Ще один крок у майбутнє

    Ще один крок у майбутнє

    Група Метінвест може бути прикладом для підприємств галузі як у модернізації, так і в залученні іноземних інвестицій

    Днями на малій батьківщині глави держави відбулася знакова не лише для Донбасу, а й для усієї України подія: в Єнакієво розпочалося будівництво надпотужної повітрярозподільчої установки. Унікальність цього проекту ще й у тому, що він засвідчив: іноземні інвестори, незважаючи на досить складну ситуацію в світовій економіці, готові йти до тих, кому вони довіряють. Адже зі 130 мільйонів, в які обійдеться будівництво цього об’єкта, ініціатором якого виступила добре знана в Україні і за її межами компанія Метінвест, значну частину внесе французька компанія «Air Liguide» спільно з Європейським банком реконструкції і розвитку — 100 мільйонів євро, приблизно 30 млн євро — Метінвест.

    Під час закладення першого каменя у фундамент об’єкта Президент України, який особисто виконав цю почесну місію, зокрема наголосив: «Українська металургійна промисловість — фундамент економіки України. І від її розвитку залежить успіх нашої держави. Те, що останнім часом модернізуються підприємства металургійного комплексу, запроваджуються нові технології, не може не радувати. Конкурентоспроможність — головна складова успіху не лише в металургії, а й в економіці. Цей проект є тісно пов’язаним, оскільки існує стратегічний зв’язок між інвестором і замовником, ЄБРР, який благословив цей контракт і є фінансовою структурою, що фінансуватиме цей проект. Це ще один крок у майбутнє».

    Солідарний з главою держави і Ринат Ахметов, який зазначив, що прихід в країну крупного інвестора завжди позитивний сигнал для всіх. Водночас він висловив упевненість, що Україна має великий потенціал як для розвитку своєї економіки, так і для участі в цьому процесі серйозних зарубіжних інвесторів.

    У свою чергу віце-президент французької компанії в Північній і Центральній Європі Гі Зальцгебер підкреслив, що вибір Метінвесту — велика честь для компанії, яку він представляє. І підтвердив, що «Air Liguide» готова інвестувати великі суми в будівництво таких установок.

    Ці слова представника іноземного інвестора, по суті, є свідченням довіри зарубіжних бізнесменів до української економіки загалом і підтвердженням високої репутації Метінвесту в ділових колах України та за її межами. Адже, як наголосив генеральний директор цієї компанії Ігор Сирий, Метінвест виступив гарантом інвестицій і надасть «Air Liguide» необхідну підтримку для створення стійкого бізнесу в Україні.

    Особливої уваги заслуговує також те, що застарілі установки з виготовлення кисню для сталеварних підприємств, окрім великих енерговитрат, «прославилися» ще й значними обсягами викидів шкідливих речовин в атмосферу. Будівництво французькою компанією нового об’єкта дасть змогу скоротити енергетичні затрати й знизити рівень забруднення довкілля на 30%. Тому з повним правом можна стверджувати, що підприємства Групи Метінвест живуть не лише днем сьогоднішнім, а дбають передусім про майбутнє, роблять усе для того, щоб посилити свої позиції у жорсткій конкурентній боротьбі на світовому металургійному ринку.

    ДОВІДКА "УК"

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Про забезпечення виконання Закону України "Про насіння і садивний матеріал", Міністерство доходів і зборів

    Начальникам митниць Департамент митних інформаційних технологій та статистики  Про забезпечення виконання Закону України "Про насіння і садивний матеріал"

    Про реєстрацію довірених осіб кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах на повторних виборах народних депутатів України 15 грудня 2013 року, Центральна виборча комісія

    Про реєстрацію довірених осіб кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах на повторних виборах народних депутатів України 15 грудня 2013 року

    Гендерна нерівність з поправкою на біатлон

    За рік до зимових-Ігор-2014 у Сочі у вітчизняних уболівальників зявився серйозний привід для оптимізму. З чемпіонату світу з біатлону, який проходив у Чехії, збірна України повернулася з пятьма ...

    У столиці працівники Державтоінспекції затримали крадіїв … квітів

    У Соломянському районі Києва, 18 листопада, о 5-й годині ранку працівники ДАІ проїзджаючи по вулиці Народного Ополчення, помітили двох чоловіків, які на клумбі щось намагалися викопати. Зважаючи ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Огромное количество актуальной информации. Огромнейшее спасибо. Очень благодарны! Ребята - Вы молодцы.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b