Бджолярі злітаються до Києва

    Бджолярі злітаються до КиєваВалентин ОМРАМБАЛЬСЬКИЙ для «Урядового кур’єра»

    ПОДІЯ. Міжнародна федерація національних асоціацій бджолярів Апімондія вперше обрала Україну господинею світового конгресу бджільництва. Її ХХХХІІІ Всесвітній конгрес пройде у Києві у вересні-жовтні цього року. Він обіцяє стати найбільшим міжнародним галузевим заходом в історії України. Очікується, що на цю подію до нашої столиці з’їдуться майже 12 тисяч учасників і гостей з усіх куточків світу, багатьох з яких прийматиме кафедра бджільництва ім. В. А. Нестерводського Національного університету біоресурсів і природокористування України — єдина на пострадянському просторі.

    Громадські об’єднання пасічників, науковці та виробники продукції вже готуються до цієї події. Гільдія медоварів України провела на базі цієї кафедри Всеукраїнський конкурс питних медів, де було продемонстровано відродження стародавніх традицій благородного використання меду та виробів з нього, що є однією з унікальних особливостей пасічникування в Україні. Кращі зразки питних (неалкогольних) медів отримали почесні відзнаки, а деяких українських медоварів запросили на подібні акції в Казахстан, Німеччину та інші країни.

    Нині Україна входить у першу п’ятірку країн з виробництва меду.

    — На міжнародному рівні вона стала відома ще в 1814 році, коли українець Петро Прокопович винайшов розбірний рамковий вулик, — каже директор ННІ тваринництва і водних біоресурсів НУБіП України Валентина Дзіцюк. — Нині в країні є наукові установи, які можуть пишатися своїми розробками у цій сфері, й серед них наша кафедра бджільництва ім. В. А. Нестерводського. Її науковці створили внутрішньопородний тип української породи бджіл — хмельницький, технологію, яка дає змогу одержувати племінний матеріал за рахунок штучного осіменіння бджолиних маток. Тож штучне осіменіння тепер використовують і у бджільництві. Тобто нам є чим поділитися з міжнародною спільнотою.

    На пасіці кафедри впроваджують інноваційний проект «Апітерапія», в основі якого — цілющі властивості бджіл для оздоровлення людей.

    — Днями нашим гостем був колега із Швейцарського науково-дослідного інституту органічного виробництва аграрної продукції доктор Флоріан Лейбер, — розповідає завідувач кафедри Олексій Лосєв. — Його захопленню не було меж. Особливо сподобався будиночок на два вулики-кушетки з інгаляційними вікнами, який має терапевтичні лікувальні властивості. В основі апітерапії — близький контакт людини із бджолиними сім’ями через мікровібраційний масаж із бджолиного вулика: негативно заряджені іони, що утворюються під час польоту бджоли, стікають з волосків на тілі комахи і разом із сумішшю меду, прополісу і квіткового нектару забезпечують інгаляційний ефект.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    От парка «Диснейленд» через суд потребовали уволить сотрудника-расиста в костюме кролика

    Темнокожая семья из Сан-Диего (США) подала иск «Диснейленду», утверждая, что сотрудник парка развлечений в костюме кролика оказался расистом. Инцидент, возмутивший членов семейства с говорящей ...

    Про встановлення діагностичних критеріїв смерті мозку та процедури констатації моменту смерті людини, Міністерство охорони здоров'я України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14 жовтня 2013 р. за № 1757/24289 Про встановлення діагностичних критеріїв смерті мозку та процедури констатації моменту смерті людини

    С 1 ноября снегоуборочная техника будет дежурить круглосуточно

    Коммунальная корпорация "Киевавтодор" начнет с 1 ноября круглосуточное дежурство снегоуборочной техники. Об этом заявил директор корпорации Петр Береговой.

    Битва титанів

    Ринок ІТ розвивається настільки стрімко, що вчорашній, здавалось би, непереборний лідер завтра-післязавтра ризикує лишитися на узбіччі. Один із прикладів суперництво американських ІТ-гігантів ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Этот интернет портал - супер очень много чего тут интересного и необходимого. Желаю держаться высоко и всего самого... Не снижайте планку!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b