Сподівання справдилися наполовину

    Сподівання справдилися наполовинуІГРИ-2012

    Дворазовим призером Олімпіади у стрільбі стала 27-річна Олена Костевич із Чернігова

    У п’ятий змагальний день ми тримали кулаки за лідера української збірної з гімнастики Миколу Куксенкова, бронзових призерів Пекіна-2008 у стрибках у воду Іллю Квашу та Олексія Пригорова, майстра кульової стрільби Олену Костевич, прапороносця національної дружини дзюдоїста Романа Гонтюка та фехтувальницю Ольгу Харлан.

    З особливим нетерпінням уболівальники чекали особистих змагань з фехтування на шаблях, де на доріжку мала вийти юна зірка з Миколаєва. Оля Харлан гучно заявила про себе вже в чотирнадцятирічному віці, коли стала срібним призером чемпіонату Європи серед юніорів. У столицю Великої Британії учениця заслуженого тренера України Артема Скорохода прилетіла, маючи в особистій колекції золоту медаль літніх Ігор у Пекіні, сім нагород різного гатунку на чемпіонатах світу та дев’ять відзнак на першостях Європи.

    Найцікавіше на лондонському турнірі почалося у півфіналі, куди, крім нашої землячки, пробилися дворазова олімпійська чемпіонка — американка Меріел Загуніс, чемпіонка світу Софія Вєлікая з Росії та Чжиен Кім із Південної Кореї. Як і на світовій першості у Катанії, на шляху до фіналу жереб звів Харлан з лідером російської команди. На жаль, як і рік тому, судді зафіксували перемогу суперниці — 15:12.

    Ольга Харлан: "Моя шаблюка добряче рубала". Фото з сайту daylife.com

    — Загальний баланс особистих зустрічей з росіянкою в мене негативний, — зізналася 21-річна спортсменка журналістам. — Софія вища за мене, до того ж останнім часом моя головна конкурентка змінила стиль ведення поєдинку. Можливо, це пов’язано з тим, що два останніх роки збірну Росії очолює відомий французький спеціаліст Крістіан Бауєр. Не випадково під його керівництвом росіянка рік тому стала чемпіонкою світу, обігравши у вирішальній сутичці Меріел Загуніс.

    Утративши шанси на олімпійське золото, Харлан не опустила руки. У поєдинку за третє місце вона впевнено перемогла дворазову олімпійську чемпіонку Загуніс — 15:10.

    Ще одну бронзову нагороду здобула Олена Костевич. Нагадаю, що саме чернігівська спортсменка відкрила лік нашим нагородам у Лондоні. Тоді вона відзначилася у стрільбі з пневматичного пістолета. Цього разу 27-річна Олена у фіналі змагань з малокаліберного пістолета на 25 метрів перестріляла Зорану Арунович із Сербії і стала дворазовим призером тридцятих Олімпійських ігор.

    Переможницею несподівано стала 19-річна кореянка Чжан Мі Кім, яка встановила новий олімпійський рекорд, набравши 792,4 очка.

    Ще в двох видах олімпійської програми наші атлети зупинилися за крок до п’єдесталу. Киянин Микола Куксенков посів четверте місце у фіналі багатоборства в спортивній гімнастиці. Його товариш по команді Олег Верняєв фінішував одинадцятим.

    Не вдалося дострибнути до медалей українському дуету Кваша — Пригоров. У стрибках з 3-метрового трампліна Ілля й Олексій фінішували четвертими, відставши від американців Роя Дюме і Крістіана Іпсена на 12 балів. Тепер в українців залишаються шанси здобути медалі лише в індивідуальних змаганнях.

    Не зумів підкорити олімпійський подіум дзюдоїст Роман Гонтюк. У стартовій сутичці жереб звів 28-річного атлета з Івано-Франківщини з призером Олімпійських ігор у Пекіні Тьягу Камілу з Бразилії. За три хвилини південноамериканець здобув дострокову перемогу, отримавши від суддів максимальну оцінку «іппон».

    Після п’яти днів у загальному заліку Олімпіади продовжує зберігати лідерство збірна Китаю. Спортсмени Піднебесної здобули 17 золотих, 9 срібних та 4 бронзові нагороди. Друге місце в американців (12-8-9), на третє вийшли представники Південної Кореї (6-2-4).

    Україна тринадцята: 2 золоті та чотири бронзові медалі.

    Ольга ХАРЛАН, бронзовий призер у фехтуванні на шаблях

    «Бій за третє місце складався так, що в якусь хвилину я відчула: все втрачено. Але у вирішальний момент поєдинку проти американки Загуніс зібрала всю волю в кулак. Мене запитують: де було важче — в Пекіні, коли здобувала командне золото, чи тут в індивідуальному турнірі? Важко порівнювати, але в Лондоні дуже не вистачало дівчат поруч, їхньої підтримки, командного духу. Сподіваюся, вболівальники ще побачать наш квартет на Іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро».

    Олена КОСТЕВИЧ, дворазовий бронзовий призер з кульової стрільби

    «У вирішальний раунд із тих спортсменок, хто виступав у фіналі два дні тому, пробилися тільки я і сербка Зорана Арунович. Малокаліберний пістолет не можна назвати моєю улюбленою вправою. Я люблю довго вицілювати, а тут треба все робити швидко. Успіхи і титули прийшли тільки в цьому олімпійському циклі. Ця бронза для мене, як золото».

    Ілля КВАША, бронзовий призер Пекіна-2008:

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    а саме депозитарної діяльності депозитарної установи, ТОВ "Підприємство "Росан-Цінні папери", Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Щодо видачі ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку — депозитарної діяльності, а саме депозитарної діяльності депозитарної установи, ТОВ "Підприємство "Росан-Цінні папери"

    28 лютого 2014 року відбудеться позачергове засідання Ради суддів України

    28 лютого 2014 року о 10 год. 00 хв. у приміщенні Верховного Суду України (м. Київ, вул. П. Орлика, 8) відбудеться позачергове засідання Ради суддів України.

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 30.07.2012 № 995, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 30.07.2012 № 995 Згідно з повноваженнями, наданими Законом України "Про електроенергетику"( 575/97-ВР ) та Указом Президента України від 23.11.2011 № 1059( 1059/2011 ) "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики", відповідно до Правил Оптового ринку електричної енергії України ( v0921227-03 ), затверджених постановою НКРЕ від 12.09.2003 № 921, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Про звільнення В. Арнаута з посади голови Ренійської районної державної адміністрації Одеської області, Президент України

    Розпорядження  Президента України Звільнити АРНАУТА Василя Петровича з посади голови Ренійської районної державної адміністрації Одеської області. Президент України

    Об адвокате - устами Клиентов

    Влюблена в ваш сайт по уши!!! Какие же Вы просто молодцы!!! Желаю материального благополучия и творческих успехов!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b