Щодо віднесення витрат на страхування експертних висновків до податкових витрат, Державна податкова служба УкраїниДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

  1. 30.10.2012  № 4178/0/51-12/15-1416
  2. Щодо віднесення витрат на страхування експертних висновків до податкових витрат

    Державна податкова служба України розглянула лист <...> стосовно віднесення витрат страхування експертних висновків з питань промислової безпеки та охорони праці до складу витрат і повідомляє.

    Відносини у сфері страхування здійснюються відповідно до Закону України "Про страхування"( 85/96-ВР ).

    Відповідно до ст. 2 Закону України "Про страхування" ( 85/96-ВР ) страхування — це вид цивільно-правових відносин щодо захисту майнових інтересів фізичних осіб та юридичних осіб у разі настання певних подій (страхових випадків), визначених договором страхування або чинним законодавством, за рахунок грошових фондів, що формуються шляхом сплати фізичними особами та юридичними особами страхових платежів (страхових внесків, страхових премій) та доходів від розміщення коштів цих фондів.

    Страховиками визнаються фінансові установи, які створені у формі акціонерних, повних, командитних товариств або товариств з додатковою відповідальністю згідно з Законом України "Про господарські товариства"( 1576-12 ) з урахуванням особливостей, передбачених цим Законом, а також одержали у встановленому порядку ліцензію на здійснення страхової діяльності. Учасників страховика повинно бути не менше трьох.

    Відповідно до пп. 140.1.6 п. 140.1 ст. 140 Податкового кодексу України( 2755-17 ) (далі — Кодекс) при визначенні об'єкта оподаткування враховуються будь-які витрати із страхування ризиків загибелі врожаю, транспортування продукції платника податку; цивільної відповідальності, пов'язаної з експлуатацією транспортних засобів, що перебувають у складі основних засобів платника податку; будь-які витрати із страхування ризиків, пов'язаних із виробництвом національних фільмів (у розмірі не більше 10 відсотків вартості виробництва національного фільму); екологічної та ядерної шкоди, що може бути завдана платником податку іншим особам; майна платника податку; об'єкта фінансового лізингу, а також оперативного лізингу, концесії державного чи комунального майна за умови, якщо це передбачене договором; фінансових, кредитних та інших ризиків платника податку, пов'язаних із провадженням ним господарської діяльності, в межах звичайної ціни страхового тарифу відповідного виду страхування, що діє на момент укладення такого страхового договору, за винятком страхування життя, здоров'я або інших ризиків, пов'язаних з діяльністю фізичних осіб, що перебувають у трудових відносинах з платником податку, обов'язковість якого не передбачена законодавством, або будь-яких витрат із страхування сторонніх фізичних чи юридичних осіб.

    Виходячи з вищевикладеного положеннями Кодексу ( 2755-17 ) не передбачено включення витрат на страхування експертних висновків з питань промислової безпеки та охорони праці до складу витрат при визначенні об'єкта оподаткування податком на прибуток.

    Заступник Голови

    А. Ігнатов

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Про офіційні (облікові) курси банківських металів, Національний банк України

    Національний банк України 13.09.2012 встановлює офіційні (облікові) курси банківських металів Код цифровий Код літерний Кількість унцій Назва Облікові курси

    а саме депозитарної діяльності депозитарної установи, ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «АВІСТА-БРОК», Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Щодо видачі ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку — депозитарної діяльності, а саме депозитарної діяльності депозитарної установи, ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «АВІСТА-БРОК»

    Про погодження передачі будівлі у м. Красилові в державну власність, Кабінет Міністрів України

    Про погодження передачі будівлі у м. Красилові в державну власність Погодитися з пропозицією Міністерства юстиції та Красилівської міської ради (Хмельницька область) щодо передачі будівлі по вул. Театральній, 1, у м. Красилові в державну власність з віднесенням її до сфери управління зазначеного Міністерства.

    Про затвердження Порядку взаємодії між підрозділами органу доходів і зборів під час роботи з безхазяйними речами та майном, що переходить у власність держави, Міністерство доходів і зборів України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 31 жовтня 2013 р. за № 1849/24381 Про затвердження Порядку взаємодії між підрозділами органу доходів і зборів під час роботи з безхазяйними речами та майном, що переходить у власність держави

    Об адвокате - устами Клиентов

    Хочу просто поблагодарить Вас!. Сегодня совершенно случайно набрел на этот интернет сайт, чему крепко рад! С огромным удовольствием сошлюсь на Вас на своей станичке!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b