Попереджений — значить захищений

    Попереджений — значить захищенийНа Южно-Українській АЕС пройшло щорічне планове протиаварійне тренування за системою «Аварійна готовність і реагування».

    Мета тренування — перевірка готовності та відпрацювання дій керівників, оперативного персоналу та персоналу, що входить до складу аварійних груп і бригад, у разі виникнення радіаційної аварії та ліквідації її наслідків.

    Такі тренування відбуваються щороку за відповідним графіком у рамках заходів з культури безпеки на українських АЕС. Із 1986-го працівники всіх ядерних установок країн — членів Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) повинні дотримуватись і піднімати рівень культури безпеки.

    Під час тренування було умовно оголошено стан аварії на майданчику та введено в дію аварійний план Южно-Української АЕС. У завдання учасників заходу входила організація дій штабу керівника аварійних робіт на майданчику, напрацювання практичних навичок з виявлення та класифікації аварійної ситуації, дій з її локалізації й ліквідації, а також протирадіаційного захисту персоналу, населення та довкілля.

    У тренуванні було задіяно керівний склад Южно-Української АЕС, оперативний персонал, групу інженерної підтримки, евакуаційну комісію, персонал аварійних груп і бригад: групу контролю радіаційної обстановки, бригади радіаційної розвідки, з обслуговування захисних споруд, зв’язку та сповіщення, групу санітарного контролю і дезактивації, бригаду локалізації і усунення аварій на реакторному устаткуванні, бригаду локалізації та усунення аварій на турбінному і генераторному устаткуванні, групу медичної служби.

    Підбиваючи підсумки заходу, керівник тренування заступник головного інженера з ядерної та радіаційної безпеки Дмитро Соколов зазначив: «Тренування добре організоване, план заходу відпрацьовано повністю, персонал з поставленим завданням упорався: умовну аварію ліквідовано».

    Штаб відпрацьовує дії з ліквідації умовної аварії. Фото УНІАН

    ДОВІДКА «УК»

    Южно-Українська АЕС розташована на берегах Південного Бугу в місті Южноукраїнськ Миколаївської області. Це відокремлений підрозділ ДП НАЕК «Енергоатом». Складова Южно-Українського енергетичного комплексу.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Щодо опису розділів та схем XML-файлів електронної форми інформації щодо діяльності уповноважених рейтингових агентств відповідно до Порядку подання інформації уповноваженими рейтинговими агентствами, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Щодо опису розділів та схем XML-файлів електронної форми інформації щодо діяльності уповноважених рейтингових агентств відповідно до Порядку подання інформації уповноваженими рейтинговими агентствами

    Багатії ховають в офшорах 21 трильйон доларів

    Щонайменше 21 трильйон доларів на кінець 2010 року заховали у різних офшорних зонах багатії усього світу, йдеться в дослідженні, виконаному за замовленням організації Tax Justice Network, яка ...

    Делегатов на Съезд судей выгоняют из Кловского дворца под крики «Ганьба!»

    Отряды митингующих под флагами «Народной самообороны» прорвалась на территорию Верховного Суда Украины и толпой проходят в здание Кловского дворца.

    Правительство поддержало проект Административно-процедурного кодекса

    Кабинет Министров Украины на своем сегодняшнем заседании , 14 ноября, поддержал проект Административно-процедурного кодекса Украины. Будущий кодекс, проект которого разрабатывало Министерство ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Влюбилась в Ваш сайт!!! Какие же Вы просто молодцы!!! Сильно хочу пожелать Вам творческих успехов!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b