Ями на дорогах: глибина питання

    Ями на дорогах: глибина питанняЗа даними ДАІ, у Луганську третина доріг перебуває в незадовільному стані. Зима ще не закінчилася, а асфальт на луганських дорогах уже «розтанув», залишивши після себе величезні зяючі діри. Вулиці перетворилися на справжню смугу перешкод. Через це не тільки автомобілі ламаються, а і з кожним днем зростає кількість ДТП. Тому ДАІ міста Луганська приступила до обстеження дорожньої мережі, щоб визначити найбільш небезпечні ділянки.

    - Було проведено позачергове обстеження дорожньої мережі міста разом із представниками комунальних служб. Висновки не порадували: на даний момент майже третина луганських доріг перебувають у незадовільному стані. А це суттєво впливає і на безпеку дорожнього руху. Водії, об'їжджаючи ями, роблять зайві маневри, це, у свою чергу, призводить до аварійних ситуацій, а іноді і до дорожньо-транспортних подій, — розповідає інспектор сектору організації дорожнього руху ДАІ ЛМУ, капітан міліції Володимир Анапольський. За результатами обстеження луганських доріг посадовим особам дорожніх, комунальних підприємств видаються приписи на усунення виявлених недоліків.

    - І як же реагують на ваші вимоги посадовці? — цікавимося в працівників ДАІ.

    - Комунальники скаржаться на складні погодні умови в зимовий період — часті перепади температури повітря, а «ремонтний сезон» ще не почався… Тому зараз визначили найбільш небезпечні ділянки, що потребують термінового хоча б і тимчасового ремонту. Поки що латають ями навіть граншлаком, тротуарною плиткою… Але це, ще раз повторюся, тимчасові заходи. І як тільки потеплішає, комунальні служби зобов'язані будуть виправити недоліки й зробити ремонт доріг, як треба, — уточнює Володимир Анапольський.

    У випадку невиконання комунальниками приписів, ДАІ має намір передавати відомості до прокуратури, яка накладатиме на порушників штрафи.

    У ході обстеження ДАІ також звертає увагу на стан технічних засобів регулювання (розмітку, світлофори й т. п.). Недоліків багато і тут. По всіх них видаються приписи власникам доріг. У ДАІ відзначають, що, як правило, дорожні служби адекватно реагують на їхні приписи, однак усе залежить від обсягів фінансування цих служб. А поки луганські дороги далекі від досконалості, ДАІ радить водіям бути обережніше.

    - Водій за правилами дорожнього руху має враховувати обстановку і, побачивши перешкоду, зобов'язаний вжити заходів — безпечно об'їхати перешкоду або зупинити транспортний засіб. Тобто якщо яму видно, він зобов'язаний її об'їхати. Якщо ж вона залита дощовою водою, чимсь прикрита, і він її об'єктивно не бачив, тоді викликаєте ДАІ, показуєте, складається схема події, викликаються шляховики, складається акт, що яма сприяла скоєнню ДТП, — розповів капітан міліції. — Щоправда, подібних звернень — одиниці, як і випадків, коли була доведена провина дорожників.

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Про відзначення 100-річчя з дня народження Віктора Івченка, Верховна Рада України

    ПОСТАНОВА  Верховної Ради України 4 листопада 2012 року виповнюється 100 років з дня народження українського кінорежисера, Народного артиста Української РСР Віктора Іларіоновича Івченка.

    Определен персональный состав парламентских комитетов

    Парламент голосами 339 народных депутатов (из 358 зарегистрированных) принял за основу и в целом проект Постановления «О комитетах Верховного Совета Украины седьмого созыва» (№1010).

    Про призначення Ю. Кучерука головою Теофіпольської районної державної адміністрації Хмельницької області, Президент України

    Розпорядження  Президента України Призначити КУЧЕРУКА Юрія Юрійовича головою Теофіпольської районної державної адміністрації Хмельницької області. Президент України

    Суд на Кипре приговорил ливанца к 4 годам лишения свободы за подготовку покушения на туристов

    Суд города Лимассол (Кипр) в четверг приговорил к четырем годам лишения свободы ливанца Хусама Талиба Якуба, который был признан виновным в заговоре с целью убийства туристов из Израиля, сообщает ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Огромное спасибо от кого зависит продвижение портала.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b