«Щасливі долоні» з’єднали друзів

    «Щасливі долоні» з’єднали друзів

    Талановиті діти-сироти отримали цінні подарунки і віру у власні сили

    Людмила БОЖЕНКО для «Урядового кур’єра»

    Під дитячі оплески, сміх, сльози радості, яскравий феєрверк та сильну зливу пройшов фінал VII Міжнародного конкурсу-фестивалю талановитих дітей-сиріт «Щасливі долоні». Кульмінацією свята стало встановлення рекорду України на «найчисленніше дружнє рукостискання», в якому взяли участь одночасно 3,5 тисячі дітей. Ця подія, що стала символом єднання «Артеку», була офіційно зафіксована і потрапила до Книги рекордів України.

    Але головною родзинкою вечора було нагородження переможців фестивалю, який проводився в трьох номінаціях — освіта, спорт, культура. В них взяли участь 600 обдарованих дітей з усіх областей України, Молдови і Казахстану. А школярі з Вірменії, Білорусі, Італії, Іраку, Росії, Сьєрра-Леоне, Хорватії мали змогу долучитися до участі у фестивалі в заочних конкурсах.

    У житті трапляються дива

    Кожний фестивальний день був насичений великою кількістю конкурсів, змагань та майстер-класів із зірками українського та російського кіно, телебачення, спорту, а також хореографами відомого українського проекту «Майданс».

    У номінації «Освіта» змагалися в ерудиції та мірялися знаннями 47 юних конкурсантів із різних областей України. Свою силу розуму їм довелося демонструвати в інтелектуальному турі «найрозумніший», а також вирішувати різнопланові логічні завдання під час конкурсу «найкмітливіший». Останню крапку у визначенні переможців поставило змагання ораторів, де артеківці розмірковували на задану тему. Тут учасники виявили себе не лише як чудові оратори, а як юні філософи. Віолета Андрєєва привела переконливі докази того, що «розум не купиш ні за які гроші», Георгій Гоцерідзе переконав всіх у тому, що «той, хто проявляє силу, показує свою слабкість», Вікторія Коваль знайшла влучні слова на підтвердження сентенції «людей краще судити не за розумом, а за велінням серця». А Вікторія Ляля ні на секунду не сумнівалася в тому, що «кожен коваль своєї долі».

    Дружнє рукостискання артеківців увійшло до книги рекордів України. Фото МДЦ Артек

    Шість абсолютних переможців у цій номінації отримали сертифікати на освіту в Кримському гуманітарному університеті. Віолета Андрєєва, переможниця з Кіровоградської області, не стримуючи сліз радості, розповіла, що вступ до університету — це її мрія. «Фестиваль — сходинка до мого успіху, адже тут я маю можливість показати себе і розвиватися далі. Я навчилася взаємодопомозі і шанобливому ставленню до оточуючих. Мене здивувала величезна кількість дітей, які багато знають, упевнені в собі і прагнуть до перемоги».

    У номінації «мистецтво» кожна дитина змогла обрати заняття до душі і взяти участь у конкурсах з вокалу, хореографії, образотворчого мистецтва та інструментальної музики.

    Для учасників конкурсу «образотворче мистецтво» заключним етапом у визначенні переможців стала виставка робіт «Я малюю світ». Автори віком від 9 до 16 років представили роботи, в яких зобразили не лише свій погляд на Всесвіт, а й змусили дорослих поглянути на нього очима дітей. А в абстрактних картинах юні художники відобразили свій внутрішній світ. Елеонора Щеглова, член Спілки художників України, яка оцінювала роботи, переконана: якщо ці діти стануть художниками, краси на нашій землі додасться.

    Цього року вперше на фестивалі «Щасливі долоні» проводився конкурс «акторська майстерність», організований компанією «Star Media». Головний приз — контракт на зйомки в серіалі, — отримала Ольга Купріянова з Дніпропетровська. «Я дуже рада цій перемозі, — говорить вона. — Все вийшло для мене несподівано. Напевно, майстер-класи з акторами та їхні поради, як поводитися на сцені, і допомогли мені виграти цей контракт».

    Влад Ряшин, голова ради директорів групи компаній «Star Media», переконаний, що з п’ятдесяти претендентів обрали найкращу дівчинку. Крім того, ще дві учасниці конкурсу мають шанс знятися в кількох епізодах нового серіалу. «У дітей хороші перспективи, — запевнив голова компанії. — Ми даємо шанс, а інше в їхніх руках».

    А щоб отримати нагороди у номінації «спорт», переможцям довелося неабияк попотіти, змагаючись у волейболі, настільному тенісі, баскетболі, боротьбі, силовій боротьбі, плаванні, легкій атлетиці, грі в шахи і шашки, артболі та навіть у гольфі. Нагороди кращим спортсменам вручила чемпіонка світу зі спортивної гімнастики Ірина Краснянська, яка під час майстер-класів щедро ділилася з дітьми власним досвідом. «Знаходитись на сцені і бачити дітей зі щасливими обличчями — це справжня радість. Дивлячись на них, розумієш, що вони не опускають руки, а піднімають свої щасливі долоньки, вірять у себе і йдуть до своєї мрії, долаючи перешкоди. Це викликає справжню гордість за них», — зворушена побаченим сказала спортивна гімнастка.

    Ірина оніщук з села Іванівка Житомирської області отримала спеціальний приз «Надія» — саксофон

    Поділилася своїми думками і Оксана Гнатюк, переможниця із Севастополя. Вона розповіла, що в «Артеці» остаточно повірила в свої сили. «Я зрозуміла: спорт, яким я займаюся, — моє покликання. Цей фестиваль дав мені надію, що і в мене є всі можливості для успіху, мене підтримують, і такі діти, як ми, гідні кращого. У нас є прекрасне майбутнє!» — з упевненістю сказала, можливо, майбутня чемпіонка.

    Доля дітей — в руках дорослих

    За 7-річну історію свого існування «Щасливі долоні» з добродійної акції переросли у Міжнародний конкурс?-фестиваль, який щороку у свої дбайливі обійми приймає дітей-сиріт, які забули або й взагалі не знали батьківської турботи та любові. З року в рік цей захід стає дедалі міцнішим трампліном, що дарує впевненість у власних силах і надію на те, що мрія може стати реальністю. Адже діти за свої таланти і перемоги у чисельних конкурсах отримують заохочення та подарунки, які можуть стати першою цеглинкою у фундаменті їхньої долі. Цього року щасливчики-переможці отримали не лише певні матеріальні подарунки, а й здобули понад 60 путівок на відпочинок у дитячі центри Угорщини і Мексики, запрошення на фестивальні тури по Європі — Німеччині, Нідерландах, Бельгії та багато інших цінних призів від меценатів заходу.

    Згадуючи своє дитинство, колишній артеківець, а нині заслужений художник Криму Петро Якубук розповів, що цей фестиваль для багатьох дітей — реальний шанс на нове і цікаве життя. «Про це я знаю з власного досвіду. У 1947 році я за сольний танець отримав до «Артека» путівку. Ця поїздка багато що змінила в моєму житті — ставлення до людей, держави, товаришів, і, звичайно ж, до самого себе. Не було б «Артека», не було б мене сьогоднішнього, я це точно знаю. Спасибі організаторам чудового фестивалю, за велику справу, яку вони роблять для цих діток», — переконаний у важливості «Щасливих долонь» відомий кримський художник.

    А постійний представник Президента в Криму Віктор Плакида впевнений, що цими талановитими дітьми ще пишатиметься Україна. Він висловив захоплення і велику подяку натхненнику проекту, генеральному директору МДЦ «Артек» Олені Піддубній. «Вона робить велику справу: цей фестиваль — повернення до духовності, моральності, до любові і сім’ї. Я впевнений, що дорослі повинні знайти сили і фінансові можливості, аби бути співучасниками цього чудового свята», — підкреслив Віктор Плакіда. А на переконання відомої української акторки Рими Зюбіної, якщо в Україні кожна заможна людина усиновила хоча б по одній дитині, то, напевно, слово «сирота» зникло б з нашого життя. А ще вона із задоволенням дещо змінила б назву фестивалю — «Щасливі долоні і сяючі очі», бо тут світяться щастям дитячі очі, адже для них оживають мрії.

    ФОТО ФАКТ

    На гостинному узбережжі Чорного моря в галасливому й веселому Міжнародному дитячому центрі «Артек» відбувся фінал національного відбору на пісенний конкурс «Дитяче Євробачення-2012». За рішенням журі та глядачів впевнену перемогу отримала Анастасія Петрик з піснею «Небо», яка й представлятиме Україну на ювілейному Х дитячому Євробаченні, що проходитиме 1 грудня 2012 року в Нідерландах.

    Анастасія Петрик представляє Україну на дитячому Євробаченні

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 23.12.2011 № 56, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 23.12.2011 № 56 Відповідно до Закону України „Про електроенергетику" ( 575/97-ВР ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059 ( 1059/2011 ) „Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики" Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    С 1 ноября снегоуборочная техника будет дежурить круглосуточно

    Коммунальная корпорация "Киевавтодор" начнет с 1 ноября круглосуточное дежурство снегоуборочной техники. Об этом заявил директор корпорации Петр Береговой.

    МВФ рекомендує Болгарії обмежити ранній вихід на пенсію

    Міжнародний валютний фонд рекомендує уряду Болгарії обмежити можливості раннього виходу громадян на пенсію та рішучіше проводити структурні реформи.

    У Росії розпочалася «метеоритна лихоманка»

    Мисливці за космічною здобиччю прямують до озера Чебаркуль поблизу Челябінська, де впав найбільший уламокметеоритноготіла. Люди сподіваються наживитися на унікальному явищі, адже, за даними експертів, ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Огромнейшее спасибо. Очень благодарны! Ребята - просто умнички.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b