З’ясували, чий меч довший

    З’ясували, чий меч довшийБійці зчепилися не на жарт і щосили молотили один одного мечами, незважаючи навіть на вигуки судді. Їх кинулися розбороняти зброєносці та секунданти, і вже за якусь мить, опанувавши себе, хлопці у важких металевих обладунках обійнялися і розійшлися по своїх кутках ристалища. І це зовсім не епізод із глибокого середньовіччя. Це — 11 міжнародний чемпіонат з історичного фехтування «Сталева ліга 2012». Минулими вихідними він пройшов у Білгород-Дністровській фортеці, що неподалік Одеси. Стіни цієї споруди, перш ніж стати пам’яткою національного значення, свого часу пережили чимало справжніх баталій.

    Турнір, звісна річ, не бойовище, але й не костюмована вистава.

    «Так, це небезпечно, — каже Роман Зеленін з Дніпропетровська, — тут трапляються і забиття, і розтягнення». Цього разу ні в поєдинках, ні в боях стінка на стінку якихось дуже небезпечних травм не було. Хоч загалом у понад десятирічній історії турніру «Сталева ліга» були і переломи, і серйозні струси мозку. Виконавчий директор турнірів Дмитро Кокшаров підкреслює, що ці змагання є повноконтактними, а відтак не менш небезпечними, ніж, приміром, бокс чи східні єдиноборства. А вибір середньовічних обладунків західно-європейського зразка продиктований не лише естетичними вподобаннями, вони забезпечують найкращу захищеність бійців. На турнірі можна було побачити і вбрання монгольського вершника, а обладунки давньоруського воїна потребували б додаткових елементів захисту. Відтак на мурах Білгород-Дністровської фортеці билися переважно «хрестоносці», котрих вживу цей середньовічний форт не бачив.

    «Сталева ліга» — бої не на смерть, та й не на жарт. Фото Івана ШЕВЧУКА

    Спортсменам потрібні неабиякі фізичні кондиції, адже вага обладунків сягає 30 кілограмів. Навіть просто ходити у них за 30-градусної спеки — справа обтяжлива. Вже не кажучи про те, щоб бігати, штовхатися і гамселити суперника мечем, ухиляючись та прикриваючись від його ударів. Тож коли дізнався, що серед бійців є троє дівчат, не знав, чи то дивуватися, чи захоплюватися. Анастасія Волошина — із Луцька. На час нашої розмови вона провела п’ять боїв і всі програла. «Поїду додому — буду більше тренуватися», — не занепадає духом дівчина.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Державна виконавча служба України, Міністерство юстиції УкраїниЗАТВЕРДЖЕНО

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства юстиції України 31.07.2013  № 1557/5 ( z1298-13 ) Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 1 серпня 2013 р. за № 1299/23831

    Глава государства подписал Указ о награждении по случаю Дня работников прокуратуры

    Президент Украины Виктор Янукович подписал Указ №649/2013 о награждении государственными наградами Украины по случаю Дня работников прокуратуры.

    У США знайшли вкрадену 10 років тому картину Анрі Матісса

    У США знайдено картину, створення якої приписують французькому художнику Анрі Матіссу, і яка була викрадена десять років тому з музею у столиці Венесуели.

    Ремонт основних доріг закінчується

    На 98% основних доріг загального користування державного значення ліквідовано ямковість. Залишилося відремонтувати 61 кілометр основних автошляхів.

    Об адвокате - устами Клиентов

    Спасибо создателям этого интернет проекта!!! Это действительно - большая находка! Так держать!!! Дерзайте!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b