Крокуючий робот «Гепард» бігає швидше за людину

    Крокуючий робот «Гепард» бігає швидше за людинуКрокуючий робот Cheetah («Гепард»), який розробила американська компанієя Boston Dynamics, вперше в історії робототехніки досяг швидкості в 45,5 км / год, перевищивши тим самим кращий людський результат — рекорд Усейна Сент-Лео Болта, встановлений ним у 2009 році. Тоді людина-ракета з Ямайки пронісся 100 м за 9,58 с (37,6 км / год).

    Адже зовсім недавно той же робот показував лише 30 км / год, і на суперництво з добродієм Болтом, зовсім не претендував. Новий результат досягнутий в основному за рахунок зміни алгоритмів роботи «лап», що зберегли ту ж конструкцію:

    Однак всі ці фанфари поки далекі від головної мети розробників. Вони хочуть бігати зі швидкістю 80 км / год, причому не на прив'язі, а переміщаючись відкритою місцевістю. Наразі швидкість робогепарда виросла в півтора рази (з 30 до 45 км / год) менш, ніж за півроку.

    Як пояснюють конструктори, їх робот «вчиться літати» подібно молодим гепардам, які без навчання (в зоопарку, наприклад) бігають не дуже добре, не швидше 50 км / год, при тому що досвідчені «живі» тварини розганяються до 110 км / год.

    Кінцевою метою програми є відпрацювання елементів для бойового робота — тактичного розвідника, здатного пересуватися у будь-якій місцевості куди швидше, ніж людина, і при цьому мати малий зріст і бути непоміченою. Як і для однієї з попередніх розробок — робота AlphaDog, Boston Dynamics застосує безшумний бензиновий двигун, так, як енергоємностей акумуляторів поки недостатньо для такого швидкісного дрона.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    В 2013 году в суд направили 25 уголовных дел, по которым потерпевшими были журналисты

    Удовлетворены жалобы о нарушении органами местного самоуправления и госпредприятиями прав и законных интересов представителей СМИ. Так, прокурорами регионов в пределах компетенции обеспечивается ...

    Адвокатам з нагоди професійного свята

    Шановні друзі!Прийміть найщиріші вітання з професійним святом Днем адвокатури!

    Про переоформлення ліцензій на розподіл природного, нафтового газу і газу (метану) вугільних родовищ та постачання природного газу, виданих ДП «КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКЕ УЕГГ», Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про переоформлення ліцензій на розподіл природного, нафтового газу і газу (метану) вугільних родовищ та постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом, виданих ДП «КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКЕ УЕГГ»

    Ожеледиця байдужості

    Проходячи днями повз зупинку громадського транспорту на околиці Сум, звернув увагу на людей, що скупчилися під накриттям. Підійшовши ближче, побачив чоловіка передпенсійного віку, який сидів ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Огромное количество необходимой информации.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b