У СНД відкрилося «друге дихання»

    У СНД відкрилося «друге дихання»

    Зона вільної торгівлі на теренах Співдружності нарешті набуває реальних обрисів

    Співпраця України в рамках Співдружності Незалежних Держав є одним із пріоритетів української зовнішньої політики. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров, виступаючи на засіданні Ради глав урядів СНД, яке вчора завершилося в Ялті.

    Дев’ять років тому в Ялті на саміті СНД було прийнято заяву, де головним пріоритетом розвитку співпраці з СНД заявлено запровадження зони вільної торгівлі. Микола Азаров нагадав, що ухвалена угода набрала чинності. І нині на порядку денному стоїть поетапна реалізація та розвиток положень документа, передає позицію Прем’єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

    Микола Азаров зачитав також привітання Президента Віктора Януковича, де наголошується, що Україна розглядає СНД як важливий механізм, який дає змогу активізувати поступовий економічний, культурний і гуманітарний розвиток країн-учасниць Співдружності.

    Микола Азаров переконаний: до зони вільної торгівлі мають увійти усі держави Співдружності. Фото Олега МАРКЕВИЧА

    В рамках форуму Микола Азаров провів низку двосторонніх зустрічей зі своїми колегами. Він сподівається, що невдовзі всі країни-учасниці СНД долучаться до Угоди про запровадження зони вільної торгівлі. На цьому наголошено під час розмови з Прем’єр-міністром Киргизької Республіки Жанторо Сатибалдієвим.

    Сторони обговорили питання активізації двосторонньої співпраці. Зокрема цьому сприятиме проведення найближчим часом міжурядової комісії. Домовлено активізувати співробітництво у культурній, науковій сферах та обговорити можливість проведення днів культури Киргизстану в Україні й України в Киргизстані.

    З молдовським колегою Владом Філатом глава вітчизняного уряду домовився активізувати роботи щодо демаркації державного кордону. Він також привітав рішення Молдови про ратифікацію Угоди про зону вільної торгівлі СНД. Сторони мають намір узгодити об’єми поставок української електроенергії до Молдови та активізувати співпрацю в енергетичному секторі.

    А Прем’єр-міністр Республіки Білорусь Михайло Мясникович запропонував Миколі Азарову розглянути можливість створення спільного підприємства з виробництва ліків. Білорусь щорічно імпортує значні обсяги фармацевтичної продукції, тому створення такого підприємства взаємовигідне. Микола Азаров пообіцяв вивчити та розглянути цю пропозицію з урахуванням передових технологій такого виробництва, якими володіє Україна.

    Після засідання Микола Азаров повідомив журналістам, що наступне зібрання глав урядів країн-учасниць СНД відбудеться 31 травня наступного року в Мінську. Він сподівається, що з 2013-го між країнами СНД почне діяти зона вільної торгівлі.

    «Наразі п’ять держав — Україна, Росія, Білорусь Вірменія, Молдова — ратифікували угоду. Ми також почули заяву керівників Узбекистану, Казахстану і Киргизстану про завершення найближчим часом процедури ратифікації. Є надія, що з нового року фактично в країнах Співдружності буде затверджено абсолютно новий режим торгівлі, який відкриває великі перспективи на великому економічному просторі», — констатував Прем’єр.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Про внесення зміни до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" щодо заборони на порушення справ про банкрутство гірничих підприємств, Верховна Рада України

    Справи про банкрутство гірничих підприємств (гірничодобувні підприємства, шахти, рудники, копальні, кар’єри, розрізи, збагачувальні фабрики, шахтовуглебудівні підприємства), у статутних капіталах ...

    Съезд адвокатов Украины избрал членов Высшего совета юстиции и завершился

    Работа Съезда адвокатов Украины завершилась. Делегаты Съезда избрали членов Высшего совета юстиции. Согласно решению счетной комиссии Съезда, на должности членов ВСЮ признаны избранными адвокаты ...

    У понад 650 будинках порушені терміни вводу в експлуатацію

    Станом на вересень 2012 року в Україні налічується 656 обєктів житлового будівництва, куди вкладені кошти інвесторів, по яких порушено терміни введення в експлуатацію. Про це сказала експерт ...

    що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про встановлення граничного рівня ціни на природний газ для установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів Відповідно до Указу Президента України від 23 листопада 2011 року № 1059( 1059/2011 ) «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики» та постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2006 року № 605( 605-2006-п ) «Деякі питання діяльності Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» (зі змінами), Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Об адвокате - устами Клиентов

    Этот интернет проект - увлекательный.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b