Щодо складання акта про порушення Правил користування електричною енергією для населення, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетикиНАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ ЕНЕРГЕТИКИ

ЛИСТ

  1. 03.04.2013  № 2311/26/47-13
  2. Бат-ку О. О. м. Донецьк

    Шановний Бат-к О. О.!

    Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (далі — НКРЕ), розглянула Ваш запит на інформацію від 26.03.2013 щодо надання роз’яснень та в межах своєї компетенції повідомляє.

    Відносини між громадянами (споживачами електричної енергії) та енергопостачальниками регулюються Правилами користування електричною енергією для населення( 1357-99-п ), затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.99 № 1357 (із змінами) (далі — Правила).

    Відповідно до положень пункту 53 Правил( 1357-99-п ) у разі виявлення представником енергопостачальника порушення споживачем правил користування електричною енергією, у тому числі фактів розкрадання електричної енергії, складається акт, який підписується представником енергопостачальника та споживачем. Один примірник акта вручається споживачу, другий залишається у енергопостачальника. Споживач має право внести до акта свої зауваження.

    Акт про порушення цих Правил розглядається комісією з розгляду актів, що утворюється енергопостачальником і складається не менш як з трьох уповноважених представників енергопостачальника.

    Споживач має право бути присутнім на засіданні комісії з розгляду актів.

    Енергопостачальник повідомляє споживача не пізніше ніж за 20 календарних днів до дня засідання комісії про його час і дату.

    Акт про порушення цих Правил не розглядається у разі неповідомлення або несвоєчасного повідомлення споживача про час і дату засідання комісії.

    Рішення комісії з розгляду актів оформляється протоколом, копія якого видається споживачу.

    Таким чином, оформлене протоколом рішення комісії з розгляду актів дійсне, зокрема, якщо енергопостачальник має підтверджуючі документи щодо повідомлення споживача про час і дату проведення засідання комісії відповідно до вимог пункту 53 Правил.

    Додатково зазначаємо, що згідно з абзацом тринадцятим пункту 53 Правил якщо між споживачем і енергопостачальником не досягнуто згоди щодо користування електричною енергією, її оплати, збереження приладів обліку тощо, спірні питання вирішуються в установленому законодавством порядку, зокрема у судовому.

    З повагою

    Член Комісії

    Ю. Власенко

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    І оцет буває «синтетичний»

    Осінь пора заготівель. Це час, коли більшість господинь перетворюються на мурах, які роблять запаси на зиму для своєї родини. Приміром, моя тітка завжди забиває погріб під завязку. І без 200 ...

    Россиянин, расстрелявший в офисе шесть своих коллег, осужден пожизненно

    Мосгорсуд (РФ) постановил обвинительный приговор Дмитрию Виноградову, расстрелявшему своих коллег в одном из столичных офисов. Он был приговорен к пожизненному сроку лишения свободы.

    МВД: В Украине волеизъявления высказывали свыше 40 тыс. граждан

    В Оперативном штабе правоохранительного ведомства также сообщают, что по состоянию на 6 декабря в стране прошло 123 массовых акций.

    Про внесення змін до деяких постанов Центральної виборчої комісії, Центральна виборча комісія

    Про внесення змін до деяких постанов Центральної виборчої комісії Керуючись статтями 11 — 13( 1932-15 ), пунктом 8 статті 17 Закону України( 1932-15 ) "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

    Об адвокате - устами Клиентов

    Ваш ресурс просто увлекательный.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b