Час приймати антифосфатний закон

    Час приймати антифосфатний закон

    Як зупинити тотальне цвітіння річок

    Влітку вода у Дніпрі поблизу черкаських пляжів через спеку та стрімке розмноження синьо-зелених водоростей традиційно стає смарагдового кольору. Втім, профільні служби міста зазвичай запевняють, що за бактеріологічними і хімічними показниками дніпрові води відповідають нормам. Проте за кольоровістю та каламутністю вода не відповідає хімічним нормативам. Ці показники, за даними досліджень, перевищують допустимі більш як удвічі. Тож купатися лікарі, як правило, дозволяють, але обережно. Особливо варто пильнувати маленьких відпочивальників, аби ті не наковталися річкової води, та ретельно змивати рештки, що залишаються на тілі після купання.

    Екологи давно б’ють на сполох: басейн Дніпра дуже забруднений. У воді містяться й органічні забруднювачі, і хімічні мікроелементи, деякі з яких навіть мають радіаційне випромінювання. Подібний комплексний вплив може серйозно зашкодити людському організмові. У складі забруднювачів знаходять азот, залізо, карбамід, нітрит, нафто?продукти, феноли. Річка сама вже не може впоратися з такою кількістю бруду, не може самоочиститися, звідси — і цвітіння води, і зниження в ній кількості кисню.

    Проте не тільки Дніпро — практично зацвіли всі українські водойми. Причина, як вважають учені, в потраплянні у воду в числі інших забруднювачів значної кількості фосфатів, якими ми користуємося.

    Мало хто з нас замислюється над тим, що майже кожне прання білизни додає черговий смертельний мазок у цю сумну картину. Більшість пральних порошків, які використовують нині в Україні, під зав’язку начинені фосфатами.

    Дніпро зацвів — засумувала дівчина за чистим плесом. Фото Романа КИРЕЯ

    У більшості країн Західної Європи миючі засоби з фосфатами заборонені ще з 1990-х років, у США, Канаді, Японії — ще раніше. Так чи інакше, незабаром ситуація має змінитися і в нас. Уряд почув відозви екологів і завершив розробку анонсованого ще на початку минулого року законопроекту про поступове зниження в миючих засобах кількості фосфатів.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Россия усилила контроль в пунктах пересечения российско-украинской границы

    Государственная пограничная служба Украины обращает внимание граждан Украины, которые намерены пересекать российско-украинскую границу, на то, что органами пограничного контроля Пограничной службы ...

    Рух за правилами: у Львові журналісти та правоохоронці спілкувалися з пішоходами

    На Львівщині тривають профілактичні заходи щодо виявлення та припинення порушень Правил дорожнього руху пішоходами. Адже лише у січні цього року в обласному центрі сталося 25 дорожньо-транспортних ...

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 20.12.2012 № 1649, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 20.12.2012 № 1649 Відповідно до Законів України "Про засади функціонування ринку природного газу"( 2467-17 ), "Про природні монополії"( 1682-14 ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059( 1059/2011 ) "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики" та постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 28.11.2011 № 2255( z1502-11 ) "Про затвердження порядку формування інвестиційних програм газопостачальних, газорозподільних, газотранспортних та газозберігаючих підприємств", зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 22.12.2011 за № 1502/20240, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Розірвання шлюбу в суді в Києві

    Сімейний юрист в Києві надасть консультацію з приводу розлучення, а також підготує позовну заяву до суду, і представить інтереси клієнта у суді

    Об адвокате - устами Клиентов

    Огромное спасибо от кого зависит продвижение портала.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b