Юристы Харьковской области не согласны с позицией Совета адвокатов региона относительно «законов 16 января»

    Юристы Харьковской области не согласны с позицией Совета адвокатов региона относительно «законов 16 января»Харьковское отделение Ассоциации адвокатов Украины выразило свое несогласие с позицией Совета адвокатов Харьковской области относительно оценки и необходимости безотлагательного введения в действие «законов 16 января». Соответствующее заявление отделение АЮУ Харьковской области распространило в ответ на позицию органа адвокатского самоуправления.

    В частности юристы, включая адвокатов, выразили категорическое несогласие с оценкой данной «законам 16 января» Советом адвокатов.

    Они напомнили, что не только о содержании некоторых актов, но и о неконституционности процедуры принятия, призвав коллег воздержаться от публичных призывов ввести «законы 16 января» в действие, поскольку они могут привести к дискредитации самого института адвокатуры, миссией которого является, прежде всего, защита прав и законных интересов человека.

    Текст заявления полностью (приводится на языке оригинала):

    Затверджене

    Рішенням Ради Харківського регіонального відділення

    Асоціації правників України

    від 24.01.2014 р.

    Звернення

    Адвокати та інші правники Харківщини виражають категоричну незгоду з позицію Ради адвокатів Харківської області, розміщеною 17.01.2014 р. на офіційному сайті Ради, щодо того, що «прийняті 16 січня 2014 року Верховною Радою України закони відповідають інтересам держави щодо забезпечення конституційних прав та свобод громадян та потребують негайної реалізації на всій території України всіма органами, посадовими особами та громадянами».

    Ми не хочемо в черговий раз згадувати про суттєві порушення процедури ухвалення зазначених законів та невідповідність їх змісту Конституції України. Хочемо звернути увагу на інше.

    В різних демократичних країнах законодавчо закріплено різний ступінь втручання держави у основоположні права та свободи людини. Втім, в разі спроби звуження конституційних прав і свобод людини державою, адекватною реакцією правників має бути безумовний захист цих меж втручання та сприяння максимальній лібералізації потенційного покарання. Тим більше, що категорична неприпустимість звуження змісту і обсягу існуючих прав і свобод при прийнятті нових законів прямо передбачена статтею 22 Конституції України.

    Важливе значення має не тількі зміст закону, але й умови правозастосування, які включають в себе, зокрема, рівень корупції в країні, а також рівень довіри суспільства до судової та правоохоронної системи.

    Юридическая Практика

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Як прискорити «швидку допомогу»

    Стан виконання Закону Про екстрену медичну допомогу викликає багато запитань, потребує активніших зусиль усіх зацікавлених сторін, аби система екстреної медичної допомоги була справді дієвою ...

    Розкинулось море широко

    Як відомо, нелегка доля дісталася дружинам моряків далекого плавання. Адже по півроку і навіть більше доводиться чекати на березі того моменту, коли чоловік нарешті, даруйте.., звалить у море. ...

    Медіація в «погонах»

    ХІ Міжвузівська науково-практична конференція Кримінологія та медіація зібрала в Луганську представників більше 30 різних державних вузів і громадських організацій. Гості з Одеси, Харкова, Києва, ...

    когенераційних установках та установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії ПП „ПРОМБІОЕНЕРГІЯ”, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про видачу ліцензії на виробництво теплової енергії на теплоелектроцентралях, когенераційних установках та установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії ПП „ПРОМБІОЕНЕРГІЯ"

    Об адвокате - устами Клиентов

    Благодарим всех, от кого зависит наполнение этого портала.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b