США бачать Україну в Європі

    США бачать Україну в Європі

    У цьому міністра закордонних справ Леоніда Кожару запевнив Держсекретар Сполучених Штатів Джон Керрі

    У рамках візиту до США керівник українського дипломатичного відомства Леонід Кожара провів низку зустрічей на різному рівні. Однією з головних стала зустріч з Державним секретарем цієї країни Джоном Керрі, під час якої обговорено широке коло питань двосторонніх відносин у політичній, безпековій, економічній, гуманітарній та інших сферах.

    Так, Леонід Кожара запевнив, що Україна налаштована на всебічний розвиток стратегічного партнерства із США, та запросив Державного секретаря здійснити цього року візит до Києва з метою проведення чергового засідання Комісії стратегічного партнерства на рівні глав зовнішньополітичних відомств.

    Міністр також поінформував про втілення масштабних реформ у нашій державі, метою яких є запровадження європейських стандартів в усіх сферах життя. Урядовець підкреслив стратегічну важливість підписання у листопаді 2013 року Угоди про асоціацію і створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

    Джон Керрі (праворуч): Америка підтримує ініціативи Києва. Фото Укрiнформу

    У свою чергу, Джон Керрі запевнив у підтримці Сполученими Штатами євроінтеграційного курсу України, підкресливши важливість виконання рекомендацій Європейського Союзу для забезпечення підписання Угоди про асоціацію. Зокрема він зазначив, що запорукою подальшого зближення України з ЄС є продовження роботи над зміцненням засад демократії і верховенства права.

    Також американський дипломат наголосив на високій оцінці з боку США внеску України у справу ядерного роззброєння, міжнародного нерозповсюдження зброї масового знищення, миротворчу діяльність, зокрема участь нашої держави у Міжнародних силах сприяння безпеці в Афганістані.

    Джон Керрі запевнив, що Сполучені Штати розглядають Україну як важливого партнера в регіоні ОБСЄ та готові надавати політичну й практичну допомогу в реалізації пріоритетів українського головування в 2013 році. У цьому контексті сторони окремо зупинились на питаннях врегулювання «заморожених конфліктів» та проблематиці людського виміру.

    Крім того, міністр закордонних справ, чинний голова ОБСЄ провів брифінг у Раді Безпеки ООН. Виступаючи у ключовому органі ООН у галузі підтримання міжнародного миру та безпеки, Леонід Кожара поінформував про реалізацію пріоритетів українського головування в ОБСЄ у 2013 році, а також окреслив перспективні напрямки співробітництва двох організацій у вирішенні глобальних та регіональних викликів.

    Окремо наголошено на необхідності надання нового імпульсу розв’язанню тривалих конфліктів на просторі ОБСЄ, зокрема довкола Придністров’я, підтримці зусиль співголів Мінської групи у врегулюванні конфлікту в Нагірному Карабасі, а також Женевських переговорів щодо Грузії. Важливим напрямком розбудови довіри в галузі безпеки в Європі будуть закріплення і розвиток позитивних результатів діалогу між Сербією та Косовом.

    Леонід Кожара акцентував на низці ініційованих Україною багатосторонніх цільових заходів під егідою нашого головування в ОБСЄ, зокрема планованій Міжнародній конференції з протидії торгівлі людьми та Молодіжному саміті, повідомляє прес-служба МЗС.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Про встановлення роздрібних тарифів на електричну енергію для вугледобувних підприємств на березень 2013 року, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про встановлення роздрібних тарифів на електричну енергію для вугледобувних підприємств на березень 2013 року Відповідно до Закону України „Про електроенергетику" ( 575/97-ВР ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059 ( 1059/2011 ) „Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики" та Порядку встановлення роздрібних тарифів на електричну енергію для вугледобувних підприємств( v0866227-07 ), затвердженого постановою НКРЕ від 26.06.2007 № 866, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Щодо віднесення витрат на страхування експертних висновків до податкових витрат, Державна податкова служба України

    Щодо віднесення витрат на страхування експертних висновків до податкових витрат Державна податкова служба України розглянула лист <...> стосовно віднесення витрат страхування експертних висновків з питань промислової безпеки та охорони праці до складу витрат і повідомляє.

    Суд в России обязал компанию «Аэросвит» выплатить ТЗК «Шереметьево» $2 млн за топливо

    Компанию «Аэросвит» обязали вернуть более двух миллионов долларов, которые аэропорт «Шереметьево» потратил на топливо для самолетов украинской компании-банкрота.

    Про затвердження Порядку обробки персональних даних у сфері забезпечення функціонування системи гарантування вкладів фізичних осіб, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 3 серпня 2012 р. за № 1323/21635 Про затвердження Порядку обробки персональних даних у сфері забезпечення функціонування системи гарантування вкладів фізичних осіб

    Об адвокате - устами Клиентов

    Доброе утро!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b