Тетяна РЕЗУТІНА: «Нам важливо відчувати піклування держави»

    Тетяна РЕЗУТІНА: «Нам важливо відчувати піклування держави»МРІЇ ЗДІЙСНЮЮТЬСЯ!

    У Полтавському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів розмістилася арт-студія

    У Полтаві після капітальної реконструкції урочисто відкрили міський Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Заклад засновано у жовтні 2007-го, а функціонує з 2008 року. Тут дітям з інвалідністю створюють умови для всебічного розвитку, засвоєння знань, умінь і навичок щоденного самообслуговування та готують їх до незалежного життя в суспільстві. Допомагають їм адаптуватися в ньому, сформувати навички рухової діяльності й поліпшити психологічний стан. Окрім цього, вихованці закладу отримують можливість спілкуватися, адже багато з них живуть ізольовано. В наданні необхідних реабілітаційних послуг до кожної дитини застосовується індивідуальний підхід. Послуги центру безкоштовні. Його завдання полягає і в забезпеченні підготовки батьків дітей-інвалідів до продовження реабілітаційного процесу цих дітей поза межами центру. Тобто здійснюється соціально-педагогічний патронат таких сімей.

    До закладу зараховують дітей-інвалідів від 2 до 18 років. За потреби при центрі можуть створюватися групи матері та дитини для дітей молодшого віку (до 2 років), які потребують постійної соціальної допомоги. З метою запобігання інвалідності центр також можуть відвідувати діти групи ризику на підставі рекомендацій лікарсько-консультативних комісій.

    Попри таку соціальну важливість закладу, до реконструкції він був непримітним, а його «апартаменти» більш ніж скромними.

    Подбали про комфорт

    — Ми займали в приміщенні, яке бачите зараз, тільки це крило — 300 квадратних метрів, на яких розміщувалося лише чотири кабінети: адміністрації, масажний та дві ігрові кімнати. Сьогодні площа нашого закладу розширилася до 1400 квадратів, а кількість кабінетів збільшилася до 16. В нас додалися посади лікаря-невролога, педіатра, лікаря з фізіотерапії та ЛФК, кімнати для групових занять та набуття соціальних навичок, арт-студія. Створено бальнеологічне відділення, відділення фізичної реабілітації, облаштовано сенсорну кімнату. Коштом місцевого бюджету й Міністерства соціальної політики, яке перерахувало центру додатково 1 мільйон гривень, придбано сучасне медичне обладнання. Для перевезення його вихованців придбали й відповідно переобладнали спеціальний мікроавтобус. Все це сприятиме відчутному збільшенню кількості та якості реабілітаційних послуг. Після здачі в експлуатацію реконструйованого приміщення заклад зможе прийняти щонайменше 150 вихованців. Для прикладу, за весь період його діяльності реабілітаційні послуги надано приблизно 300 дітям з інвалідністю, — розповідає директор Полтавського міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Людмила Лисенко.

    Присутньому на церемонії відкриття міністрові регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадієві Темнику сподобалися в реконструйованій будівлі сенсорна кімната, обладнана за всіма стандартами, тренажерна зала, терапевтичні гідромасажні ванни, душова установка Аквабела, в якій є до 6 видів душу, інше новітнє медичне обладнання й матеріали.

    — Все виконано на дуже високому рівні. Використано найсучасніші технології, підібрано професійний, а головне — небайдужий колектив, який працюватиме з дітками. Все разом — лікарі, педагоги, обладнання — має дати той результат, на який сподівається і місцева влада, і держава, — повідомив він «Урядовому кур’єру» після оглядин.

    Відкриття центру стало для полтавців справжнім святом. Фото автора

    Особливі потреби забезпечить закон

    — Важко передати словами те, що зараз відбувається в душі. Невже таки мрії здійснюються? Відкриття таких центрів — свідчення того, що в нашій державі виконуються основні конституційні закони. Де сказано, що всі громадяни нашої країни мають рівні права. Тобто якщо здорова дитина йде до школи, до садочка, то й дитина-інвалід не має залишатися вдома, в закритих стінах. Відкриття таких центрів — вагома підтримка для батьків дітей-інвалідів. Бо нам важливо відчувати піклування держави, підтримку й розуміння кожної людини, суспільства. Це страшно — залишатися наодинці зі своєю бідою. Тому велика вдячність усім, хто був причетний до відкриття цього центру, — каже мати дитини-інваліда полтавка Тетяна Резутіна.

    Тим часом у планах обласної влади — й далі розширювати, розбудовувати центр. За словами першого заступника голови Полтавської обласної державної адміністрації Віктора Животенка, уже цьогоріч у районах при медичних закладах відкриють спеціальні денні відділення, де батьки, яким треба розв’язувати якісь життєві проблеми, матимуть змогу залишати своїх дітей під належним наглядом. Це однаковою мірою стосується городян і сільських жителів, про що подбали депутати облради. Як сказав її голова Іван Момот: «Це ще один приклад того, як об’єднавши зусилля — фінансові, організаційні, — ми робимо добрі справи, виконуємо програми Президента».

    Проте Полтавський міський голова Олександр Мамай упевнений, що самими зусиллями міської та обласної влади такі питання не до снаги розв’язувати. Потрібна допомога держави.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Про затвердження форми фінансової звітності «Баланс» (форма № 1) Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та Порядку її заповнення, Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 17 серпня 2012 р. за № 1390/21702 Про затвердження форми фінансової звітності «Баланс» (форма № 1) Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та Порядку її заповнення

    Суд обязал А.Пукача завершить ознакомление с протоколом заседания по делу в отношении него

    Печерский райсуд Киева обязал экс-генерала Алексея Пукача завершить ознакомление с делом в отношении него. Как сообщают «Вести», это означает, что в ближайшие дни дело может быть направлено в ...

    Молочні продукти підтримують експорт

    За 11 місяців 2012 року сальдо торгівлі молочними продуктами залишилося позитивним і становило 347,4 млн доларів. Загалом експорт молочних продуктів за січень листопад 2012 року становив 144,5 ...

    «Реал» вибив «Барселону» з Кубка Іспанії

    Мадридський Реал обіграв Барселону у півфінальному матчі Кубка Іспанії з футболу. Зустріч, що проходила в Барселоні, завершилася перемогою гостей з рахунком 3:1.

    Об адвокате - устами Клиентов

    Спасибо создателям этого интернет проекта!!! Это действительно - большая находка! Так держать!!! Дерзайте!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b