Коли ризик не є благородством

    Коли ризик не є благородствомНевтішна статистика свідчить, що майже кожні 20 хвилин у країні фіксують дорожньо-транспортні пригоди, щодоби на дорогах гине 11 осіб і 87 отримують травми. Уже цього року внаслідок майже 16 тисяч ДТП загинуло понад 2,5 тисячі людей і майже 20 тисяч травмовано. Понад дві третини загиблих і покалічених — люди віком від 25 до 45 років. Це ті, хто належить до найактивнішої працездатної частини населення. Тому проблема безпеки дорожнього руху стала однією з найгостріших в державі.

    У більшості випадків трагедій можна було б уникнути, якби ті, хто сідає за кермо, усвідомлювали, що від їхньої дисциплінованості залежить не лише їхнє власне, а й часто життя та здоров’я інших людей. За узагальненими даними, чверть автопригод відбувається внаслідок перевищення швидкості руху, ще чверть — через порушення правил маневрування на дорогах. І хоч як прикро, але, на думку працівників Державтоінспекції, дедалі поширенішим серед водіїв стає ігнорування чинного законодавства, а порушення правил дорожнього руху вони вважають ледь не геройством.

    Особливо небезпечне керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння чи під впливом наркотиків. Тому, приміром, у Києві столична ДАІ проводить цільові відпрацювання «П’яний водій — злочинець», «Швидкість» та «Обгін». Мета цих заходів — запобігання порушенням Правил дорожнього руху та виявлення тих, хто їздить, нехтуючи безпекою інших. Адже у столиці збільшилася кількість ДТП, в яких загинули люди саме з вини нетверезих водіїв. «Ми постійно орієнтуємо наших співробітників на виявлення грубих порушень під час керування транспортом. А одним з найнебезпечніших його різновидів є керування автомобілем чи іншим транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Щодоби у столиці працівники ДАІ відсторонюють від управління авто лише з цих причин 40-45 порушників, а іноді й понад 50. Але більшість водіїв нічого не вчить гіркий досвід «чужих» аварій, які найчастіше мають трагічні наслідки», — зазначає начальник управління столичної Державтоінспекції полковник міліції Анатолій Курінний.

    Ускладнилася ситуація влітку ще й тим, що на дорогах збільшилася кількість мотоциклістів, які часто ігнорують навіть власні правила безпеки. Лише позаминулого місяця в Києві за їхньої участі трапилося 17 дорожньо-транспортних пригод, у яких четверо осіб загинуло, а 16 отримали травми. Усього ж за перше півріччя через нехтування правилами дорожнього руху мотоциклістами сталося 42 ДТП, в яких шестеро людей загинуло, а 42 травмовано. Тому, як вважають правоохоронці, ті, хто сідає за кермо, мають замислюватися не лише про те, що вони ризикують власним життям, нехтуючи правилами дорожнього руху, а й наражають на небезпеку життя інших.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Хозсуды получат новые разъяснения Пленума ВХСУ

    Вчера, 17 октября 2012 года, в Высшем хозяйственном суде Украины состоялось очередное заседание Пленума этого суда, на котором было принято ряд постановлений.

    Про внесення змін до Інструкції про порядок відбування покарання засуджених військовослужбовців у виді тримання в дисциплінарному батальйоні, Міністерство оборони України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 29 липня 2013 р. за № 1269/23801 Про внесення змін до Інструкції про порядок відбування покарання засуджених військовослужбовців у виді тримання в дисциплінарному батальйоні

    Щодо нормативно-правових актів з питань охорони праці, Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України

    Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України розглянула Ваш запит на отримання інформації та повідомляє. Відповідно до Покажчика нормативно-правових актів з питань охорони праці, затвердженого наказом Держгірпромнагляду від 04.09.2012 № 161, включено такі Правила:

    Про призначення В. Яковенка головою Сахновщинської районної державної адміністрації Харківської області, Президент України

    Розпорядження  Президента України Призначити ЯКОВЕНКА Віталія Дмитровича головою Сахновщинської районної державної адміністрації Харківської області. Президент України

    Об адвокате - устами Клиентов

    Спасибо Вам за этот огромнейший труд, который Вы делаете постоянно для всех нас. Умнички!!!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b