Тверде «Так» Великобританії

    Тверде «Так» Великобританії

    Офіційний Лондон переконаний, що Україна належить до сім’ї європейських держав

    У ході робочого візиту до Великої Британії міністр закордонних справ чинний голова ОБСЄ Леонід Кожара зустрівся з держсекретарем у закордонних справах Великої Британії Вільямом Хейгом. За результатами зустрічі оприлюднено їхню спільну заяву, в якій ідеться про широке коло питань двосторонньої співпраці, ключове з яких — євроінтеграційні прагнення нашої держави.

    «Ми дійшли згоди, що політична асоціація та економічна інтеграція України з ЄС відкриють значні можливості як для України, так і для Євросоюзу, і зроблять важливий внесок задля процвітання та безпеки їхніх громадян. Велика Британія твердо переконана, що Україна належить до сім’ї європейських держав. У цьому контексті ми обговорили шляхи підтримки Великою Британією зусиль України, спрямованих на реформи, зокрема щодо зміцнення українських судових та законодавчих інституцій відповідно до європейських цінностей та практик», — ідеться у заяві глав дипломатичних відомств.

    У цьому контексті наголошується на тому, що Сполучене Королівство вкотре підтверджує свою підтримку зусиллям України в реалізації реформ, що дадуть змогу підписати взаємовигідну Угоду про асоціацію з Європейським Союзом: «Ми маємо намір працювати разом, щоб зробити третій саміт «Східного партнерства» у Вільнюсі успішним».

    Крім того, сторони обговорили шляхи налагодження тіснішої співпраці для досягнення цілей ОБСЄ, адже нинішнє українське головування в цій організації надає ідеальну можливість для досягнення прогресу з питань, що становлять взаємний інтерес, зокрема таких, як неврегульовані довготривалі конфлікти на території ОБСЄ, передає прес-служба МЗС.

    Також домовлено співпрацювати задля подальшого розвитку торгівлі та інвестиційних відносин між Україною та Великою Британією. У цьому контексті наголошено на важливості забезпечення передбачуваного і прозорого бізнес-клімату, необхідного для стабільних іноземних інвестицій у нашу країну.

    У ході візиту до Сполученого Королівства Леонід Кожара також зустрівся із британськими парламентаріями: членами Палати лордів та Палати громад Парламенту Великої Британії — представниками Багатопартійної парламентської групи дружби з Україною та Британсько-Українського товариства.

    Міністр поінформував британських парламентаріїв про прогрес України в імплементації рекомендацій Ради ЄС у закордонних справах, наголосивши на пріоритетності підписання Угоди про асоціацію з ЄС на Вільнюському саміті «Східного партнерства». У свою чергу британські парламентарії підтвердили готовність продовжувати активний діалог з офіційним Києвом у контексті європейської інтеграції України. Так, глава парламентського Комітету з питань культури, спорту та ЗМІ Джон Віттінгдейл заявив, що Багатопартійна парламентська група дружби з Україною, яку він очолює, підтримує нашу державу в її рішучості підписати Угоду про асоціацію та має намір надавати Україні подальшу допомогу на цьому шляху. А голова Британсько-Українського товариства Лорд Різбі запевнив у підтримці Великої Британії євроінтеграційних прагнень України.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Про підписання Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про повітряне перевезення, Кабінет Міністрів України

    Про підписання Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про повітряне перевезення Схвалити проект Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про повітряне перевезення.

    Про відзначення державними нагородами України працівників акціонерного товариства «Завод «Фіолент», Автономна Республіка Крим, Президент України

    Указ  Президента України За вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної промисловості, впровадження сучасних технологій у виробництво, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 100-річчя від дня заснування акціонерного товариства "Завод "Фіолент" постановляю:

    Професія: «стололаз»

    Презентації проектів, відкриття нових магазинів, виробничих ліній на будь-яких підприємствах (з виробництва бетону, цигарок чи солодкої води тощо) їхня стихія. І байдуже, що презентують. Однією ...

    Його твори лікують від неврозів цивілізації

    Його пєса Маленькі подружні злочини в постановці Roseau theatre стала терпким і гарячим глінтвейном у залі Молодого театру. Вона (Марі Брош) забрала Його (Мануель Олінжер) з лікарні. Він не памятає, ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Просто замечательный! Хорошенький ресурсик! Классно! Всё доступно и легко. Благодарю за профессиональный ресурс!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b