Швидкий гол позбавляє аристократизму

    Швидкий гол позбавляє аристократизму

    Чинного володаря найпочеснішого європейського клубного трофею «Шахтар» обіграв чисто і стильно

    У день матчу донецького «Шахтаря» проти лондонського «Челсі» сталася подія, що відразу перетворилася на сенсацію. Навіть якби посеред міста приземлився НЛО чи відшукався кандидат у депутати, який нічого не обіцяє, безперечно, це викликало б менший резонанс… Словом, у це важко повірити, та факт залишається фактом: у касах «Донбас Арени» несподівано з’явилися квитки на вечірній поєдинок. Легко здогадатися, оті 865 квитків, які не викупили британські вболівальники, розійшлися серед донеччан і гостей міста миттєво.

    Цей епізод зайвий раз засвідчує про неабиякий ажіотаж довкола матчу гірників проти переможця торішньої Ліги чемпіонів. Цікаво, що підтримати «аристократів» на трибуні стадіону отримав нагоду Надзвичайний і Повноважний Посол Великобританії в Україні Саймон Сміт, який саме приїхав на Донеччину. Щоправда, шанси своїх земляків він оцінив досить скромно, зробивши невтішний для них прогноз — 2:1 на користь господарів (до речі, такий самий рахунок упевнено назвала переважна більшість місцевих провидців у опитуванні, проведеному ФК «Шахтар»).

    У вівторок гірники могли забити й більше. Фото з сайту ФК Шахтар

    Супермотивовані господарі й справді добре налаштувалися на цей поєдинок, а «аристократи» тепер можуть тільки дякувати Петру Чеху, який у цей вечір був схибив лише двічі.

    Забивши швидкий гол, «Шахтар» аж ніяк не поспішав віддавати ініціативу лондонцям, а упевнено диктував свої умови. Британцям у центрі поля настільки «перекрили кисень», що вони ніяк не могли розігнати своїх атак. А наш чемпіон, вмикаючи «фірмову» швидкість, неодноразово створював небезпечні моменти біля воріт суперника. Ще в першому таймі господарі мали змогу збільшити рахунок і остаточно збити пиху з гравців зіркового «Челсі». І хоча «танкіст» у воротах суперника старався, не покладаючи довгих рук, гірники в дебюті вже другого тайму таки ще раз довели свою перевагу. І нітрохи не знітилися, пропустивши наприкінці зовсім не обов’язковий гол, упевнено довівши матч до перемоги, яка вивела їх на перше місце в групі. «Ми показали чемпіонський європейський футбол», — підсумував після фінального свистка зусилля партнерів капітан команди Даріо Срна.

    «Гра вийшла такою, якою її і сподівався побачити, — прокоментував перебіг подій на полі Мірча Луческу. — Я вже казав, що ми тепер можемо грати на пристойному рівні і вигравати у таких команд, як «Челсі». Це, мабуть, один із найбільш видовищних наших матчів за останній час — підтвердження того, що молоді гравці «Шахтаря» ростуть і грають дедалі впевненіше. Нітрохи не вагаюся — ми сьогодні повністю заслужили цю перемогу, яка могла бути ще переконливішою, проте Чех просто дуже добре грав у воротах».

    «…У Лондоні ще заб’ємо!» — впевнено й емоційно доводив комусь один з уболівальників, які гучно святкуючи перемогу, не забували й про поєдинок цих суперників через два тижні. Тим часом суперники сподіваються на реванш. «Думаю, сьогоднішній поєдинок — не показник, — переконаний наставник «Челсі» Роберто Ді Матео. — У нас хороша команда, і ми покажемо це в наступному матчі. Впевнений, що в Лондоні «Шахтарю» буде непросто…» Власне, такими самими будуть всі інші матчі групового турніру. І якщо гірникам вдасться налаштуватися на них не гірше, ніж на згаданий поєдинок, вихід із групи стане реальністю.

    ТАБЛО «УК»

    Ліга чемпіонів, група Е

    Шахтар — Челсі — 2:1

    Голи: Тейшейра (3), Фернандінью (52) — Оскар Жуніор (88)

    Нордшелланд — Ювентус — 1:1

    Голи: Бекманн (50) — Вучініч (81)

    І В Н П М О

    Шахтар 3 2 1 0 5-2 7

    Челсі 3 1 1 1 7-4 4

    Ювентус 3 0 3 0 4-4 3

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Куди там Суворову…

    Оце зима видалася цього сезону, справжня, класична: багато снігу, морозець. Дітлашня у дворі мого будинку використовує її на повну. Із пагорба на санчатах і лижах катається. А ближче до музичної ...

    На Миколаївщині юнак викрав мотоцикл, у свого колеги, лише на годину – поки не зупинили інспектори ДАІ

    Сьогодні вночі, 21-річний парубок, прибув на роботу в нічну зміну. Під час перерви працівник вирішив покататися на мотоциклі свого колеги. При цьому новоспечений водій не мав документів на транспортний ...

    Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації, Верховна Рада України

    ПОСТАНОВА  Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє: 1. Прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації (реєстр. № 2731), поданий Кабінетом Міністрів України.

    Про присвоєння рангів державним службовцям, Кабінет Міністрів України

    Про присвоєння рангів державним службовцям Відповідно до статті 26 Закону України "Про державну службу"( 3723-12 ): Присвоїти третій ранг державного службовця

    Об адвокате - устами Клиентов

    Привет!. Совершенно случайно набрел на этот интернет портал, чему очень рад! С большим удовольствием размещу ссылку на своей страничке в интернете!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b