«Доступне житло»: притирання триває

    «Доступне житло»: притирання триває

    У столичному Українському домі усім бажаючим розповідають про переваги пільгової іпотеки

    Велика зацікавленість ЗМІ та не дуже велика від пересічних громадян — так можна охарактеризувати перший день роботи виставкового форуму з промовистою назвою «Доступне житло: від держави до людини, від ідеї до квартири». І справді, державні мужі та представники місцевих органів влади постійно скаржаться, що, попри чималі рекламні зусилля, громадяни не дуже цікавляться програмою 3% кредитування купівлі житла.

    Ця молода родина дуже зацікавилася програмою. Фото Володимира ЗАЇКИ

    Аби більше зацікавити людей пільговою іпотекою, після короткого привітального слова міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк перед перерізанням червоної стрічки відкриття форуму запропонував зробити це громадянам, які не мають свого житла. «Буде дуже символічно, адже цим людям має пощастити у справі одержання своїх квартир», — наголосив міністр. На пропозицію відгукнулися дві симпатичні дівчини, які швидко впоралися з розрізанням стрічки.

    Новацією, яка має привернути увагу громадян, стане те, що частину квартир у будинках, які братимуть участь у програмі «Доступне житло», планують звільнити від податку на прибуток, повідомив А. Близнюк під час конференції. Крім того, нині Мінрегіон збирає пропозиції від місцевої влади щодо надання земельних ділянок для зведення таких будівель. На сьогодні місцева влада запропонувала для втілення в життя цих починань 1,7 тис. га земель. Мінрегіон укотре наголосив, що для будівництва такого житла землю надаватимуть безкоштовно, а держава та місцева влада вкладатимуть кошти в розбудову інженерної інфраструктури. Саме на це заплановано спрямувати частину коштів із 1 млрд грн, виділених цього року на програму.

    Щодо самого форуму, який нагадує виставку, то його родзинкою, напевне, став консультаційний центр Мінрегіону. За задумом керівників відомства, він має інформувати про 3% іпотеку для населення. Біля цього стенда кореспондент «УК» споглядав деяке скупчення людей.

    Так, розмовляючи із заступником голови правління фірми «Фінансова компанія «Княгиня Ярославна» Олексієм Ковалем, можна було зрозуміти, що деяке перевищення ціни квадратного метра доступного житла до 25% (від норми, яка зазначена у відповідній постанові Кабміну) у фірм-забудовників є. Хоч вони мають на це права, та все-таки людям квартири обходяться дорожче. А представник «Київміськбуду» так і не змогла відповісти журналісту, скільки квартир отримали люди за програмою, пославшись, що цією інформацією володіє лише її високе начальство. Натомість начальник управління організації та супроводження роздрібного бізнесу «Укрексімбанку» Вікторія Грецька повідомила, що «Укрексімбанк уже має 20 заявок від людей на отримання такого кредиту. Проте, на відміну від інших установ, наші громадяни самі шукають компанію-забудовника і обирають майбутнє житло».

    Кореспондента «УК» цікавило й таке дуже важливе запитання: чи надають банки 3-відсоткові кредити під купівлю житла на вторинному ринку? Свого часу у Мінрегіоні заявляли, що таку можливість громадянам буде надано. За даними В. Грецької, це питання ще не розглядали.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    За горіхи перепало на горіхи

    Працівники податкової міліції Сумщини викрили масштабну тіньову схему ухилення від оподаткування, яку застосовувало одне з підприємств області експортер сільгосппродукції. За підрахунками, втрати ...

    Про скасування реєстрації кандидата у народні депутати України Черепані В.М., який балотується в одномандатному виборчому окрузі № 194 у порядку самовисування, Центральна виборча комісія

    Про скасування реєстрації кандидата у народні депутати України Черепані В. М., який балотується в одномандатному виборчому окрузі № 194 у порядку самовисування

    ДАІ Житомирщини закликає водіїв подбати про свій автотранспорт

    Днями, на Житомирщині, інспектори ДАІ провели в обласному центрі профілактичну акцію, спрямовану на запобігання незаконним заволодінням автотранспортом та крадіжкам майна з салонів автомобілів.

    Щодо набрання чинності міжнародним договором, Міністерство закордонних справ України

    Копія: Апарату Верховної Ради України Секретаріату Кабінету Міністрів України Міністерству внутрішніх справ України Генеральній прокуратурі України Міністерству юстиції України

    Об адвокате - устами Клиентов

    Этот портал не друг - этот интернет сайт, практически, - родственник для всех, кто сегодня живёт интересными идеями!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b