Вугільний «джокер» б’є газового «туза»

    Вугільний «джокер»  б’є газового «туза»ЗАСІДАННЯ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ

    Газифікація вугілля заощаджуватиме понад мільярд доларів щорічно та підвищить енергетичну безпеку України

    Нинішні надвисокі ціни на російське блакитне паливо болюче відбиваються на українській економіці та аж ніяк не додають міцності енергетичній безпеці нашої держави. З огляду на інформацію про хід переговорів з російською монополією ВАТ «Газпром» можна зробити висновок, що в найближчій перспективі імпортний газ не подешевшає.

    Збільшення видобутку вугілля і турбота про людей мають іти у супрязі. Фото УКРІНФОРМУ

    Допоможе Китай

    Як повідомив Прем’єр-міністр Микола Азаров, з початку року, порівняно з аналогічним періодом 2011-го, наша економіка скоротила споживання газу майже на 3 млрд кубометрів та імпортувала майже на 12 млрд кубометрів менше. Водночас збільшено видобуток власного газу та енергетичного вугілля. При цьому глава уряду зазначив, що з газу на вугілля вже переведено шість потужних теплоагрегатів, а для п’ятьох теплоелектроцентралей розроблено техніко-економічне обгрунтування переведення на водовугільне паливо.

    «Опалювати вугіллям нині дешевше, ніж газом за непомірною ціною. А головне, що передові технології використання вугілля у теплоенергетиці і промисловості відкривають абсолютно нові перспективи для галузі», — підкреслив Прем’єр. У цьому контексті він повідомив, що нещодавно підписано Протокол про співробітництво з Державним банком розвитку Китайської Народної Республіки про відкриття спеціальної кредитної лінії та залучення кредитних ресурсів на загальну суму понад 3,5 млрд доларів США для реалізації проектів газифікації вугілля. Водночас застарілі теплоагрегати замінюватимуть на сучасні, які максимально ефективно і без шкоди для довкілля спалюють вугілля.

    «Внаслідок реалізації тільки перших п’яти проектів у рамках цієї угоди можна вже найближчими роками очікувати таких результатів: принципове посилення енергетичної безпеки держави; подальше зменшення імпорту природного газу на понад 3 млрд кубічних метрів; економія щорічно в середньому до 1 млрд 200 млн дол. США; економія до 150 млн грн бюджетних видатків, оскільки зменшиться відшкодування вартості газу на виробництво теплової енергії для населення; забезпечення стабільного ринку збуту для вітчизняних вугледобувних підприємств обсягом до 10 млн тонн рядового вугілля щорічно; створення до 15 тис. нових робочих місць та збереження тих робочих місць, які є на вугледобувних підприємствах і об’єктах теплоенергетики», — окреслив перспективи Микола Азаров.

    У цьому контексті Прем’єр доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості розробити «дорожню карту» розвитку вітчизняної вугільної промисловості до 2030 року. Глава уряду також зауважив, що важливою складовою цієї програми має бути соціальний розвиток територій, на яких працюють такі підприємства. «Треба також врахувати демографічні чинники. Тобто підійти комплексно. Тому доручаю долучитися до цієї роботи також Міністерству соціальної політики. Прошу також Національну академію наук зробити свій внесок у проект», — сказав Микола Азаров.

    Злочинна заборгованість

    Ще одна галузь, якій потрібно надати «другого дихання», — суднобудування. Прем’єр заявив, що з огляду на експортні амбіції нашої держави, перспективи імпорту скрапленого газу та транзитний потенціал України нам потрібні власні великі морський та річковий флоти, глибоководні порти з найкращими умовами перевалки вантажів. Інтелектуальний, інженерний, технологічний і робітничий потенціал для цього є, проте існують проблеми суто фінансового характеру. Зокрема, борги із заробітної плати працівникам державних підприємств, як це сталося на Миколаївському заводі імені 61 комунара.

    «Я попереджаю міністра фінансів про персональну відповідальність за своєчасне фінансування державного замовлення. Поточна зарплата має виплачуватися вчасно і повністю. Рішення щодо повернення людям боргів повинно бути знайдене найближчим часом. Узагалі на державних підприємствах заборгованості із заробітної плати бути не може. Попереджаю всіх керівників міністерств і відомств. Невиплата зарплати — це злочин проти людей. І це не фігуральний вислів. Нагадаю, що існує кримінальна відповідальність за невиплату зарплати. Прошу Генеральну прокуратуру докласти зусиль, щоб відповідальність за цією статтею була невідворотною», — підкреслив Микола Азаров.

    ЩО РОЗГЛЯНУТО НА ЗАСIДАННI УРЯДУ

    ♦ Про затвердження Державної програми «Вода Криму» на 2013—2020 роки (постанова Кабінету Міністрів);

    ♦ Про затвердження Порядку перетворення державного унітарного комерційного підприємства в акціонерне товариство (постанова Кабінету Міністрів);

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    На Полтавщині стартував Чемпіонат Державтоінспекції МВС України з міні-футболу

    Відкриття відбулося 10-го жовтня в спорткомплексі УМВС Полтавської області. Пять команд з 60 учасниками із Запоріжської, Дніпропетровської, Луганської, Донецької та Полтавської області приїхали ...

    Позовна заява, що стосується скасування усиновлення

    У разі, якщо це заява щодо скасування усиновлення подається усиновлювачем, то він повинен переконати суд, що ця дія відбувається лише на благо самої дитини.

    Про внесення змін до Інструкції про забезпечення доступу до публічної інформації в Міністерстві оборони України та Збройних Силах України, Міністерство оборони України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 5 березня 2013 р. за № 359/22891 Про внесення змін до Інструкції про забезпечення доступу до публічної інформації в Міністерстві оборони України та Збройних Силах України

    В Киеве задержаны мошенницы, сдававшие в аренду чужие квартиры

    В столице задержаны двое мошенниц, которые сдавали в аренду квартиры, права собственности на которые не имели. В сети аферисток попало пятнадцать человек. Барышни сдали пострадавшим в долгосрочную ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Привет!. Совершенно случайно набрел на этот интернет портал, чему очень рад! С большим удовольствием размещу ссылку на своей страничке в интернете!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b