.

    У номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» відзначено Віктора Шпака за монографію «Розвиток видавничої справи України в 1990—2010 роках». У дослідженні аналізують історичні аспекти формування, становлення та функціонування національної видавничої справи, її вплив на суспільно-громадське та духовно-культурне життя, відродження українських традицій, розвиток економіки тощо.

    ДОВІДКА «УК»

    Премію імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності, засновану 2004 року, присуджують щорічно до дня народження Каменяра — 27 серпня, розміром дві тисячі гривень кожна, використовуючи кошти з держбюджету.

    Премією відзначають авторів нових публіцистичних творів, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Про кваліфікацію дій за ст. 469 МК України, Державна митна служба України

    Начальникам регіональної митниці, митниць Про кваліфікацію дій за ст. 469 МК України У зв'язку з набранням чинності Митним кодексом України від 13.03.2012 № 4495-VI ( 4495-17 ) Департаментом боротьби з контрабандою, аналізу ризиків та протидії корупції розглянуто звернення митних органів стосовно притягнення до адміністративної відповідальності осіб-нерезидентів, у разі розпорядження ними тимчасово ввезеними на митну територію України транспортними засобами особистого користування.

    Українське вугілля купують 50 країн світу

    Україна експортує кам'яне вугілля до 50 країн світу, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

    «Динамо» – ПСЖ: прогнози букмекерів

    У середу ввечері київське Динамо проведе останній домашній матч Ліги чемпіонів у 2012 році. В гості до киян завітає ПСЖ. Пряму трансляцію дивіться на телеканалі 1+1 та сайті телеканалу.

    Про здійснення державних зовнішніх запозичень у 2012 році, Кабінет Міністрів України

    Про здійснення державних зовнішніх запозичень у 2012 році З метою виконання Закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік"( 4282-17 ) Кабінет Міністрів України постановляє:

    Об адвокате - устами Клиентов

    Этот интернет проект - офигенный. Без всякого сомнения полезный и простой в пользовании интернет проект.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b