«Східні ворота» стали європейськими

    «Східні ворота» стали європейськими

    Оновлений пункт пропуску «Гоптівка» здатний забезпечити проїзд 3000 автомобілів і 20 тисяч пасажирів за добу

    Той час, коли на Міжнародному автомобільному пункті пропуску «Гоптівка», розташованому в Харківській області, збиралися довжелезні черги, давно канув у Лету. Але по-справжньому європейськими найбільші «східні ворота» України стали після реконструкції, розпочатої 2011 року і завершеної наприкінці минулого. Тепер тут функціонують 23 смуги руху: 11 на виїзд з України і 12 — на в’їзд.

    Пункти пропуску на кордоні — це як передпокій у будинку. Які враження від нього — такі і судження про країну. Фото з сайту dozor.kharkov.ua

    Абсолютно нема черг

    Проектні середньодобові показники пропуску громадян, за словами митників, становлять 20 тисяч осіб і 3 тисячі одиниць транспортних засобів. Насправді ж працівникам митного посту іноді доводиться здійснювати митний контроль та митне оформлення громадян і транспортних засобів у кількості, значно більшій за проектну. Зокрема, в період підготовки та проведення заходів під час Євро-2012 митниці у взаємодії із прикордонною службою вдалося забезпечити пропускну спроможність на рівні 7 тисяч транспортних засобів та 35 тисяч громадян щодоби.

    — Сьогодні ми з приємністю констатуємо, що в нас абсолютно нема черг у пунктах пропуску транспортних засобів, які перевозять громадян чи то в Російську Федерацію чи звідти, — каже перший заступник начальника Харківської митниці Олександр Мірза. — Крім нових смуг руху, комфортному перетину митного посту «Гоптівка» сприяють ще й нові навіси, які захищають громадян від дощу, вітру і снігу в будь-яку пору року.

    На «Гоптівці», за словами Олександра Мірзи, споруджено дві нові будівлі для прикордонників і митниці, створено додаткову пішохідну смугу, проведено реконструкцію нинішніх приміщень, єдиного офісу, зроблено додаткові комунікаційні роботи, технічні переоснащення. Ближче до російського кордону створено систему пропуску транспортних засобів, яка дає змогу в режимі он-лайн управляти транспортними потоками залежно від навантаження. Загальна вартість робіт з реконструкції «Гоптівки» — 71 мільйон гривень. За актами виконаних робіт, уже виплачено 67 мільйонів 300 тисяч гривень.

    — Усі кошти, виділені урядом на реконструкцію, пішли у справу, — каже Олександр Мірза. — Це видно і відчутно всім, хто потрапляє на пункт пропуску. Безумовно, моменти накопичення транспортних засобів бувають — тоді, коли автомобілі, оформлені українською стороною, не можуть бути пропущені російською стороною з об’єктивних причин.

    — Мені часто доводиться перетинати кордон у цьому пункті пропуску, — розповідає харків’янка Валентина Рудь. — В Бєлгороді, по той бік кордону, живуть мої діти з онуками. Тому майже на всі свята їжджу до них з гостинцями. Раніше такі подорожі були для мене, вже літньої жінки, досить проблемними. Тепер вони стали приємнішішими, оскільки вся процедура триває лічені хвилини.

    З її думкою цілком погоджується й росіянин Василь Кузовікін, який часто відвідує Харків у справах. Він розповів, що в нього також немає нарікань щодо перетину цієї частини українського кордону, особливо тепер, коли в пункті пропуску «Гоптівка» побудовано своєрідне місто. Адже раніше, за словами Василя Кузовікіна, тут не було ані води, ані каналізації.

    Швидкість — пильності не завада

    — Усі громадяни, які перетинають державний кордон, роблять це в найкомфортніших умовах, — каже заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома. — А ще два роки тому, як тільки розпочиналася реконструкція, вистачало скептиків, які не вірили, що роботи будуть проведені своєчасно і якісно.

    Можливо, незабаром у пункті пропуску «Гоптівка» запровадять ще й спеціальні картки, які вже діють у міжнародному аеропорту «Харків». Тоді перетнути українсько-російський кордон можна буде ще швидше, ніж сьогодні: не за одну, а за півхвилини. Але, на думку митників, перш ніж запроваджувати картки, потрібно прорахувати економічний ефект від такого нововведення.

    Вичерпну відповідь власкор газети отримала і ще на одне запитання: чи не впливає, приміром, швидкий перетин кордону на пильність митників?

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Хто підставить плече економіці?

    З початку року (станом на 1 жовтня) від нерезидентів в Україну надійшло $109 млрд і вийшло $99 млрд, тобто різниця становить $10 млрд. Про це журналістам повідомив керівник групи радників Національного ...

    З наступного року візовий режим з ЄС потеплішає

    Моє питання стосується візових проблем. Студентам і молодим людям у країнах за межами ЄС дуже важко одержати європейську візу. Чи плануєте ви спростити візові процедури для країн, що не є членами ...

    П.Лазаренко лишат свободы, если он вернется на Украину, – прокуратура

    В случае возвращения экс-премьер-министра Украины Павла Лазаренко на Украину, его ожидает лишение свободы. Об этом 1 ноября сообщил начальник главного следственного управления по расследованию ...

    Небезпека на вістрі голки?

    Чому в країні після вакцин, котрі повинні були пройти всі необхідні для реєстрації клінічні випробування, помирають діти? Чи можуть батьки бути абсолютно впевненими, що з їхньою дитиною після ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    С огромной благодарностью отзываемся о тех, от кого зависит разработка этого интернет портала.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b