Шкільні навантаження призводять до неправильного харчування половини учнів

    Шкільні навантаження призводять до неправильного харчування  половини учнівСіли за книжки — про обід забули. Правильно харчуються менше половини школярів, підрахували у Міністерстві охорони здоров’я. Лікарі стверджують — все через навантаження. Зранку до обіду у дітей уроки. Пізніше — кілька секцій та гуртків. Аби всюди встигнути, часто жертвують обідом.

    «Звертаються частіше зі шлунково-кишковими проблемами через нерегулярне харчування. Через велике навантаження не завжди вдається організувати процес харчування», — каже лікар-педіатр Наталія Яковлева.

    День має обов’язково починатися зі сніданку, радить лікар. Що їсти — єдиного рецепту немає. Та зранку дитині потрібно більше енергії. Тому їжа має бути багата на білки. Вони є як у м’ясі, так і в сирі. А що з цього вибрати — вирішує сама дитина, аби день почати із задоволенням.

    Спочатку майже кожен ранок для першокласника — стрес. Тому часто їсти просто не хочеться. Тоді апетит можна нагуляти. Зробити зарядку, зібрати все до школи і вже потім поснідати.

    «Організм дитячий ще не прокинувся. Дітки ще маленькі, і буває таке, що батьки підняли дитину і зразу бігом-бігом, самі поспішають на роботу. Буває таке, що діти не хочуть, але це все дисциплінується», — запевняє вчитель початкових класів Леся Голюк.

    Голодній дитині сприймати науку складно. Тому батьки мають потурбуватися про полуденок. За нього зійдуть навіть фрукти чи бутерброди з натуральним м’ясом чи сиром. А от йогурти давати з собою небезпечно. Можуть зіпсуватися.

    А можна перекусити й у школі. Правда, тут бажано, щоб хтось стежив, чи поїла дитина. Бо корисна молочна каша може так і залишитися у тарілці.

    Правила доброго обіду прості — має бути і перше, і друге , і салат. Але без ненатуральних та калорійних батончиків. А от із вечерею потрібно бути обережнішим. Страви вибирати легші і їсти раніше.

    «Бажано, щоб дитина їла за годину до сну. Меншим робити цей проміжок не можна», — попереджає педіатр.

    Лікарі кажуть: головне для школяра — режим. Але за всіма цими правилами радять дослухатися і до бажань дитини. Бо гарний настрій — чи не головна складова здоров’я.

    ICTV

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Про затвердження Типового табеля забезпечення постачання суден флоту рибної промисловості, Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 3 липня 2012 р. за № 1095/21407 Про затвердження Типового табеля забезпечення постачання суден флоту рибної промисловості

    Спори про дітей і батьківські права

    Вирішення питання про місцепроживання дитини, позбавлення батьківських прав, реалізація батьківських прав за допомогою сімейного адвоката

    «Реал» вибив «Барселону» з Кубка Іспанії

    Мадридський Реал обіграв Барселону у півфінальному матчі Кубка Іспанії з футболу. Зустріч, що проходила в Барселоні, завершилася перемогою гостей з рахунком 3:1.

    Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2012 р. № 938, Кабінет Міністрів України

    Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2012 р. № 938 Кабінет Міністрів України постановляє: Внести у додаток до ( 938-2012-п )постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2012 р. № 938( 938-2012-п ) "Про утворення Міжвідомчої комісії з авіаційної безпеки цивільної авіації" (Офіційний вісник України, 2012 р., № 77, ст. 3128) такі зміни:

    Об адвокате - устами Клиентов

    Очень уникальный, актуальный и абсолютно не похожий на существующие ресурс! Я хочу отблагодарить вас материально. Как это можно организовать?

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b