На Волині відбувся круглий стіл «експлуатація транспортних засобів у зимовий період»

    На Волині відбувся круглий стіл «експлуатація транспортних засобів у зимовий період»Під час круглого столу, працівники ДАІ нагадали водіям про підвищення рівня безпеки на дорогах в зимовий період. Адже літня та зимова техніки керування автомобілем суттєво відрізняються одна від одної, а відтак, можуть створювати проблеми для водія.

    Фахівці, що були запрошені з автомобільних шкіл розповіли, що водіям-новачкам зі стажем водіння менше двох років варто особливо відповідально віднестися до сюрпризів та несподіванок, які може влаштувати зимова пора: ожеледиця, замети, мряка і талий сніг — це лише частина того, з чим доведеться зіштовхнутися у найближчі місяці.

    Перше і головне правило в умовах зими за словами Романа Кравчука, викладача-інструктора автомобільної школи спілки автомобілістів — збільшення дистанції, яка взимку є мінімум вдвічі більшою, порівняно із літнім періодом, друге — дотримання безпечної швидкості: «За декілька тижнів до початку зміни погодних умов рекомендується розпочати процес адаптації стилю керування до нових погодних умов, адже гальмівний шлях в разі опадів суттєво збільшується, що становить суттєву небезпеку під час руху. Відтак, в населених пунктах не потрібно тиснути на педаль газу, раптова перешкода на дорозі може стати причиною ДТП, якого важко уникнути в умовах зимової негоди. А водіям, стаж яких за кермом не перевищує двох років взагалі не варто перетинати позначку 70 кілометрів» — наголосив Роман Кравчук.

    Особливу увагу фахівці звернули на потребу уважного проїзду біля зупинки громадського транспорту, перехресть та пішохідних переходів. Проїжджа частина покрита льодом може стати причиною раптового потрапляння людини під колеса та некерованого заносу автомобіля.

    Також в ході заходу був зроблений наголос на аварійних ділянках автодоріг. Інструктори розповіли про особливості проїзду таких потенційно небезпечних місць. Головна рекомендація — контроль швидкості, оскільки це дає змогу вчасно зреагувати на непередбачену ситуацію.

    Сергій Бучко, засновник автомобільної школи «АС», на базі якої проводяться курси екстремального водіння розповів, про особливості керування взимку та як правильно виходити з потенційно аварійних ситуацій, в яких опиняється автомобіль: «Уже зараз, — наголосив Сергій Бучко — «за умов ранкових заморозків водіям потрібно потурбуватися про заміну літньої гуми на зимову. І хоч за це непередбачено штрафу, це в першу чергу ваша безпека, а тому поставитися до цього потрібно відповідально. Не варто змагатися у дизайні та величині шин, краще міняти на ті, які передбачені заводом виробником, в іншому випадку, така забаганка може стати причиною втрати керованості та збільшення навантаження на двигун вашого авто».

    Якщо ви водій — початківець, то краще перед тим як виїжджати на дорогу, варто розпочати з водіння на ділянках шляху з меншим потоком транспорту — це дасть змогу довести ваші знання до автоматизму, оскільки під час непередбаченої ситуації.

    У цілому ж впевнені учасники круглого столу, дотримання Правил дорожнього руху та пильність під час керування автомобілем — це ті основні передумови, які здатні суттєво підвищити безпеку під час руху.

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Про переоформлення ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Про переоформлення ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку За підсумками розгляду заяви та документів, поданих ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ ПЕНСІЙНИХ ФОНДІВ "АСД-МЕНЕДЖМЕНТ" до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на переоформлення ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку у зв'язку зі зміною місцезнаходження професійного учасника, відповідно до Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку — діяльності з управління активами інституційних інвесторів (діяльності з управління активами) ( z0864-06 ), затверджених рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 26 травня 2006 року № 341 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України від 24 липня 2006 року за № 864/12738 (зі змінами та доповненнями), НАКАЗУЮ:

    Про внесення змін до Положення про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів, Кабінет Міністрів України

    Про внесення змін до Положення про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів

    Более 2500 граждан Украины подали заявления на бракосочетание через Интернет

    Отечественные отделы государственной регистрации актов гражданского состояния начали запись на прием граждан, которые намерены жениться, с помощью сети Интернет.

    Про відзначення державними нагородами України працівників акціонерного товариства «Завод «Фіолент», Автономна Республіка Крим, Президент України

    Указ  Президента України За вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної промисловості, впровадження сучасних технологій у виробництво, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 100-річчя від дня заснування акціонерного товариства "Завод "Фіолент" постановляю:

    Об адвокате - устами Клиентов

    Благодарим всех, от кого зависит наполнение этого портала.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b