Про повернення позовної заяви 30 грудня 2014 року №810/7173/14 Суддя Київського окружного адміністративного суду Скрипка І - Київський окружний адміністративний суд - Скрипка І.М.

  1. КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
  2. УХВАЛА

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

30 грудня 2014 року №810/7173/14

Суддя Київського окружного адміністративного суду Скрипка І.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Державної казначейської служби України про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити дії, -

в с т а н о в и в:

29 грудня 2014 року до Київського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 із позовом до Державної казначейської служби України про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити дії.

Вирішуючи питання щодо відкриття провадження, суд зазначає таке.

Відповідно до вимог статті 107 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи належить позовну заяву розглядати в порядку адміністративного судочинства і чи немає інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Із позовної заяви вбачається, що позивачем у справі є ОСОБА_1, що проживає за адресою: 61140, АДРЕСА_1; а відповідачем - Державна казначейська служба України, яка знаходиться за адресою: 01601, м. Київ, вул. Бастіонна, 6.

За змістом частини другої статті 18 Кодексу адміністративного судочинства України окружним адміністративним судам підсудні адміністративні справи, у яких однією зі сторін є орган державної влади, інший державний орган, орган влади Автономної Республіки Крим, їх посадова чи службова особа, крім справ з приводу їхніх рішень, дій чи бездіяльності у справах про адміністративні проступки та справ, які підсудні місцевим загальним судам як адміністративним судам.

За приписами частин першої та другої статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративні справи вирішуються адміністративним судом за місцем знаходження відповідача. Адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об'єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача, або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, передбачених цим Кодексом. Якщо така особа не має місця проживання (перебування, знаходження) в Україні, тоді справу вирішує адміністративний суд за місцезнаходженням відповідача.

У силу положень Указу Президента України «Про утворення місцевих та апеляційних адміністративних судів, затвердження їх мережі та кількісного складу суддів» від 16 листопада 2004 року №1417/2004 повноваження Київського окружного адміністративного суду поширюються на територію Київської області.

Враховуючи те, що місцезнаходженням відповідача є місто Київ, а позивача - місто Харків позивачем не дотримано правил територіальної підсудності.

У той же час, такий адміністративний позов може бути подано до Окружного адміністративного суду міста Києва або ж до Харківського окружного адміністративного суду.

Тому, як передбачає пункт 6 частини третьої статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України, позовна заява повертається позивачеві, якщо справа не підсудна цьому адміністративному суду.

Суд звертає увагу, що повернення позовної заяви не позбавляє позивача права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Керуючись статтями 19, 107, 108, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Позовну заяву ОСОБА_1 до Державної казначейської служби України про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити дії, - повернути позивачу.

2. Копію ухвали разом із позовною заявою та доданими до неї матеріалами надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Скрипка І.М.

Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
Нравится

Это будет Вам интересно

Верховній Раді пропонують прийняти закон, який скасує необхідність отримання громадянами дозволу на перепланування житла

На основі європейської практики Уряд розробив та схвалив законопроект, згідно з яким громадяни під час перепланування свого житла можуть робити це без будь-яких дозволів. Головна умова не втручання ...

Про реєстрацію довірених осіб кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах на повторних виборах народних депутатів України 15 грудня 2013 року, Центральна виборча комісія

Про реєстрацію довірених осіб кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах на повторних виборах народних депутатів України 15 грудня 2013 року

Про внесення змін до наказу Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 18.09.2012 № 782, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Про внесення змін до наказу Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 18.09.2012 № 782 За підсумками розгляду заяви та документів, поданих заявником до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на видачу ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку — діяльності з торгівлі цінними паперами, відповідно до Порядку та умов видачі ліцензії на провадження окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку, переоформлення ліцензії, видачі дубліката та копії ліцензії( z0890-06 ), затверджених рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 26.05.2006 за № 345, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 28.07.2006 за № 890/12764 (із змінами), та на виконання рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 18.09.2012 № 1255 НАКАЗУЮ:

Микола АЗАРОВ: «Гарантуємо невтручання у справи бізнесу»

Останні кілька днів стали знаковими для нашої економіки з точки зору залучення інвестицій та покращення бізнес-іміджу нашої держави у світі. Так, наприкінці минулого тижня Україна провела першу ...

Об адвокате - устами Клиентов

Для меня это была огромная находка! Вторую неделю разбираюсь развлекаюсь учусь здесь на ресурсе и уходить отсюда не собираюсь. Интересно, здорово!

Рекомендовано Адвокатом
Телефон семейных адвокатов
Статьи о семейном праве
Стягнення заборгованості через суд

Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

Консультации Адвоката
Новости Семейного права
Утверждена программа празднования Нового года ...

Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b