У Комсомольську влаштували індійські танці

    У Комсомольську влаштували індійські танці

    У наймолодшому місті Полтавщинивідбувся Міжнародний фольклорний фестиваль «Калинове літо на Дніпрі»

    Початок цьогорічного дійства видався для його організаторів дещо напруженим. Спершу запізнився колектив з Болгарії. Потім, начебто через проблеми з документами на кордоні, на цілу добу затрималися турецькі учасники. Також не без пригод діставалися сюди греки, а особливо індійці із штату Пенджаб, які ледве встигли на презентацію у Комсомольську. Але розпочався фестиваль вчасно, і пройшов, за оцінками жителів міста, з якими пощастило поспілкуватися, на пристойному рівні.

    Після того, як колективи із дев’яти країн благословив у стінах Свято-Миколаївського храму його настоятель отець Георгій, вони яскравою, різнокольоровою вервечкою рушили до Козацької могили, Вічного вогню, де поклали квіти. Пройшлися вулицями, на ходу демонструючи своє мистецтво. Їх радо зустрічали й вітали тисячі городян, серед яких було багато дітей. Ці знаки народної поваги стосувалися й Комсомольського міського голови Сергія Супруна та незмінного ось уже протягом дев’яти років директора фестивалю, начальника міського відділу культури і туризму Ірини Зеленської, які йшли на чолі колони.

    Культуру і мистецтво свого народу презентують учасники фольклорного ансамблю «Ритмс Інтернешнл» з міста Патіали (Індія). Фото автора

    А тим часом святкова процесія наблизилася до майдану, де мала відбутися презентація колективів країн — учасниць. Посерйознішали обличчя виконавців, з’явилася якась ніби скованість у їхніх рухах, але тільки на мить. І ось уже торохкотять барабани, плачуть скрипки, миготять у ритмічному танці розкішні костюми й пера на капелюхах. А навколишній ефір сповнюється піснями. То журливими, народними, то грайливими, обрядовими. Глядачі в захваті! Але справжню насолоду вони одержали від концерту на Театральній площі, який розпочався після офіційного відкриття фестивалю, з виступу Кременчуцького муніципального ансамблю пісні й танцю «Славутич». Хлопці в козацькому вбранні й зі списами та шаблюками в руках таке витворяли на сцені, що подих перехоплювало. Вони буквально літали над сценою, а коли раптом опустилися на неї, то все навколо просто вибухнуло оплесками.

    Жителям Комсомольська прийшлися до душі виступи хору російської пісні «Родные напевы» з Бєлгорода. Фото автора

    «Підняти прапори країн-учасниць!» — наказав міський голова. А тим часом на сцені вже демонструють свій талант хлопці й дівчата з народного ансамблю танцю «Джерело» з Гадяча, під керівництвом заслуженого працівника культури України Григорія Островного. Їх змінюють артисти Словацького фольклорного ансамблю «Кнахінка» з міста Вранова, «естонські козаки» з Талліннського ансамблю народної музики «Златые горы», в білих, розшитих «золотом» просторих костюмах. Чому козаки? Бо співали вони переважно українських пісень. Їхній керівник Ігор Єрмаков навіть привітав глядачів українською.

    Потішили від душі комсомольчан своїми іскрометними танцями — аж мурашки бігали по тілу — виконавці з болгарського фольклорного ансамблю «Огнєніте», що в перекладі означає «Вогонь», з міста Софія, молдовського колективу «Спікушор» з міста Каушани. Позитивні емоції отримали глядачі від виступів грецького фольклорного колективу «Меск» із міста Кіпарисія, хору російської пісні «Родные напевы» з Бєлгорода, турецького молодіжного ансамблю «Хайфен» зі Стамбула й індійського колективу «Ритмс Інтернешнл» з міста Патіали.

    Надворі давно споночіло й похолодало, але люди не розходилися по домівках. Стояли й мерзли під відкритим небом, настільки їм було цікаво.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Ассоциация юристов Украины просит адвокатов активизировать силы

    В связи с напряженной ситуацией на Украине и полным нивелированием Закона, в Ассоциации юристов Украины адвокатов просят активизировать силы для дальнейшей активной работы.

    Податок на землю: чи варто город городити?

    Днями під час пятої міжнародної конференції Агробізнес України, організованої Інститутом Адама Сміта, голова Держземагентства Сергій Тимченко заявив про потребу збільшити вдесятеро податок за ...

    Про підписання Правил перевезення вантажів у міжнародному прямому вантажному залізнично-поромному сполученні між портами України та портами Турецької Республіки, що мають залізничне сполучення, що мають залізничне сполучення, між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки, Кабінет Міністрів України

    Про підписання Правил перевезення вантажів у міжнародному прямому вантажному залізнично-поромному сполученні між портами України та портами Турецької Республіки, що мають залізничне сполучення, між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки та Правил з організації експлуатації вантажних вагонів у міжнародному прямому вантажному залізнично-поромному сполученні між портами України та портами Турецької Республіки, що мають залізничне сполучення, між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки

    Российским железным дорогам грозит штраф 150 млрд рублей из-за монополи на перевозки

    Штраф, который Федеральная антимонопольная служба собирается выписать Российским железным дорогам (РЖД) за нарушения при организации грузовых перевозок, может составить 150 миллиардов рублей. ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Всем большое спасибо. Ваш портал сейчас - неповторимый в своем роде. Как здорово, что есть такие полезные порталы. Этот портал очень удобен в пользовании. На нем удобно отдыхать - просто, удобно,быстро.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b