Геніями народжуються… у Хмельницькому

    Геніями народжуються… у ХмельницькомуТОП-НОВИНА

    Ліцеїстка Христина Ганзюк стала дипломанткою міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів

    Непосвяченим назва роботи «Роль природних мінеральних сорбентів у процесах очистки води та в повсякденному використанні» мало що скаже. А йдеться про проблему, яка з кожним днем загострюється і вже становить величезну загрозу для людського життя на нашій планеті, — нестачу чистої води.

    Десятикласниця Хмельницького технологічного багатопрофільного ліцею Христина Ганзюк уже зробила свій внесок в її розв’язання. Тим паче, що безцінні природні мінерали, зокрема і для очищення води — сапоніти, як мовиться, лежать під нашими ногами. Точніше, ними багата рідна юнці подільська земля.

    Нашій розумниці личить і вінок, і диплом. Фото надане автором

    Для своїх дослідів дівчина скористалася сапонітовими глинами Ташківського родовища, що в Славутському районі. На їхній основі вона розробила сорбенти для очищення води, нафтопродуктів, виготовила з них мило, скраби, пасти.

    Свою науково-дослідну роботу Христинка спершу представила на Всеукраїнському конкурсі «Intel-Eko Україна 2012» — національному етапі міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів International Science and Engineering Fair, де стала дипломантом ІІ ступеня.

    Ця перемога дала їй підстави взяти участь в міжнародному конкурсі, відомому як Олімпіада геніїв, який упродовж шести днів наприкінці цьогорічного червня проходив в американському місті Освего (штат Нью-Йорк).

    В індивідуальному змаганні талановита хмельничанка (до речі, єдина представниця України) посіла почесне третє місце. Готова продукція, яку вона демонструвала, стала найвагомішим аргументом для прискіпливого міжнародного журі.

    Талантом людину наділяє Господь. А вже від виховання в сім’ї залежать бійцівський характер, завзятість і наполегливість. Поталанило нашій переможниці і з вчителями: любов до хімії — це заслуга Наталії Зими, а досконала англійська — від Юлії Коршунової. Добрим словом варто згадати і міську владу, яка у всі часи, а надто нині визначила підтримку юних талантів одним із своїх пріоритетів. За словами матері Христини Алли Ганзюк, Хмельницький міський голова Сергій Мельник виділив 8 тисяч гривень на поїздку конкурсантки до США.

    Юна прихильниця вчення великого Менделєєва збирається вдосконалювати свою роботу, планує відвідати ще один популярний міжнародний конкурс у техаському місті Х’юстоні, куди її вже запросили. Мріє вибороти там перше місце і отримати вищу освіту в США.

    Добре було б, щоб один з престижних вітчизняних вишів запропонував дипломантці міжнародного конкурсу кращі, більш престижні умови, а світлі голови в керівництві держави надали гідну її таланту і працелюбності стипендію. Тоді б майбутні генії не лише народжувалися, а й жили і працювали в Україні — для її слави й світового визнання.

    ДОВІДКА «УК»

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Верховна Рада обрала Миколу Азарова Прем’єр-міністром України

    Верховна Рада дала згоду на призначення Миколи Азарова Премєр-міністром України.За це рішення проголосували 252 народні депутати.

    Про офіційні (облікові) курси банківських металів, Національний банк України

    Національний банк України 18.07.2012 встановлює офіційні (облікові) курси банківських металів Код цифровий Код літерний Кількість унцій Назва Облікові курси

    Про переоформлення ліцензії на постачання природного газу, виданої ТОВ «ГАЗ-ТРЕЙД-ОЙЛ», Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про переоформлення ліцензії на постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом, виданої ТОВ «ГАЗ-ТРЕЙД-ОЙЛ»

    Про офіційні курси гривні до іноземної валюти, Національний банк України

    Національний банк України 02.08.2013 встановлює такі офіційні курси гривні до іноземної валюти* Код цифровий Код літерний Кількість одиниць Назва валюти Офіційний курс

    Об адвокате - устами Клиентов

    Спасибо Вам за этот огромнейший труд, который Вы делаете постоянно для всех нас. Умнички!!!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b