Чому не виплачують пенсію в повному обсязі?

    Чому не виплачують пенсію в повному обсязі?Вважаю, що з 2007 року мені не виплачують пенсію в повному обсязі. Адже у той рік вийшов Указ Президента, відповідно до якого учасникам бойових дій та інвалідам війни пенсію підняли на 25% від прожиткового мінімуму. А розмір його на той час становив 410 гривень.

    З того часу шукав правду по всіх усюдах, і в район їздив, і навіть у Київ до Головного управління Пенсійного фонду. Але ніхто толком не може пояснити, чому не доплачують належні мені гроші. А із 2007 року цей борг вже становить понад 2 тис. гривень.

    Прошу адресувати мого листа до фахівців, які або пояснять, чому мені не доплачують, або встановлять, що зі мною чинять незаконно та повернуть заборговане.

    А. СОЛОНЦЕВИЙ, с. Пісочин Харківської обл.

    Владислав МАШКІН, директор департаменту пенсійного забезпечення Мінсоцполітики:

    — З 01.07.2006 року відповідно до змін, внесених до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», учасникам бойових дій пенсії або щомісячне довічне грошове утримання чи державна соціальна допомога, що виплачується замість пенсії, підвищуються в розмірі 25% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

    Законом «Про Державний бюджет України на 2007 рік» було затверджено прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, розмір якого з 1 квітня становив 406.00 грн. Крім цього, вказаним законом було встановлено, що для визначення мінімального розміру пенсії за віком відповідно до абзацу першого частини першої статті 28 Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» з 1 квітня та з 1 жовтня 2007 року застосовується прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, збільшений на 1%.

    Тобто прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, в розмірі 410,06 грн (406,00 грн х 101%), застосовувався виключно для визначення мінімального розміру пенсії за віком. Для обчислення надбавок та підвищень до пенсії застосовувався прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, в розмірі 406,00 грн.

    Ви отримували підвищення як учасник бойових дій в розмірі 25% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, розмір якого, зокрема, станом на 01.05.2007 року становив 101,50 грн (406,00 грн х 25%), що відповідає чинному законодавству.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    МВД ликвидировало спецподразделение «Беркут»

    Министерство внутренних дел Украины ликвидировало спецподразделение «Беркут». Соответствующий приказ подписал исполняющий обязанностей министра МВД Арсен Аваков.

    У «Зеленій гірці» спеки не бояться

    Поспілкуватися з природою, набратися сил, енергії та заховатися від неймовірної спеки найзаповітніша мрія більшості вітчизняних відпочивальників. Харківським школярам, які оздоровлюються цього ...

    Про відмову Радамовському М.М., Куліченко О.Ю., Кравцю Ю.Г., Губському Б.Е., Харламову О.В., Легкому В.В. в реєстрації кандидатами у народні депутати України, Центральна виборча комісія

    Про відмову Радамовському М. М., Куліченко О. Ю., Кравцю Ю. Г., Губському Б. Е., Вовку В.І., Харламову О. В., Легкому В. В. в реєстрації кандидатами у народні депутати України

    З подіуму — до школи

    Учні, батьки, вчителі кожен із них по-своєму уявляє ідеальну шкільну форму. Комусь важливо, щоб вона була гарною, іншим зручною і виготовленою з якісних натуральних тканин. Проте знайти форму, ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Этот сайт суперовый! Пользовался очень чуть ли не по три раза на день. Думаю, что этот интернет портал ждет хорошее будущее. Желаю удачи. Хотелося б встречаться с Вашими новыми работами чаще! Дерзайте!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b