Про залишення без руху адміністративної справи № 486/1772/14-а 23 жовтня 2014 року м - Южноукраїнський міський суд Миколаївської області - Волкова О. І.

  1. УХВАЛА

УХВАЛА

про залишення без руху адміністративної справи № 486/1772/14-а

23 жовтня 2014 року м.Южноукраїнськ

Суддя Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Волкова О. І., вивчивши матеріали по справі в порядку адміністративного провадження за позовом ОСОБА_1 до Управління ДАІ УМВС України у Миколаївській області, Інспектора ДПС взводу супроводження УДАІ УМВС України у Миколаївській області старшого сержанта Міхайленко Євгена Миколайовича про визнання дій інспектора ДПС взводу супроводження УДАІ УМВС України в Миколаївській області протиправними та скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення ,

ВСТАНОВИВ:

19.09.2014 року ОСОБА_1 звернувся в порядку адміністративного судочинства до суду з адміністративним позовом до Управління ДАІ УМВС України у Миколаївській області, Інспектора ДПС взводу супроводження УДАІ УМВС України у Миколаївській області старшого сержанта Міхайленко Євгена Миколайовича про визнання дій інспектора ДПС взводу супроводження УДАІ УМВС України в Миколаївській області протиправними та скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення.

Пред'явлений адміністративний позов ОСОБА_1 підлягає залишенню без руху за наступних підстав.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 107 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу.

Кодексом адміністративного судочинства України встановлені вимоги щодо форми, змісту позовної заяви, порядку її подання.

Так, відповідно до ст.288 КУпАП, на норми якої посилається ОСОБА_1. в своїй позовній заяві, як на підставу для звільнення судового збору, особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита, а не судового збору.

Разом з тим, з 01 листопада 2011 року діє Закон України "Про судовий збір", який визначає правові засади справляння судового збору, платників, об'єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору. Положення зазначеного нормативно-правового акту є спеціальними в галузі справляння судового збору і ними не передбачено звільнення від сплати судового збору осіб, які оскаржують постанови про накладення адміністративного стягнення.

З урахуванням викладеного, поняття "державне мито" і "судовий збір" не є тотожними.

Згідно з п.3.1 ст.4 Закону України "Про судовий збір" (із змінами та доповненнями) позивачеві за подачу даного адміністративного позову слід сплатити судовий збір у розмірі 73,08 грн. (0,06 х 1218 грн.).

Приймаючи до уваги викладене, встановлено, що при зверненні до адміністративного суду ОСОБА_1 не сплатив судовий збір та ним не додано квитанцію про сплату судового збору.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків. Копія ухвали про залишення позовної

заяви без руху невідкладно надсилається особі, що звернулася із позовною заявою.

Керуючись ч.1 ст. 108 КАС України,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Управління ДАІ УМВС України у Миколаївській області, Інспектора ДПС взводу супроводження УДАІ УМВС України у Миколаївській області старшого сержанта Міхайленко Євгена Миколайовича про визнання дій інспектора ДПС взводу супроводження УДАІ УМВС України в Миколаївській області протиправними та скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення.- залишити без руху.

Повідомити ОСОБА_1 про необхідність виправити недоліки позовної заяви, а саме: за подачу адміністративного позову сплатити судовий збір в сумі 73,08 грн., надавши суду відповідний платіжний документ.

Недоліки позовної заяви виправити в п'ятиденний строк з дня отримання даної ухвали і роз'яснити, що в противному випадку позовна заява буде вважатися неподаною і повернута назад.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Южноукраїнського міського суду О. І. Волкова

Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
Нравится

Это будет Вам интересно

Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо вдосконалення механізму державної підтримки суб’єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проекти у пріоритетних галузях економіки, Верховна Рада України

ПОСТАНОВА  Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє: 1. Прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо вдосконалення механізму державної підтримки суб’єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проекти у пріоритетних галузях економіки (реєстр. № 3092), поданий Кабінетом Міністрів України.

На Кіпрі запровадять податок на депозити, як альтернативу банкрутству

Податок на банківські депозити це альтернатива банкрутству, яке загрожує Кіпру. Так президент країни пояснив мешканцям острова суперечливу угоду про надання Нікосії фінансової допомоги у 10 ...

Про підписання Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про повітряне перевезення, Кабінет Міністрів України

Про підписання Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про повітряне перевезення Схвалити проект Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про повітряне перевезення.

До 2022 року планується вдвічі збільшити кількість туристів, які відвідають Україну

Україна за оцінкою Всесвітньої туристичної організації при ООН займає 9-те місце в Європі за кількістю туристів що відвідають країну. Ми ставимо за мету до 2022 року вдвічі збільшити, до 50 млн ...

Об адвокате - устами Клиентов

Просто замечательный! Хорошенький сайтик! Классно! Всё доступно и просто. Благодарю за профессиональный сайт!

Рекомендовано Адвокатом
Телефон семейных адвокатов
Статьи о семейном праве
Стягнення заборгованості через суд

Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

Консультации Адвоката
Новости Семейного права
Утверждена программа празднования Нового года ...

Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b