Байдуже до новітнього «кидалова»

    Байдуже до новітнього «кидалова»терміново знадобилися гроші, щоб відремонтувати побитий автомобіль. У пошуках коштів звернувся до однієї з організацій, які на сторінках волинських газет постійно пропонують позичити гроші: від 10 тисяч до півмільйона. Без застав, довідок з місця роботи, порук, а лише за наявності паспорта й ідентифікаційного коду. Себто бюрократична тяганина, що у будь-якому банку вимотує сили і нерви, у них зведена до мінімуму.

    У скромно обставленому офісі дві симпатичні дівчини пояснили, що потрібна сума буде в нього на руках уже через три дні. Але спочатку треба, щоб він підтвердив свою платоспроможність і вніс на рахунок центрального офісу організації, яку вони представляють у Луцьку, одноразовий платіж — дві з половиною тисячі гривень і ще три з половиною сотні комісійних. Після цього дали для підпису набраний дуже дрібним текстом договір.

    Через три дні гроші не надійшли. Лучанин звернувся до офісу «добрих позичальників». Йому розповіли, що в договорі йдеться не про виділення очікуваного кредиту, а про те, що він має право разом з іншими, подібними до себе, очікувати, коли на розрахунковому рахунку центрального офісу (у Харкові чи в якомусь іншому місті) набереться достатня сума коштів. Тоді проведуть розіграш, в якому з’ясують, кому саме і скільки коштів виділяти.

    — Та це ж шахрайство! — вигукнув обурений лучанин. — Негайно поверніть мої кошти!

    — Нічим не допоможемо, все вирішує центральний офіс! — повідомили спантеличеному чоловікові. — Нагадуємо, згідно з підписаним вами договором, щомісяця ви маєте… сплачувати нові внески. А там, дивись, колись і виграєте право отримати кредит.

    — Та ви ж дурите людей!

    — А ви читали договір, які самі підписували? Хіба не здалося дивним, що ви прийшли позичати гроші, а вас примушують їх платити?

    Договори, які пропонують новітнім Буратіно адепти методів лисиці Аліси й кота Базіліо, жахають юристів. Набрані дуже дрібним шрифтом, закручені так, що не тільки у старенької бабусі, а й у кваліфікованого правника мізок шкереберть. Але змучені злиднями люди, ніби в гіпнотичному тумані, часто підписують їх.

    З іншого боку, найняті шахраями кваліфіковані юристи виписують ці договори досить грамотно. Оскільки вони періодично виступають предметом розгляду у правоохоронних органах і судах, то повинні юридично убезпечити тих, хто, говорячи кримінальною термінологією, стоїть за новітньою формою «кидалова».

    Та за суттю своєю це — шахрайські документи. І спрямовані вони на безкарне обдирання найбільш незахищених і, як правило, малограмотних в юридичному плані верств населення.

    Одна з волинських обласних газет навіть надрукувала список кредитних організацій, які діють на Волині і (якщо вірити рекламі) без зайвих бюрократичних формальностей хочуть допомогти людям швидко отримати жадану позику. Але чомусь не завжди до них можна додзвонитися і знайти їх офіси.

    За роки державної незалежності України назавжди зникло чимало фінансових структур типу «Українського будинку селенгу», що хотіли фінансово ощасливити нас, убогих. Натомість повиростали і тихо пішли в забуття пов’язані з ними кримінальні справи і… оформлені на підставних осіб маєтки організаторів цього бізнесу. Попри це, ласих до чужих грошей, які готові будь-кого завести у Країну Дурнів, не поменшало. Як і тих, що готові їм вірити.

    Раніше довірливому Буратіно лисиця Аліса і кіт Базіліо казали: «На цьому полі викопай ямку, скажи: «Крекс! Пекс! Фекс!», поклади в ямку золотий, загорни землею, присип сіллю, добре полий і йди спати. На ранок виросте деревце, на ньому замість листя будуть золоті монети».

    Тепер упійманим з допомогою реклами в засобах масової інформації живим буратіно новітні шахраї «втюхують» видрукувані дрібнесеньким шрифтом, закручені договори. І також змушують нещасних назавжди «закопувати» свої кревні. Щоправда, тепер уже — на чужих рахунках.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    От компании Time Warner потребовали компенсировать разделение экранизации книги «Хоббит» на 3 части

    Кинопродюсеры братья Боб и Харви Вайнштейны подали иск к компании Time Warner за разделение экранизации книги Дж. Р. Р. Толкиена «Хоббит» на три части. По мнению истцов, в 1998 году продавших ...

    Уволен прокурор, требовавший изъять из российских школ книги С.Есенина

    В Ставропольском крае (РФ) уволен прокурор, заявивший о необходимости запрета в школьных библиотеках произведений Сергея Есенина и Владимира Набокова. Как сообщает пресс-служба прокуратуры региона, ...

    На Харківщині в ДТП загинув чоловік, ще четверо отримали травми

    1 грудня, о 9 годині 20 хвилин, в місті Дергачі сталася дорожньо-транспортна пригода за участю двох легковиків та автобуса.

    Об адвокате - устами Клиентов

    Очень уникальный, актуальный и абсолютно не похожий на существующие ресурс! Я хочу отблагодарить вас материально. Как это можно организовать?

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b