Микола АЗАРОВ: «Гарантуємо невтручання у справи бізнесу»

    Микола АЗАРОВ: «Гарантуємо невтручання у справи бізнесу»ЗАСІДАННЯ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ

    Прем’єр-міністр виступає за постійний діалог з інвесторами для припинення спекуляцій на тему адмінтиску та збільшення податків

    Останні кілька днів стали знаковими для нашої економіки з точки зору залучення інвестицій та покращення бізнес-іміджу нашої держави у світі. Так, наприкінці минулого тижня Україна провела першу Міжнародну бізнес-конференцію «Україна і Партнери», під час якої було укладено 11 угод на загальну суму близько 500 мільйонів євро. Україна також досить вдало презентує свій технічний потенціал на ювілейному Міжнародному авіакосмічному салоні «Ле Бурже», де вітчизняні підприємства представили найкращі зразки конкурентоспроможної високотехнологічної техніки. Деякі проекти, такі як Ан-70, світові лідери з виробництва авіаційної техніки визнали навіть кращими за власні аналоги.

    Все це свідчить про зростання інтересу з боку інвесторів та світового бізнесу до співпраці з Україною.

    Під час засідання уряду Прем’єр-міністр Микола Азаров поділився враженням від української експозиції, представленої на «Ле Бурже», та розповів про результати переговорів із представниками французького бізнесу.

    Показовим у позитивному ставленні до нашої техніки на найбільшому аерокосмічному салоні світу стало те, що українські літаки Ан-158 і Ан-70 було представлено відразу після господарів шоу — французьких виробників.

    Елегантна потужність

    «Важко передати ту величезну гордість за країну, яка відчувалася, коли після демонстраційного польоту європейського транспортного літака А-400 небо елегантно і водночас потужно розсікав наш великий транспортник Ан-70. А-400 являє собою результат науково-технологічного прогресу всієї об’єднаної Європи. А вітчизняний Ан-70 за тактико-технічними характеристиками та льотними можливостями кращий! І це визнали навіть представники компанії «Ербас» під час зустрічі зі мною», — сказав Микола Азаров.

    Микола Азаров пообіцяв французькому бізнесу всебічну підтримку та супровід обопільно цікавих проектів. Фото Oлега МAРКЕВИЧA

    Інвестор потребує впевненості

    Глава уряду повідомив, що під час зустрічі з Прем’єр-міністром Франції останній сказав, що його держава зацікавлена у співпраці з Україною. «І нам це дуже цікаво. Адже, з одного боку, Франція — фактично постіндустріальна держава, співпраця з якою дасть змогу вивести нашу економіку на новий рівень розвитку. З іншого боку, Україна сьогодні — найперспективніший східноєвропейський ринок та інвестиційний плацдарм для європейських компаній», — заявив Микола Азаров.

    При цьому він зауважив, що деякі успішні проекти вже існують, а деякі перебувають на стадії переговорів. «Я в цьому наочно переконався під час серйозної і відвертої розмови з представниками провідних французьких компаній, що входять до «МЕДЕФ Інтернасьональ», найбільшого у Франції об’єднання підприємців», — сказав глава уряду.

    Загалом, французькі партнери позитивно оцінюють економічну політику українського уряду і зацікавлені в її стабільному продовженні. Проте є й певні пропозиції щодо вдосконалення роботи з інвесторами та бізнесом. «Чого ж чекають від України французькі партнери? На їхню думку, державно-приватне партнерство — дуже привабливий інструмент співпраці, особливо, коли світова рецесія змушує інвесторів обережно й ретельно вкладати кошти. Державні гарантії та участь держави у довгострокових проектах важливі для інвесторів. Закон про державно-приватне партнерство у нас є. А прикладів успішної його реалізації, на жаль, немає», — констатував Прем’єр.

    Тож він запропонував французьким компаніям, які вже сформували «портфелі» інвестиційних проектів, зробити презентацію безпосередньо в Кабінеті Міністрів за участі керівників областей. Зі свого боку, глава уряду пообіцяв французькому бізнесу всебічну підтримку та супровід обопільно цікавих проектів.

    Крім того, французьких бізнесменів насторожують розмови про збільшення податків в Україні, переділу власності та інші «страшилки» для бізнесу. «У такому непевному економічному середовищі бізнес, який і так ризикує власними грошима, працювати не хоче. Тому треба припинити всілякі спекуляції на цю тему. Я очі в очі, відверто заявив, що в планах нашого уряду збільшення податків і адміністративного тиску немає. Навпаки, ми продовжимо і дерегуляцію, і стимулювання інвестиційної діяльності. Можна думати та прораховувати лише збільшення акцизів на міцний алкоголь, тютюн, предмети розкоші — і не більше. Підкреслюю це», — наголосив Прем’єр.

    Коментуючи побоювання інвесторів щодо адміністративного втручання, глава уряду запевнив, що курс на розширення економічної свободи безальтернативний: «Ми посилимо роботу, спрямовану на підтримку ділової ініціативи, гарантуємо невтручання у ведення бізнесу та захист прав власності».

    Представники французького бізнесу висловили пропозиції про співпрацю в агропромисловому секторі, авіабудуванні та авіаперевезеннях, концесійному будівництві доріг, мостів та інфраструктурних об’єктів, в автомобілебудуванні та сфері інформаційних технологій, енергетиці — аж до будівництва новітніх ядерних реакторів, а також у готельному бізнесі.

    «Сфер для співпраці багато. Тому доручаю особливо ретельно та предметно, враховуючи реальні пропозиції, підготувати засідання міжурядової українсько-французької економічної комісії, яке відбудеться наприкінці року», — поставив завдання глава уряду.

    На щорічній основі

    Окремо Прем’єр підсумував результати форуму «Україна і Партнери». Наша держава показала, як на базі Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки може бути реалізовано принцип державно-приватного партнерства. У свою чергу, інвестори продемонстрували готовність працювати у різних галузях та вказали на те, як трансформувати їхні інтереси у нові інвестиції.

    «Я прошу міністрів, керівників центральних органів виконавчої влади продовжити діловий діалог, не втрачати встановлений зв’язок з партнерами, зробити все необхідне, щоб ми змогли скористатися тими можливостями, які створили», — підкреслив Микола Азаров.

    Він повідомив про рішення зробити цей форум щорічним і перетворити його на ефективний майданчик міжнародного ділового співробітництва. «Тому доручаю всім членам уряду в своїй компетенції підготувати пропозиції щодо формування організаційного комітету з підготовки конференції 2014 року, її концепції, порядку денного та кола учасників», — резюмував глава уряду.

    ЩО РОЗГЛЯНУТО НА ЗАСIДАННI УРЯДУ

    ♦ Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури виконання судових рішень в інтересах дітей (проект закону);

    ♦Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності харчових продуктів (проект закону);

    ♦ Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення контролю за безпекою автомобільних перевезень вантажів і відповідальності за порушення правил дорожнього руху (проект закону);

    ♦Про присудження Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді в розбудові України (розпорядження уряду);

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Деякі питання здійснення повної компенсації за майно, примусово відчужене в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану, Кабінет Міністрів України

    Деякі питання здійснення повної компенсації за майно, примусово відчужене в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану Відповідно до частини першої статті 7( 4765-17 ) і частини четвертої статті 11 Закону України( 4765-17 ) "Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану" Кабінет Міністрів України постановляє:

    Про перейменування структурних підрозділів Тростянецького районного та Ладижинського міського управлінь юстиції у Вінницькій області, Міністерство юстиції України

    Про перейменування структурних підрозділів Тростянецького районного та Ладижинського міського управлінь юстиції у Вінницькій області У зв'язку з утворенням Тростянецького міськрайонного управління юстиції у Вінницькій області відповідно до наказу Міністерства юстиції від 07.09.2012 № 1327/5 НАКАЗУЮ:

    ВККА.НЕТ: 2 февраля 2013 года пройдет внеочередной Съезд адвокатов Украины

    Как стало известно редакции сайта ВККА. НЕТ, 28 ноября с. г. в г. Одессе состоялось расширенное заседание Совета адвокатов Украины, участие в котором приняли представители, избранные учредительными ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Большущее спасибо. С Вами приятно работать! Ребята - просто умнички.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b