Американські вчені працюють над створенням протезів для очей

    Американські вчені працюють над створенням протезів для очейВідновити зір за допомогою електроніки прагнуть учені Стенфордського університету.

    Початок революції в офтальмології поклав винахід Джіма Лудіна. Його роботи нагадують кіборгів з фільму «Термінатор». Він створив фотоелектричний чіп, завширшки в 1,3 людської волосини. Він стане основною частиною протезу.

    «Пошкоджена сітківка ока не може сприймати світло. Чіп відновлює здатність сітківки бачити світло», — розповідає дослідник Стенфордського університету Джім Лудін.

    Спеціальні окуляри, немов камери, знімають відео картинку зовнішнього світу, трансформують її в інфрачервоне лазерне світло і передають на чіп, імплантований у сітківку ока. Далі чіп завдяки електриці стимулює пошкоджений орган і дає можливість сітківці відновити деяке візуальне відчуття.

    «Це ніби дистанційний пульт телевізора. Коли ви перемикаєте канали, той спрямовує сигнал. Ви не бачите сигналу, а телевізор бачить. Так само в нас. Око не бачить фотонів, але чіп сприймає їх і трансформує в електричний сигнал», — розповідає професор офтальмології Стенфордського університету Даніель Паланкер.

    Досліди на щурах довели, що нейрони очей підхоплюють електричні сигнали і доносять до мозку зображення. Головна проблема нині — підвищити чіткість зображення.

    «Як тільки ми отримаємо докази, що картинка в очах пацієнта гарна — ми одразу почнемо лікувати людей. Ми маємо переконатися, що пацієнти зможуть безпечно пересуватися і не становити небезпеки для суспільства», — каже дослідник Стенфордського університету Джім Лудін.

    Нині мільйони людей втратили зір через пігментну дегенерацію сітківки. І з сучасних медичних методів найближче до повернення зору наблизилося саме електронне протезування.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Следствие считает возможной причиной убийства судьи в Харькове коллекцию монет

    Следствие рассматривает в качестве основной версии убийства судьи и его семьи в Харькове завладение коллекцией монет. Об этом на пресс-конференции в Харькове сообщил Генеральный прокурор Украины ...

    Про проведення проекту "Новий старт. Сценарії майбутнього", Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

    Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, управлінню освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, Керівникам вищих навчальних закладів I — IV рівнів акредитації

    З нагоди Дня Соборності та Свободи Президентом України видано Указ «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Соборності та Свободи України»

    22 січня 2013 року Президентом України Віктором Януковичем видано Указ «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Соборності та Свободи України».

    Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про здійснення державних закупівель", Верховна Рада України

    ПОСТАНОВА  Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє: 1. Прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про здійснення державних закупівель" (реєстр. № 11100), поданий Кабінетом Міністрів України.

    Об адвокате - устами Клиентов

    Ваш интернет сайт просто замечательный.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b