Про залишення позовної заяви без розгляду 01 жовтня 2014 року                               м - Окружний адміністративний суд міста Києва - Арсірій Р.О.

  1. УХВАЛА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА

01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без розгляду

01 жовтня 2014 року                               м. Київ                    № 826/12222/14

          Окружний адміністративний суд міста Києва у складі: судді Арсірія Р.О., розглянувши адміністративну справу

за позовом

Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія "Лідер Н"

Відділу державної виконавчої служби Печерського районного управління юстиції в м. Києві

визнання дій протиправними, скасування постанов

В С Т А Н О В И В:

У серпні 2014 року позивач звернувся до суду із зазначеним позовом у якому просив:

- визнати протиправними дії Відділу державної виконавчої служби Печерського районного управління юстиції у м. Києві щодо не повідомлення позивача - Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія "Лідер Н" про відкриття виконавчого провадження та винесення постанови від 15.07.2014 про арешт коштів боржника;

- скасувати постанову ВП № 43594367 від 09.09.2014 про відкриття виконавчого провадження;

- скасувати постанову ВП № 43594367 від 15.07.2014 про арешт коштів боржника;

- стягнути з Державного бюджету України на користь позивача 87,08 грн. судового збору.

Ухвалою суду від 20.08.2014 відкрито провадження у спарві та призначено судове засідання на 16.09.2014.

16.09.2014 в судове засідання сторони своїх представників не направили. Про дату, місце та час судового засідання повідомлені належним чином. Причин неявки, зокрема позивачем, суду не повідомлено. Суд визнав неявку позивача не поважною.

          Суд керуючись положеннями ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України відклав розгляд справи 15.09.2014. Про що сторін повідомлено судовими повістками про виклик.

В судове засідання 01.10.2014 позивач повторно не прибув в призначене судове засідання. Про місце, дату та час судового засідання повідомлений належним чином. Причин неявки позивач суду не повідомив. Клопотання про розгляд справи за відсутності представника позивачем до суду не надано. Суд визнав повторну неявку представника позивача не поважною.

          Відповідно до ст. 41 Кодексу адміністративного судочинства України в зв'язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

          Враховуючи вище викладене та у зв'язку з тим, що неявка позивача в даному випадку перешкоджає подальшому розгляду справи, суд вирішив позовну заяву без фіксування судового засідання технічним засобом.

          Відповідно до ч.2 ст. 40 Кодексу адміністративного судочинства України особи, які беруть участь у справі, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не можуть з поважних причин прибути до суду, зобов'язані завчасно повідомити про це суд.

          Відповідно до ч. 3 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України у разі повторного неприбуття Позивача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин, якщо від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності, суд залишає позовну заяву без розгляду.

Аналогічний припис міститься також у пункті 4 частини першої статті 155 КАС України, яким передбачено, що суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо позивач повторно не прибув у попереднє судове засідання чи у судове засідання без поважних причин, якщо від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності. Вимоги ж частини третьої статті 128 та пункту 4 частини першої статті 155 КАС України перешкоджають позивачеві зловживати своїми процесуальними правами та штучно затягувати розгляд справи. Можливість неприбуття у судове засідання без поважних причин призводитиме до порушення законодавчо встановлених строків розгляду справ та матиме негативний вплив на ефективність судочинства. Правильність такого тлумачення зазначених процесуальних норм підтверджується і тим, що відповідно до частини другої статті 49 КАС України особи, які беруть участь у справі, зобов'язані добросовісно користуватися належними їх процесуальними правами.

В даному випадку позивач повторно не з’явився у судове засідання 16.09.2014 та 01.10.2014 без подання доказів поважності неприбуття, тобто, як приходить до висновку суд – позивач не з’явився до суду без поважних причин, що є підставою для застосування наслідків, передбачених вищенаведеними приписами ст. 128 та ст. 155 КАС України, а саме – залишення позову без розгляду.

Керуючись ст.ст. 155, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва

У Х В А Л И В:

1. Залишити без розгляду позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельної компанії "Лідер Н" до Відділу Державної виконавчої служби Печерського районного управління юстиції в м. Києві про визнання дій протиправними, скасування постанов.

2. Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку передбаченому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства та може бути оскаржена в апеляційному порядку повністю або частково за правилами, встановленими ст. ст. 185-187 КАС України, шляхом подання через суд першої інстанції апеляційної скарги.

Суддя                                                                                 Р.О. Арсірій

Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
Нравится

Это будет Вам интересно

Юридическая помощь при разделе имущества супругов

Юридическая помощь при разделе имущества супругов очень важна, так как не всегда этот процесс проходит цивилизованно.

Минюст создал информационную систему Центрального удостоверяющего органа

Министерством юстиции создана современная информационно-телекоммуникационную систему Центрального удостоверяющего органа, средствами которой будет обеспечиваться функционирование системы электронной ...

Водители требуют снизить штрафы за нарушение ПДД в 5 раз

Представители украинских автоклубов выступили с призывом к согражданам объединиться против службы ГАИ, поддержать их открытое обращение к Президенту Украины и принять участие в акциях протеста ...

Верховній Раді пропонують прийняти закон, який скасує необхідність отримання громадянами дозволу на перепланування житла

На основі європейської практики Уряд розробив та схвалив законопроект, згідно з яким громадяни під час перепланування свого житла можуть робити це без будь-яких дозволів. Головна умова не втручання ...

Об адвокате - устами Клиентов

Чувствуется неподдельная забота о ближних. Благодаря столь интересному интернет сайту я, наконец-то, надумался обзавестись выделенной линией.

Рекомендовано Адвокатом
Телефон семейных адвокатов
Статьи о семейном праве
Стягнення заборгованості через суд

Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

Консультации Адвоката
Новости Семейного права
Утверждена программа празднования Нового года ...

Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b